Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
We still have a few extra spots left for the USA, apply now!
Koe elämä Down Under!

Vaihto-ohjelma Australiassa

Classic/Select
Ikä 15-18

Australia on monipuolinen, moderni ja kulttuurillisesti rikas kansakunta. Kiinnostava, toisin sanottuna! Samalla maa on suuri maanosa täynnä upeaa luontoa koralliriuttoineen, lumisine vuorineen ja vaikuttavine aukeineen. Australiassa on sekä aavikkoja että sademetsiä, kaksi täysin erilaista luonnonmaisemaa, joka kertoo hyvin maan monipuolisuudesta. Matka on pitkä, mutta varmasti jokaisen matkustustunnin arvoinen.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Australia. Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Valitse seikkailusi Select-ohjelmassa

STS High School Select on ohjelma, jos haluat valita osavaltion ja koulun, jossa opiskella. Tämä tarkoittaa sitä, että saat vaihto-oppilaana itse päättää miltä vaihtovuotesi tulee näyttämään. Joten kerro meille millaisia toiveita sinulla on Australian vaihdolle ja me autamme sinua löytämään täydellisen vaihtoehdon toiveidesi mukaan!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Kokonaisvaltainen vaihtokokemus 3 viikossa

Jos kaipaat aitoa Australialaista lukiokokemusta, mutta et haluaisi olla poissa ihan niin kauaa, kannattaa tutustua Short-Term –lyhytohjelmiin. Lyhytohjelmat alkavat heinäkuussa, kestävät kolme viikkoa, ja tarjoavat täydellisen vaihto-ohjelmakokonaisuuden perhemajoituksineen ja paikallisten lukiolaisten kanssa samoilla kursseilla opiskeluineen – vain lyhyemmässä ajassa.

Lue lisää kesän lyhytohjelmasta Queenslandissa

Go down under

Australian maanosa on maapallon toisella puolella meihin verrattaessa tarkoittaen sitä, että vuodenajat ovat päinvastaiset, kuin mihin olet tottunut. Kun kesä Euroopassa päättyy, Australiassa se vasta alkaa. Vaikka olet niin kaukana kotoa kuin mahdollista, löydät nopeasti oman paikkasi uudesta kotimaastasi. Monikulttuurisella väestöllä on ystävällinen ja rento maine. Aussit ovat tunnetusti vieraanvaraisia ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden sopeutua nopeasti heidän huolettomaan elämäntapaansa. Down under odottaa sinua. Tule oppimaan uusi tapa elää!

Pinta-ala: 7692 km2
Väestö: 24 milj
Pääkaupunki: Canberra
Kieli: Englanti
Suurin kaupunki: Sydney (4.9 milj)
Kansainvälinen suuntanumero: +61

Koulunkäynti Australiassa

Australian koulutusjärjestelmää pidetään yhtenä maailman innovatiivisimmista. Joka vuosi tuhannet vaihto-opiskelijat ilmoittautuvat Australialaisiin lukioihin ja yliopistoihin. Tulet huomaaman, että modernit koulut ja hyvin varustellut luokkahuoneet ovat arkipäivää.

Kesäloma joulukuussa

Australiassa lukio muodostuu viidestä viimeisestä opiskeluvuodesta 12 vuoden koulujärjestelmässä. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan 11 vuosiasteelle, jotkut 10 luokalle ja vain muutamat 12 vuosiasteelle. Koska vuodenajat ovat päinvastaiset Eurooppaan verrattaessa, australialaisilla on kahden kuukauden kesäloma joulukuusta tammikuuhun. Lukuvuosi alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa. STS:n vaihto-oppilaana voit aloittaa vaihto-ohjelmasi tammi-, huhti-, heinä. tai lokakuussa. STS Welcome Campilla pääset starttaamaan vaihto-ohjelmaan tammi- ja heinäkuun lähdöillä.

Jos sinut sijoitetaan 10 vuosiasteelle ja suurin osa kursseistasi tulee olemaan pakollisia, niihin sisältyvät mm. englanti, matematiikka ja maantieto. 11 vuosiasteella on yleistä, että englanti on ainut pakollinen kouluaine. Loput kouluaineet saat valita itse. Ainutlaatuinen valikoima valinnaisia kursseja voi sisältää esimerkiksi meribiologiaa, multimediatietoutta, esittävää taidetta, indonesian kieltä ja aboriginaalisia tutkimuksia. Näiden ohella voi olla jännittäviä urheilulajeja, kuten surffausta ja sukellusta.

Miten pukeudut kouluun

Useissa australialaisissa lukioissa on pakollista ostaa koulupuku. Sinun ei siis tarvitse miettiä, mitä laittaisit päällesi ensimmäisenä koulupäivänäsi. Pue univormusi päälle ja tapaa uusia aussiystäviä!

Mukavat vieraanvaraiset perheet

Australialaiset ovat lämminsydämisiä, huolehtivaisia ja ystävällisiä. Maa on monikulttuurinen, sillä suurin osa asukkaista on muuttanut sinne eripuolilta maailmaa. Tämä on luonut yleisen avarakatseisuuden. Tarkoin valittu isäntäperheesi tulee luultavasti olemaan sosiaalinen, ystävällinen ja huumorintajuinen. Tulet pian huomaamaan, että australialaiset tykkäävät kertoa vitsejä - jopa omalla kustannuksellaan!

Australialaiset perheemme

Australialaiset perheet ovat usein aktiivisia, saatatte käydä yhdessä ulkona ja piknikeillä. Aktiviteetit voivat olla roadtrippejä läheiselle rannalle tai pyöräretkiä vuoristossa. Perheiden viikonloput on pyhitetty erilaisille urheilulajeille. Liity avoimin mielin seuraan ja koe todellinen australialainen elämäntyyli!

Yay, we’re on TikTok!

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa tammi-/helmikuussa, päättyy joulukuussa
 • Koulua: ma-pe, yleesnä klo 9-16
 • Retket kohteessa: koulu- ja aluekohtaisia retkiä, mm. retket Isolle Valliriutalle, Ayers Rockille ja Sydneyhyn, lisämaksullisia
En tule koskaan unohtamaan snorklausta Isolla valliriutalla/ Yannis

Vapaa-aika Australiassa

Australia on täynnä ulkoilumahdollisuuksia, joka johtuu suurelta osin mahtavasta ilmastosta. Grillijuhlat, urheilu ja retket erämaassa ovat yleisimpiä vaihtoehtoja. Ei pidä myöskään unohtaa maan villieläimiä. Oletko ikinä nähnyt koalaa tai kengurua? Nyt on aikasi!

Urheilulajit vuodenaikojen mukaan

Olit sitten urheilullinen tai et, australialaisten innostus lajeja kohtaan saa myös luultavasti sinut kokeilemaan tai ainakin seuraamaan televisiosta valtakunnan suosituimpia urheilulajeja. Talvella pelataan rugbya, golfia ja amerikkalaista jalkapalloa australialaiseen tapaan. Kesäisin harrastetaan krikettiä, snorklausta, purjehdusta, tennistä ja lentopalloa. Rannikko on täynnä upeita rantoja, jotka ovat täydellisiä vesiaktiviteeteille. Jos haluat lasketella, vuoristoalueilta löytyy hienoja laskettelurinteitä.

Koulun jälkeiset aktiviteettimahdollisuudet alueellasi tulevat varmasti tutuiksi. Isäntäperheesi pystyy antamaan sinulle vinkkejä ja tietoa alueen kuntosaleista, hevostalleista, käsipallo joukkueista tai karatetunneista.

STS Welcome Camp

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ajankohtainen hinnasto voimassa 31.12.2020 asti!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
3 Terms
Syksy
2025
Alkaen 16 550 €
2 Terms
Syksy
2025
Alkaen 15 350 €
3 Terms
Syksy
2024
Alkaen 16 550 €
4 Terms
Kevät
2025
Alkaen 16 800 €
4 Terms
Syksy
2024
Alkaen 16 800 €
2 Terms
Syksy
2024
Alkaen 15 350 €
2 Terms
Kevät
2025
Alkaen 15 350 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja