Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Korkean tason Saksa

Vaihto-ohjelma Saksassa

Classic
Isäntäperhe
Ikä 15-17

Asukasluvultaan Saksa on EU:n suurin valtio. Se on myös Euroopan unionin vaurain talousalue, mikä näkyy tasokkaassa elintasossa. Tämä moderni, yleismaailmallinen valtio on teknologian ja innovaatioiden keskus. Monipuolinen kulttuurielämä ja rakkaus konsertteja ja festivaaleja kohtaan vetää ihmisiä Saksaan kaikista maailman kolkista.

High School Classic

Alkaen 6 590 €

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakuakettisi perusteella etsimme juuri sinulle sopivimman perheen, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Saksassa, aina pohjoisen alamaista etelän Alppien korkeuksiin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Ajattele isosti

Saksassa on kaikkea. Kauniista maisemista ja kotoisista kylistä aina nykypäiväisiin kaupunkeihin ja lumoaviin joulutoreihin. Berliinissä, Hampurissa ja Kölnissä historian ja huippumodernin sekoitus on silmiinpistävää. Münchenin ympäristöstä löydät satumaisia linnoja. Jos haluat unelmoida suuria, unelmoi Saksasta!

Pinta-ala: 375 000 km2
Väestö: 82,5 milj.
Pääkaupunki: Berliini
Kieli: saksa
Kansallispäivä: 3. lokakuuta
Maakoodi: +49

Saksan tasokas koulusysteemi

Saksa on liittotasavalta ja koulusysteemi on hieman erilainen riippuen siitä, mihin päin maata sijoitut. Yhteinen tekijä kouluissa ympäri maata on se, että opetuksen taso on korkealla. Voit luottaa korkeatasoiseen koulutukseen. Saksassa opettajat odottavat sinun olevan aktiivinen oppitunneilla. Nosta kättäsi, kysy ja ole mukana keskusteluissa. Samalla saat hyvää preppausta kielitaidollesi.

Päästäksesi vaihto-oppilaaksi Saksaan, sinulta vaaditaan kaksi vuotta saksanopintoja kotimaassasi ennen lähtöä. Suurin osa oppiaineista tulee olemaan pakollisia ja opetus tapahtuu saksaksi.

Saksalainen lukio

Koulujärjestelmän luokkia yhdeksästä kahteentoista kutsutaan lukioksi. Vaihto-oppilaat sijoitetaan näille lukioluokille. Tarkempi luokka-asteesi tulee riippumaan iästäsi, arvosanoistasi ja kielitaidostasi.

Voit valmistautua tuntemaan olosi tervetulleeksi, sillä yleinen kiinnostus kansainvälisyyttä ja vieraita kulttuureja kohtaan on tässä monikulttuurisessa maassa suurta.

Viikonloput perheen kanssa

Olemalla osa saksalaista perhettä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja kieleen nopeasti. Saksalaisille perhe on tärkeä ja paikalliset viettävätkin usein viikonloput perheen kanssa sukulaisten ja tuttavien luona vieraillen. Monille sunnuntain lounas on vakiintunut yhteiseksi ateriaksi, jolloin istutaan alas ja syödään yhdessä viikon tapahtumista keskustellen.

Saksa on suuri maa ja pääset mahdollisesti tutustumaan myös muihin kaupunkeihin ja kyliin kotipaikkakuntasi ulkopuolella. Se, mitä pääset tekemään ja kokemaan riippuu paljolti siitä, missäpäin maata asut. Voit asua vanhassa kylässä, lähellä vihreitä metsiä tai kauniita jokia tai suuremmassa kaupungissa monien nähtävyyksien äärellä.

Vapaus ja vastuu

Saksalaiset nuoret ovat usein hyvin itsenäisiä ja heille annetaan paljon vapauksia, mutta samalla heiltä myös odotetaan paljon vastuullisuutta. Vuosi Saksassa on hyvä tilaisuus kasvaa ihmisenä.

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–17,5-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja elokuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 2 vuoden saksan opinnot
 • Viisumi: ei tarvetta
 • Aluevalinta: aluetoive tai kaupunkitoive lisämaksusta
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa heinä-/elokuussa, päättyy kesä-/elokuussa
 • Koulua: ma-pe, noin 40 h / vko
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa, Berliinissä, Hampurissa tai Nizzassa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Vaihtovuotta ulkomailla on mahdotonta kuvailla. Sinun täytyy kokea se itse / Marie Chiara Pedretti

Avainsana on Verein

Luonnollisestikin voit viettää vapaa-aikaasi kahviloissa, elokuvissa tai vaikkapa ostoskeskuksessa, kuten kaikki nuoret ympäri maailmaa. Tässä vinkki, jos haluat kuitenkin jotain muuta: Verein. Mitä?

Verein on kerho ja monet vaihto-oppilaamme tulevat huomaamaan, että liittymällä johonkin harrastekerhoon, tapaat nopeasti uusia ihmisiä, saat ystäviä ja pidät hauskaa koulun jälkeen. Kiehtooko sinua taide, tanssi, musiikki tai draama? Pyydä isäntäperheeltäsi apua etsiessäsi juuri sinulle sopivaa Vereiniä.

Urheilullinen kansa

Saksalaiset ovat hyvin urheilullista kansaa ja monet kouluista tarjoavat erilaisia urheiluaktiviteetteja kouluajan ulkopuolella. Ja tietysti, jalkapallo on yksi suosituimmista. Kuten ehkä tiedätkin, on Saksan jalkapallomaajoukkue menestynyt hyvin viime vuosina. Muita suosittuja urheilulajeja ovat voimistelu, yleisurheilu ja käsipallo.

Matkusta kanssamme

Voit tulla mukaan vuosittaisille retkillemme. Tarjolla on kolmen päivän matka Berliiniin, laskettelureissu Alpeille uudeksi vuodeksi, sekä viikonloppumatka Hampuriin. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa. Löydä uusia puolia Saksasta.

STS Welcome Camp Pariisissa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Pariisissa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Lisäpalvelut

Jos mielessäsi on suosikkialueesi tai –kaupunkisi Saksassa, voit hakea vaihto-ohjelmaan kertomalla toiveistasi hakuvaiheessa.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Sijoittuminen tarkoin valittuun isäntäperheeseen
 • Arkisin puolihoito ja viikonloppuisin täysihoito
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Classic

Pituus
Lähtö
Hinta
10 Kuukautta
Syksy 2020
7 790 €
3 Kuukautta
Syksy 2020
6 590 €
5 Kuukautta
Syksy 2020
7 190 €
5 Kuukautta
Kevät 2021
7 190 €
10 Kuukautta
Syksy 2021
7 790 €
5 Kuukautta
Syksy 2021
7 190 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja