Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu
Koe elämä Down Under!

Vaihto-ohjelma Australiassa

Select
Ikä 15-18

Australia on monipuolinen, moderni ja kulttuurillisesti rikas kansakunta. Kiinnostava, toisin sanottuna! Samalla maa on suuri maanosa täynnä upeaa luontoa koralliriuttoineen, lumisine vuorineen ja vaikuttavine aukeineen. Australiassa on sekä aavikkoja että sademetsiä, kaksi täysin erilaista luonnonmaisemaa, joka kertoo hyvin maan monipuolisuudesta.

High School Select

Alkaen 10 060 €

Kun valitset Australian vaihtokohteeksesi, sinulle luodaan ohjelma mieltymyksiesi mukaan. Kerro meille mitä pidät tärkeimpänä Australian vaihdossasi, me autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan koulun. Tartu tilaisuuteen ja lähde seikkailemaan!

Mitkä koulut ovat parhaita? Se riippuu omista mieltymyksistäsi. Päätöksesi voi pohjautua aluevalintaan tai siihen, kuinka kauan haluat opiskella ja mitä kouluaineita ja aktiviteettejä haluat valita vaihdollesi. Tietyt koulut ovat hyviä tiettyihin harrastuksiin ja urheilulajeihin. Toiset tarjoavat kouluaineita, jotka voivat kiinnostaa sinua. Tällaisia voivat olla esimerkiksi multimedia, surffaus, meribiologia, draama tai taide. Löydät varmasti koulun, joka sopii sinulle kuin valettu!

STS tekee yhteistyötä useamman eri osavaltion kanssa ja tarjolla on entistä enemmän vaihtoehtoja, joista valita. Jokainen osavaltioista tarjoaa uniikkeja kohteita ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä, monipuolisen kirjon erilaisia opiskelumahdollisuuksia ja mahdollisuuden unohtumattomaan vaihto-ohjelmaan.

New South Walesista Itä-Australiasta löytyy niin tunnettuja suurkaupunkeja, kuin upeita rantoja, kansallispuistoja ja laskettelukeskuksiakin. Queensland, joka tunnetaan myös nimellä "The Sunshine State", tarjoaa idyllisiä hiekkarantoja, reheviä sademetsiä ja trooppisia saaria. Eteläinen South Australia on Lonely Planetin mukaan yksi maailman kymmenen suosituimman matkakohteen listalla ja lumoaa kiehtovilla maisemillaan, ympärivuotisella tapahtumakulttuurillaan ja eksoottisella eläimistöllään koaloineen, kenguruineen ja delfiineineen. Autiomaiden, koskemattomien rantojen ja vesiurheilun Western Australia on taas todellinen seikkailijan paratiisi. Henkeäsalpaavan kauniiden rannikkoreittien ja upeiden maisemien Victoriassa sijaitsee yksi maan jännittävimmistä ja rakastetuimmista kaupungeista, Melbourne.

Mitä näistä upeista osavaltioista sinä haluaisit kutsua kodiksesi?

Lue lisää kouluistamme Australiassa

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa tai tilaa kotiin kannettuna ilmainen esitteemme nyt ja saat lisätietoa vaihto-ohjelmistamme, kohdemaista ja hakuprosessista.

Olet tervetullut myös infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ja juttelemaan vaihtariasiantuntijamme kanssa juuri sinua mietityttävistä seikoista vaihtoon liittyen. Ilmoittauduthan aikatauluihisi sopivaan infoon ennakkoon!

Go down under

Australian maanosa on maapallon toisella puolella meihin verrattaessa tarkoittaen sitä, että vuodenajat ovat päinvastaiset, kuin mihin olet tottunut. Kun kesä Euroopassa päättyy, Australiassa se vasta alkaa. Vaikka olet niin kaukana kotoa kuin mahdollista, löydät nopeasti oman paikkasi uudesta kotimaastasi. Monikulttuurisella väestöllä on ystävällinen ja rento maine. Aussit ovat tunnetusti vieraanvaraisia ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden sopeutua nopeasti heidän huolettomaan elämäntapaansa. Down under odottaa sinua. Tule oppimaan uusi tapa elää!

Pinta-ala: 7692 km2
Väestö: 24 milj
Pääkaupunki: Canberra
Kieli: Englanti
Suurin kaupunki: Sydney (4.9 milj)
Kansainvälinen suuntanumero: +61

Koulunkäynti Australiassa

Australian koulutusjärjestelmää pidetään yhtenä maailman innovatiivisimmista. Joka vuosi tuhannet vaihto-opiskelijat ilmoittautuvat Australialaisiin lukioihin ja yliopistoihin. Tulet huomaaman, että modernit koulut ja hyvin varustellut luokkahuoneet ovat arkipäivää.

Kesäloma joulukuussa

Australiassa lukio muodostuu viidestä viimeisestä opiskeluvuodesta 12 vuoden koulujärjestelmässä. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan 11 vuosiasteelle, jotkut 10 luokalle ja vain muutamat 12 vuosiasteelle. Koska vuodenajat ovat päinvastaiset Eurooppaan verrattaessa, australialaisilla on kahden kuukauden kesäloma joulukuusta tammikuuhun. Lukuvuosi alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa. STS:n vaihto-oppilaana voit aloittaa vaihto-ohjelmasi tammikuussa tai heinäkuussa.

Jos sinut sijoitetaan 10 vuosiasteelle ja suurin osa kursseistasi tulee olemaan pakollisia, niihin sisältyvät mm. englanti, matematiikka ja maantieto. 11 vuosiasteella on yleistä, että englanti on ainut pakollinen kouluaine. Loput kouluaineet saat valita itse. Ainutlaatuinen valikoima valinnaisia kursseja voi sisältää esimerkiksi meribiologiaa, multimediatietoutta, esittävää taidetta, indonesian kieltä ja aboriginaalisia tutkimuksia. Näiden ohella voi olla jännittäviä urheilulajeja, kuten surffausta ja sukellusta.

Miten pukeudut kouluun

Useissa australialaisissa lukioissa on pakollista ostaa koulupuku. Sinun ei siis tarvitse miettiä, mitä laittaisit päällesi ensimmäisenä koulupäivänäsi. Pue univormusi päälle ja tapaa uusia aussiystävieäsi!

Mukavat vieraanvaraiset perheet

Australialaiset ovat lämminsydämisiä, huolehtivaisia ja ystävällisiä. Maa on monikulttuurinen, sillä suurin osa asukkaista on muuttanut sinne eripuolilta maailmaa. Tämä on luonut yleisen avarakatseisuuden. Tarkoin valittu isäntäperheesi tulee luultavasti olemaan sosiaalinen, ystävällinen ja huumorintajuinen. Tulet pian huomaamaan, että australialaiset tykkäävät kertoa vitsejä - jopa omalla kustannuksellaan!

Australialaiset perheemme

Australialaiset perheet ovat usein aktiivisia, saatatte käydä yhdessä ulkona ja piknikeillä. Aktiviteetit voivat olla roadtrippejä läheiselle rannalle tai pyöräretkiä vuoristossa. Perheiden viikonloput on pyhitetty erilaisille urheilulajeille. Liity avoimin mielin seuraan ja koe todellinen australialainen elämäntyyli!

Faktaa

 • Kuka voi lähteä: vaihto-ohjelman alkaessa 15-18-vuotiaat
 • Lähtökuukausi: tammikuu tai heinäkuu
 • Kielivaatimukset: Hyvä englanninkielentaito
 • Viisumi: Vaaditaan. Lisämaksusta
 • Kohdevalinta: Mahdollinen. Kuulu STS Select ohjelmaan
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp Australiassa sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: Helmikuusta marraskuuhun
 • Koulupäivä: Yleensä klo: 09.00-16.00
 • Oppiaineet: Pakollisia ja valinnaisia kursseja
 • Retket kohteessa: Upea kiertomatka koulujen lomien aikana. Kohteina Iso valliriutta, Uluru ja Sydney. Lisämaksusta
En tule koskaan unohtamaan snorklausta Isolla valliriutalla/ Yannis

Vapaa-aika Australiassa

Australia on täynnä ulkoilumahdollisuuksia, joka johtuu suurelta osin mahtavasta ilmastosta. Grillijuhlat, urheilu ja retket erämaassa ovat yleisimpiä vaihtoehtoja. Ei pidä myöskään unohtaa maan villieläimiä. Oletko ikinä nähnyt koalaa tai kengurua? Nyt on aikasi!

Urheilulajit vuodenaikojen mukaan

Olit sitten urheilullinen tai et, australialaisten innostus lajeja kohtaan saa myös luultavasti sinut kokeilemaan tai ainakin seuraamaan televisiosta valtakunnan suosituimpia urheilulajeja. Talvella pelataan rugbya, golfia ja amerikkalaista jalkapalloa australialaiseen tapaan. Kesäisin harrastetaan krikettiä, snorklausta, purjehdusta, tennistä ja lentopalloa. Rannikko on täynnä upeita rantoja, jotka ovat täydellisiä vesiaktiviteeteille. Jos haluat lasketella, vuoristoalueilta löytyy hienoja laskettelurinteitä.

Koulun jälkeiset aktiviteettimahdollisuudet alueellasi tulevat varmasti tutuiksi. Isäntäperheesi pystyy antamaan sinulle vinkkejä ja tietoa alueen kuntosaleista, hevostalleista, käsipallo joukkueista tai karatetunneista.

Matkustaminen Australiassa

Jos asut koko vuoden Australiassa, sinulla on mahdollisuus osallistua kauttamme kahdelle upealle retkelle. Syyslomalla, pakkaamme mukaan uima-asut ja suuntaamme Queenslandille ja suurelle koralliriutalle. Aktiviteetit keskittyvät rantaelämään ja vesiurheiluun. Huhtikuussa on kahden viikon retken vuoro. Matkaamme Australian erämaahan, vierailemme Ulrulla ja matkustamme Great Ocean Roadia pitkin. Pysähdymme tietysti myös kiehtovaan Sydneyn kaupunkiin. Matkat ovat lisämaksullisia.

STS Welcome Camp

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Select

Pituus
Lähtö
Hinta
4 termiä
Syksy 2020
Alkaen 22 290 €
3 termiä
Syksy 2020
Alkaen 18 540 €
2 termiä
Syksy 2020
Alkaen 14 050 €
1 termi
Syksy 2020
Alkaen 10 060 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Stipendivideohaaste!

Älä missaa mahdollisuuttasi osallistua mukaan stipendivideohaasteeseen ja asettua ehdolle 2000 €:n vaihtaristipendin saajaksi! Lue lisää ja osallistu!

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja