Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Paras mahdollinen alku

Welcome Camp

Jotta vaihto-oppilasvuotesi saisi parhaan mahdollisen alun, se käynnistyy lähes kaikissa kohteissa ohjelmamaksuihin sisältyvällä STS Welcome Camp -valmennuskurssilla. Kyseessä on eräänlainen “pehmeä lasku”, jossa saat tavata muita STS:n opiskelijoita ja kuulla, mitä pian alkavalta seikkailulta on odotettavissa. Näin saat parhaan kuviteltavissa olevan alun ja tilaisuuden tutustua muihin eri puolilta tuleviin nuoriin, jotka hekin ovat aloittamassa vaihto-oppilasvuottaan.

Welcome Campit järjestetään aina tunnetuissa isommissa kaupungeissa, ja ne kestävät useamman päivän. Maa ja kaupunki määräytyvät vaihtokohteesi perusteella. Voit kuitenkin olla varma, että pääset osallistumaan hauskaan toimintaan ja kiinnostaviin työpajoihin aihepiirien parissa, joista voi olla hyötyä vaihto-ohjelman aikana: esimerkiksi koti-ikävästä selviäminen, uuteen kotiin sopeutuminen ja mitä tehdä tarvitessasi tukea.

Saat tutustua kaupunkiin katselemalla nähtävyyksiä ja vierailemalla joissakin tunnetuissa kohteissa. Kaiken tämän teet muiden STS-opiskelijoiden seurassa, joiden seikkailu on myöskin alkamassa. Valmennuskurssista jää elinikäiset muistot, ja se on täydellinen tapa aloittaa vuotesi ulkomailla. STS Welcome Campin jälkeen olet valmis matkustamaan lopulliseen määränpäähäsi, tapaamaan isäntäperheesi ja olemaan kuin kotonasi.

Lue lisää Welcome Campeistamme eri maissa.

“Welcome Camp oli loistava alku vaihtovuodelleni ja ehdottomasti yksi sen kohokohdista. Olen edelleen tekemisissä monien siellä tapaamieni kavereiden kanssa. Eri aktiviteettien ansiosta tunsin olevani paljon paremmin valmistautunut vuoteen. Kokisin nuo päivät uudelleen milloin vain, jos se olisi mahdollista!”

Sveitsiläinen Jessica, joka osallistui STS Welcome Campiin New Yorkissa.