Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Keskellä Eurooppaa

Vaihto-ohjelmai Sveitsissä

Classic
Ikä 15-18

Rakastatko laskettelua? Jos vastasit kyllä, olet löytänyt ihanteellisen kohdemaan vaihtovuodellesi. Kaunis Sveitsi yhdistetään usein lumihuippuisiin Alppeihin ja sitä pidetään laskettelijan paratiisina.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Sveitsissä, aina toinen toistaan kauniimmista kaupungeista majesteettisille Sveitsin Alpeille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Enemmän kuin laskettelua

Sveitsi tarjoaa paljon muutakin laskettelurinteiden lisäksi. Esimerkiksi maailmankuulujen kellojen ja suussa sulavien suklaiden tuotannon. Maasta löytyy moderneja kaupunkeja, joissa on erinomaiset julkisen liikenteet verkostot. Sveitsi on hyvin organisoitu, siisti ja kulttuurillisesti monipuolinen valtio. Myös maan elintaso on korkealuokkaista. Sveitsissä puhutaan monia eri kieliä, mutta vaihto-oppilaana uusi kotisi tulee olemaan saksankielisellä alueella.

Pieni mutta makea

Maa on melko pieni, eivätkä välimatkat ole suuria, jonka vuoksi maahan tutustuminen on vaivattomampaa. Lisäksi, Sveitsi sijaitsee täydellisesti keskellä Eurooppaa. Tämä tarkoittaa, että myös Ranska, Italia, Saksa ja Itävalta ovat käsiesi ulottuvissa. Sinulla voi olla mahdollisuus viettää koululomasi lasketellen Alpeilla tai aurinkoa ottaen Ranskan Rivieralla.

Väestö: 8.1 milj.
Pinta-ala: 41 285 km2
Pääkaupunki: Bern
Suurin kaupunki: Zürich
Viralliset kielet: saksa, ranska, italia, retoromaani
Korkein vuori: Dufourspitze (Monte Rosa), 4 634 m
Valuutta: Sveitsin frangi
Maakoodi: +41

Lukio Sveitsissä

Sveitsissä on erilaisia lukioita, joihin mennään kuuden vuoden peruskouluopintojen jälkeen. Vaihto-oppilaana sinut sijoitetaan todennäköisesti Gymnasiumiin tai Mittelschuleen. Paikallisilla opiskelijoilla lukio päättyy Matura nimiseen päättökokeeseen, joka on suoritettava, mikäli haluaa jatkaa opiskeluja yliopistossa.

Opiskeluissaan voi suuntautua yhteen neljästä vaihtoehdosta, jotka ovat tiede, modernit kielet, latina tai perinteisempi opiskelu, classic. Kaikkiin sisältyviä oppiaineita ovat saksa, englanti, matematiikka, biologia, kemia, historia, maantiede ja liikunta.

Saksalainen koulu

Sveitsillä on kolme virallista kieltä. Italia, ranska ja saksa. Kaikki STS vaihto-oppilaat majoittuvat saksankielisessä perheessä ja käyvät saksalaista koulua. Pärjätäksesi opinnoissasi, tarvitset kahden vuoden saksankielen opinnot pohjalle.

Sveitsiläinen isäntäperheesi

Sveitsin vaihto-ohjelmassasi majoitut saksankielisessä isäntäperheessä. Jotta sinut voidaan hyväksyä Sveitsiläiseen kouluun, tulee sinulla olla kahden vuoden saksankielen opinnot suoritettuna. Perusteiden osaaminen auttaa sinua tietysti myös perheesi kanssa kommunikoimisessa heti alusta alkaen.

Monet keskusteluista käydään ruokapöydän ääressä. Sveitsiläiset perheet syövät kevyen illallisen seitsemän aikoihin, jolloin kaikki kokoontuvat yhdessä pöytään keskustelemaan päivänsä kulusta. Näissä kokoontumisissa pääset rennoissa merkeissä tutustumaan hyvin paikalliseen kulttuuriin, tapoihin ja ilmauksiin.

Perheenjäsen ensimmäisestä päivästä alkaen

Huolella valitut isäntäperheemme tekevät olosi kotoisaksi heti alusta alkaen. Sveitsiläiset nuoret elävät melko itsenäistä elämää ja päättävät melko vapaasti omasta ohjelmastaan vapaa-ajallaan. Kunhan muistat ilmoittaa perheellesi aina suunnitelmistasi, voit hyvinkin vapaasti päättää, mitä puuhastelet kouluaikasi ulkopuolella. Kuten kotonakin, sinun odotetaan osallistuvan kaikkien yhteisiin kotiaskareisiin ja esimerkiksi petaavan oman sänkysi ja siivoamaan pöytää ruokailun jälkeen.

Ympäristön ystävät

Sveitsiläiset rakastavat upeaa luontoaan, raikasta ilmaa ja puhtaita uimavesiä. Ihmiset tykkäävät ajatella ympäristöystävällisesti. Älä ylläty, jos omatkin ajatuksesi alkavat kääntyä aina vain ympäristöä kunnioittavampaan ja ihailevampaan suuntaan vaihto-ohjelmasi aikana.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–17,5-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- tai heinäkuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 2 vuoden saksan opinnot
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa elokuussa, päättyy kesä-/heinäkuussa
 • Koulua: ma-pe, yleensä esim. 8-16:30
 • Retket kohteessa: erilaisia päiväretkiä sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia

Korkeimman luokan vapaa-aikaa

Sveitsissä juna-asemat ruuhkautuvat viikonlopun alkaessa ihmisistä, jotka tähtäävät ylös vuorille viikonlopun viettoon. Sinulle, joka pidät hiihtämisestä tai vaelluksesta, tämä on unelmakohde. Korkeuksien rinteet ovat auki suurimman osan vuodesta ja vaellusreitit keväisin ja kesäisin ovat varmasti jotain, mitä et ole muualla kokenut. Muista pakata: sukset ja monot.

Hengaile uusien ystäviesi kanssa

Jos olet enemmän rentojen aktiviteettien harrastaja, voit lähteä viettämään iltaa ystäviesi kanssa vaikkapa elokuviin, tutustua museoihin, chillailla kahvilassa tai lähteä shoppailemaan. Ystäväsi ja perheesi esittelevät sinulle mielellään suosikkipaikkansa kaupungissa. Uudelta asuinalueeltasi löytyy varmasti monia näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja.

Jos saat siihen mahdollisuuden, tartu tilaisuuteen ja lähde tutustumaan myös maan suurempiin kaupunkeihin, kuten Zurichiin, Berniin tai Genevaan. Kaikki niistä, ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Me voimme esitellä sinulle paikkoja

Henkilökuntamme Sveitsissä odottaa jo innoissaan saadakseen esitellä sinulle maataan ja tehdäkseen käynnistäsi mahdollisimman monipuolisen. Normaalisti Sveitsin vaihto-oppilaamme tapaavat yhdessä 3-4 kertaa vaihto-ohjelmansa aikana. Riippuen siitä, mitä juuri sinä ja muut oppilaamme toivovat, järjestämme erilaisia retkiä ja tutustumiskäyntejä eri kaupunkeihin. Retket voivat suunnata esimerkiksi Europa Park -teemapuistoon, luisteluradalle tai sightseeing -kierroksille tunnetuimpiin kohteisiin maassa. Paikallinen alue-valvojasi kertoo sinulle lisää retki- ja aktiviteettivaihtoehdoista.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 12 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 13 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 12 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 13 950 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 12 950 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja