Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Bella Italia!

Vaihto-ohjelma Italiassa

Classic
Ikä 15-18

Jos kysyt italialaiselta, miksi sinun pitäisi matkustaa Italiaan, vastaus on todennäköisesti ‘’koska Italiassa on maailman parasta ruokaa, kaunein kieli, kiehtovin kulttuuri ja tietysti maailman parhaat jalkapallojoukkueet.’’ Toisaalta, tästä on vaikeaa olla eri mieltä. Maalla on paljon tarjottavaa!

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Italiassa, aina viehättävistä pikkukylistä historiallisiin kaupunkikeskuksiin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Syyslukukausi Italiassa voidaan yhdistää kevätlukukauteen Sveitsissä, Itävallassa tai Espanjassa

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Kaikki tiet vievät Roomaan

Italiassa on monia kiehtovia kaupunkeja, kuten Milano, Venetsia, Firenze ja tietysti Rooma. Maaseutu on kaunista aluetta ja ilmasto on fantastinen. Voit myös nauttia välimeren rantaelämästä ja vuoristojen talviurheilumahdollisuuksista.

Live, love, laugh in Italy

Saat nopeasti uusia ystäviä luokkakavereistasi. Italialaiset ovat seurallisia ja osaavat todellakin nauttia elämästä. Potki fudista, siemaile cappucinoa kahvilassa, seurustele uusien ystäviesi kanssa, rakasta elämää! Ei pidä unohtaa muotia ja rajattomia shoppailumahdollisuuksia. Jos pidät shoppailusta, Italia sopii sinulle täydellisesti.

Väestö: 61 milj.
Pääkaupunki: Rooma
Pinta-ala: 301 000 km2
Kieli: Italia
Valuutta: Euro
Maakoodi: +39

Lukio Italian tyyliin

Italiassa lukio kattaa luokat 9-13 ja sitä kutsutaan nimellä Scuola Secondaria Superiore. Suurin osa vaihto-oppilaistamme sijoittuvat luokille 11 tai 12 ja painottavat opiskeluissaan tieteitä tai kieliä. Opiskelu tällä asteella Italiassa on hyvin palkitsevaa. Tartu tilaisuuteen kokeilla lukiota Italian tyyliin.

Koulupäivä Italiassa

Ilmapiiri italialaisessa koulussa voi tuntua verrattaen tiukalta, mutta koulupukuja kouluissa ei tunneta. Opettajat odottavat jokaisen keskittyvän omaan oppimiseensa täysillä koulussa ollessaan. Kielivaatimuksia Italian vaihto-ohjelmalla ei ole. Suosittelemme kuitenkin, että osaat kielen perusteet jo lähtiessäsi, jotta ymmärrät opetuksesta heti alusta alkaen. Kaikki oppitunnit ovat Italiaksi ja ennen kuin huomaatkaan, tulet mahdollisesti myös ajattelemaan Italiaksi. Voitko kuvitella?

Suurimmassa osassa Italian kouluista koulua käydään maanantaista lauantaihin, mutta koulupäivät ovat hieman lyhyempiä, kuin meillä. Tunnit loppuvat normaalisti lounaan aikoihin, jonka jälkeen suuntaatkin lounastamaan perheesi kanssa. Perheen kanssa vietetyt ruokailut ovat paikallisille tärkeitä.

Ole kuin kotonasi

Vaihto-oppilaana Italiassa tulet nopeasti huomaamaan, kuinka tärkeä perhe on italialaisille. Huolehtivaiset isäntäperheemme on huolella valittu ja he asuvat joko manner-Italiassa tai saarilla, kuten Sisiliassa tai Sardiniassa. Italialaiset ovat ylpeitä kulttuuristaan ja odottavat innolla pääsevänsä esittelemään sinulle italialaista elämäntyyliä.

Illallisia ja ilonpitoa

Italialaiset ovat yleensä hyvin puheliaita ja avoimia. He puhuvat mielellään ihan mistä vain. Tämä tulee varmasti auttamaan sinua paljon kielenopinnoissasi. Huomaamattasi tulet omaksumaan erilaisia paikallisia sanoja ja ilmauksia kuunnellessasi perheesi jokapäiväistä elämää.

Koska myös ruoka on italialaisille lähellä sydäntä, käydään monet keskusteluista pastan ja pizzan täyttämän illallispöydän äärellä. Et voi sanoa syöneesi oikeaa pastaa, ennenkuin olet maistanut kotitekoista pastaa Italiassa.

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja syyskuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Aluevalinta: kaupunkitakuu (Milano, Firenze tai Rooma) lisämaksusta
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy kesäkuussa
 • Koulua: ma-la, 8-13, noin 30 h / vko
 • Retket kohteessa: mm. retket Roomaan ja Toscanaan sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Vuoteni Italiassa oli upea! Puhun nyt uutta kieltä sujuvasti ja sain samalla toisen perheen, joka tulee aina tuntumaan omaltani / Carin Blomberg

Vapaa-aika

Iso osa uusista ystävistäsi tulee olemaan urheilusta kiinnostuneita nuoria. Kuten voit varmasti kuvitella, on jalkapallo yksi suosituimmista urheilulajeista Italiassa. Vaikket itse harrastaisi lajia, voi pelin katsominenkin olla elämys Italiassa. Muita suosittuja lajeja ovat esimerkiksi uinti, lentopallo ja kuntosalilla käynti. Jos majoitut pohjoisessa, lähellä Alppeja ja Dolomiittejä tulet myös huomaamaan hiihtämisen ja laskettelun merkityksen.

Parasta shoppailua

Ei sinun kuitenkaan tarvitse olla urheiluhullu rakastuaksesi Italiaan. Italialaiset rakastavat seuraa ja keskusteluja ja esittelevät sinulle mielellään esimerkiksi lempipaikkansa ja uusimmat muoti-ilmiönsä. Uudet ystäväsi voivat esitellä sinulle paikallisen ostarin ympäristöä ja viedä sinut suosituimpiin putiikkeihin.

Kahvitauko

Välillä saatat kaivata ihan vain rentoa oleskelua ja hengailua. Lähde ystävinesi viettämään aikaa kahvilaan. Italialaiset rakastavat kahvia. Saat täydellisen espresson, cappuccinon tai macchiaton minne ikinä menetkin. Muista, että tilatessasi latten Italiassa, saat mahdollisesti eteesi lasillisen maitoa, sillä latte on italiaa ja tarkoittaa maitoa.

Me autamme sinua tutustumaan Italiaan

Ota breikki koulutöistä ja lähde mukaamme retkille tutustumaan uuteen kotimaahasi. Syksyllä vierailemme yleensä Roomassa. Tutustumme mm. Vatikaanivaltioon, Colosseumiin ja moniin muihin kaupungin tarjoamiin upeisiin nähtävyyksiin. Keväisin järjestämme matkan Toscanaan ja tutustumme Firenzeen ja Sienaan. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa. Anna meidän esitellä sinulle Italiaa

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Yay, we’re on TikTok!

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

Ajankohtainen hinnasto voimassa 31.12.2020 asti! Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2023
Alkaen 7 500 €
10 Kuukautta
Syksy
2023
Alkaen 8 900 €
3 Kuukautta
Kevät
2023
Alkaen 5 950 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja