Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Hae nyt vuodelle 2024!
Korkean tason Saksa

Vaihto-ohjelma Saksassa

Classic
Ikä 15-17

Asukasluvultaan Saksa on EU:n suurin valtio. Se on myös Euroopan unionin vaurain talousalue, mikä näkyy tasokkaassa elintasossa. Tämä moderni, yleismaailmallinen valtio on teknologian ja innovaatioiden keskus. Monipuolinen kulttuurielämä ja rakkaus konsertteja ja festivaaleja kohtaan vetää ihmisiä Saksaan kaikista maailman kolkista.

STS-lukion vaihto-oppilaat Saksassa saavat mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisiin matkoihin. Yksi tarjolla olevista matkoista suuntautuu yleensä Berliiniin.

High school classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Saksassa, aina pohjoisen alamaista etelän Alppien korkeuksiin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Ajattele isosti

Saksassa on kaikkea. Kauniista maisemista ja kotoisista kylistä aina nykypäiväisiin kaupunkeihin ja lumoaviin joulutoreihin. Berliinissä, Hampurissa ja Kölnissä historian ja huippumodernin sekoitus on silmiinpistävää. Vuoristoalueilla ja Reinin varrella silmiä hivelevät sadunomaiset linnat. Jos haluat unelmoida suuria, unelmoi Saksasta!

Pinta-ala: 375 000 km2
Väestö: 82,5 milj.
Pääkaupunki: Berliini
Kieli: saksa
Kansallispäivä: 3. lokakuuta
Maakoodi: +49

Saksan tasokas koulusysteemi

Saksa on liittotasavalta ja riippuen siitä, mihin päin maata sijoitut, voivat koulut erota hieman toisistaan tarjolla olevien kielten ja koulun kokonaiskeston osalta. Yhteinen tekijä kouluissa ympäri maata on se, että opetuksen taso on korkealla. Voit luottaa korkeatasoiseen koulutukseen. Saksassa opettajat odottavat sinun olevan aktiivinen oppitunneilla. Nosta kättäsi, kysy ja ole mukana keskusteluissa. Samalla saat hyvää preppausta kielitaidollesi.

Päästäksesi vaihto-oppilaaksi Saksaan, sinulta vaaditaan kaksi vuotta saksanopintoja kotimaassasi ennen lähtöä. Suurin osa oppiaineista tulee olemaan pakollisia ja opetus tapahtuu saksaksi.

Saksalainen lukio

Saksassa on kahta erilaista yliopistokuolutukseen valmistavaa lukiokoulutusta, Gymnasium ja Gesamtschule. Gymnasium loppuu kouluvuoteen 12, kun taas Gesamtschule vuoteen 13, mikä tarkoittaa sitä, että opiskelutahti on hieman rennompi. Vaihto-oppilaat sijoitetaan yleensä lukion ensimmäisille vuosiluokille. Tarkempi luokka-asteesi tulee riippumaan iästäsi, arvosanoistasi ja saksan kielen taidostasi.

Voit valmistautua tuntemaan olosi tervetulleeksi, sillä yleinen kiinnostus kansainvälisyyttä ja vieraita kulttuureja kohtaan on tässä monikulttuurisessa maassa suurta.

Viikonloput perheen kanssa

Olemalla osa saksalaista perhettä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja kieleen nopeasti. Saksalaisille perhe on tärkeä ja paikalliset viettävätkin usein viikonloput perheen kanssa sukulaisten ja tuttavien luona vieraillen. Monille sunnuntain lounas on vakiintunut yhteiseksi ateriaksi, jolloin istutaan alas ja syödään yhdessä viikon tapahtumista keskustellen.

Saksa on suuri maa ja pääset mahdollisesti tutustumaan myös muihin kaupunkeihin ja kyliin kotipaikkakuntasi ulkopuolella. Se, mitä pääset tekemään ja kokemaan riippuu paljolti siitä, missäpäin maata asut. Voit asua vanhassa kylässä, lähellä vihreitä metsiä tai kauniita jokia tai suuremmassa kaupungissa monien nähtävyyksien äärellä.

Vapaus ja vastuu

Saksalaiset nuoret ovat usein hyvin itsenäisiä ja heille annetaan paljon vapauksia, mutta samalla heiltä myös odotetaan paljon vastuullisuutta. Vuosi Saksassa on hyvä tilaisuus kasvaa ihmisenä.

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–17,5-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja elokuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 2 vuoden saksan opinnot
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa elo-/syyskuussa, päättyy kesä-/heinäkuussa
 • Koulua: ma-pe, noin 40 h / vko
 • Retket kohteessa: mm. retket Hampuriin ja Muncheniin sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Vaihtovuotta ulkomailla on mahdotonta kuvailla. Sinun täytyy kokea se itse / Marie Chiara Pedretti

Avainsana on Verein

Luonnollisestikin voit viettää vapaa-aikaasi kahviloissa, elokuvissa tai vaikkapa ostoskeskuksessa, kuten kaikki nuoret ympäri maailmaa. Tässä vinkki, jos haluat kuitenkin jotain muuta: Verein. Mitä?

Verein on kerho ja monet vaihto-oppilaamme tulevat huomaamaan, että liittymällä johonkin harrastekerhoon, tapaat nopeasti uusia ihmisiä, saat ystäviä ja pidät hauskaa koulun jälkeen. Kiehtooko sinua taide, tanssi, musiikki tai draama? Pyydä isäntäperheeltäsi apua etsiessäsi juuri sinulle sopivaa Vereiniä.

Urheilullinen kansa

Saksalaiset ovat hyvin urheilullista kansaa ja monet nuoret harrastavat kouluajan ulkopuolella jotain paikallisissa seuroissa. Ja tietysti, jalkapallo on yksi suosituimmista lajeista. Kuten ehkä tiedätkin, on Saksan jalkapallomaajoukkue menestynyt kautta aikain loistavasti. Muita suosittuja urheilulajeja ovat voimistelu, yleisurheilu ja käsipallo.

Matkusta kanssamme

Löydä uusia puolia Saksasta - tule mukaan vuosittaisille retkillemme. Syyslukukaudella tarjolla on kolmen päivän matka Hampuriin ja kevätlukukaudella viikonloppuretki Muncheniin. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Lisäpalvelut

Esittämällä sijaintitoiveen voit itse vaikuttaa enemmän vaihtokokemukseesi. Valitse mieleisesi sijainti, niin parannat mahdollisuuksiasi tehdä haaveistasi totta.   

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 8 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 9 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 8 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 9 950 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 9 150 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja