Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Seikkailuja harvinaisen luonnon keskellä!

Vaihto-ohjelma Uudessa-Seelannissa

Classic/Select
Ikä 15-18

Matka on pitkä, mutta varmasti jokaisen matkustustunnin arvoinen. Uusi-Seelanti sijaitsee 2000 kilometriä Australiasta itään. Valtio koostuu kahdesta pääsaaresta ja monista sanoinkuvaamattoman kauniista pienemmistä saarista. Jos olet nähnyt Peter Jacksonin Tokienin elokuvat Taru Sormusten Herrasta tai Hobitti - sinne ja takaisin, saatat tunnistaa tuttuja maisemia, vuoria, jokia ja niittyjä valkokankaalta! Usko tai älä, maa ei esiinny ainoastaan elokuvissa, vaan on totisinta totta ja voi hyvinkin olla juuri sinun uusi kotimaasi.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Uudessa-Seelannissa, aina pohjoisen upeilta hiekkarannoilta etelän ainutlaatuisille vuonoille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School Select

STS Select -ohjelmassa voit saada juuri sinun tarpeillesi muokatun vaihto-ohjelman. Listaa ensisijaiset prioriteettisi ja me autamme sinua löytämään oikean koulun. Huolella valitut koulut sijaitsevat ympäri maata, mm. Aucklandissa, Wellingtonissa, Christchurchissa tai Dunedinissa.

Uudessa-Seelannissa on sekä kunnallisia että yksityisiä kouluja. Sekakoulujen lisäksi maasta löytyy kouluja joko pelkästään pojille tai tytöille. Etsitään sinulle paras vaihtoehto.

Sinulla tulee varmasti olemaan mukavaa uudessa koulussasi, etenkin kun pakollisia kursseja on vain muutama ja pääset itse valitsemaan loput kursseistasi. Tarjoamme myös Outdoor Education- ohjelmaa, joka on loistava tapa yhdistää opiskelu ja extreme urheilu. Urheilua on tarjolla kaikissa Uuden-Seelannin kouluissa. Lajeja ovat mm, rugby, verkkopallo, jalkapallo ja maahockey.

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Laskettelu ja surffaus

Pohjoisella saarella ilmasto on lämpimämpi, kun taas lähempänä etelämannerta olevalla eteläisellä saarella on vuonoja, laskettelukeskuksia ja jäätiköitä. Hämmästyttävää tässä maassa on se, että voit lasketella tulivuorella ja surffata rannikon täydellisillä aalloilla - saman päivän aikana! Maa on täynnä kontrasteja, se on varmaa!

Vuodenajat ovat päinvastaiset verrattuna pohjoiseen pallonpuoliskoon. Kun Euroopassa on talvi, Uudessa-Seelannissa on kesä. Ja päinvastoin. Pakkaa laukkusi oikean vuodenajan mukaisesti ja valmistaudu sinua odottavaan seikkailuun!

Väestö: 4.7 milj
Pinta-ala: 268 000 km2
Pääkaupunki: Wellington
Kieli: englanti, sekä ovat maori ja Uuden-Seelannin viittomakieli
Liikenne: Vasemmanpuoleinen
Valuutta: Uuden-Seelannin dollari (NZD)
Maakoodi: +64

Koulunkäynti Uudessa-Seelannissa

Korkealaatuinen koulujärjestelmä, paljon urheilumahdollisuuksia ja koulupuvut, jotka yhdistävät opiskelijat samalla antaen heille ylpeyden tunnusmerkin - tämä summaa lukioelämän Uudessa-Seelannissa.

Lukio kiwiläiseen tyyliin

Uusi-Seelantilaisessa koulujärjestelmässä on kaiken kaikkiaan 13 vuosiastetta. Lukio muodostaa viimeiset viisi vuotta. Vaihto-oppilaana sinut tullaan sijoittamaan yhteen viimeisimmistä luokista. Jos sinut sijoitetaan viimeiselle vuodelle, pääset osallistumaan koulun juhlaan. Sitä pidetään usein vuoden tärkeimpänä tapahtumana, se on mahdollisuutesi pukeutua kuin punaiselle matolle konsanaan!

Useimmissa lukioissa on luokka-asteestasi riippuen 1-3 pakollista ainetta, kuten englanti, matematiikka ja luonnontiede. Luodaksesi täyden lukujärjestyksen, saat valita 3-5 vapaavalinnaista kurssia. Tämä on hyvä mahdollisuus osallistua kursseille, joita tämänhetkisessä koulussasi ei ole.

Muista hakea ajoissa

Koska Uusi-Seelanti sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, ovat vuodenajat luonnollisestikin päinvastaiset meihin verrattuna ja koulut sulkevat ovensa kesäloman vieton ajaksi joulukuussa. Kouluvuosi alkaa uudelleen tammikuussa tai helmikuun alussa. Vaihto-oppilaana voit valita aloittavasi vaihto-ohjelmasi Uudessa-Seelannissa joko tammikuusta tai heinäkuusta

Jotta voit hakea, sinun on täytynyt opiskella vähintään kolme vuotta englantia. Jos omaat tarvittavan kielitaidon, lähetä hakemuksesi jo tänään. Vaihto-oppilaille varattu paikkamäärä julkisissa kouluissa on rajallinen, joten varmistathan paikkasi jo tänään!

Kiwi perheesi

Uusi-Seelantilaisia kutsutaan usein Kiweiksi. Isäntäperheemme sijaitsevat sekä eteläisellä että pohjoisella saarella. Perheet sijaitsevat usein maaseudulla tai pienemmissä kaupungeissa, mutta jotkut elävät isommissakin kaupungeissa.

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin tyypillinen Uusi-Seelantilainen perhe. Kaikki perheet ovat erilaisia. Perheisiin voi kuulua pikkulapsia, teinejä, aikuisia lapsia tai ei lapsia ollenkaan. Kaikki perheet ovat kuitenkin tarkoin valittuja ja he toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi kotiinsa.

Sisäpiirin tietoa

Uusi-Seelantilaiset perheet tykkäävät seurustella usein ystävien ja sukulaisten kanssa. He myös mielellään näyttävät sinulle maatansa. Tulet saaman sisäpiirin tietoa siitä, mitä tehdä ja nähdä. Uusi-Seelantilaiset ovat sitoutuvaisia, melko impulsiivisia ja he rakastavat erilaisia aktiviteetteja. Ole avoin uusille vaikutteille, voit löytää itsellesi uuden harrastuksen!

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- tai heinäkuussa, Select-ohjelmassa lähdöt lisäksi huhti- ja syyskuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 3 vuoden englannin opinnot
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa tammi-/helmikuussa, päättyy joulukuussa
 • Koulua: ma-pe, yleensä 8:45-15:30, noin 37 h / vko
 • Retket kohteessa: retket Pohjoissaarelle ja Eteläsaarelle, lisämaksullisia

Jännittävä vapaa-aika

Oletko seikkailuhenkinen? Jos et, astu pois mukavuusasteiltasi ja tulet huomaamaan, että mahdollisuutesi Uudessa-Seelannissa ovat rajattomat. Maa on täynnä extreme lajeja, kuten laskuvarjohyppäystä, koskilaskua ja benji hyppyjä, joka itse asiassa on peräisinkin Uudesta-Seelannista. Mutta tietenkin maasta löytyy myös rentoa tekemistä, kuten esimerkiksi golfia, purjehdusta ja uimista kuumissa lähteissä.

Jos pidät Tolkienin fantasiamaailmasta, Uudessa-Seelannissa asuminen tuo fantasian todeksi! Kauniit ja dramaattiset elokuvien kohtauspaikat ovat oikeasti olemassa ja ne toimivat täydellisinä vierailukohteina, kun sinulla on vapaata koulusta.

Kokeile jotain ainutlaatuista

Fun Fact Uudesta-Seelannista: lampaiden lukumäärä on 15 kertainen verrattaessa maan asukasmäärään. Kyllä, lammaslaumoja on kaikkialla, eikä se ole vitsi, maassa on jopa lampaisiin keskittyviä urheilulajeja. Uniikin kokemuksen saatkin osallistumalla vaikkapa lampaan paimennus- tai keritsemiskisoihin maassa vieraillessasi! Villan pois ajeleminen on vaikeampaa kuin voisi luulla.

Vietä loma kiertueella

Uudessa-Seelannissa tarjoamme kaikille vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden osallistua North Island Tourille huhtikuussa ja South Island Tourille syys/lokakuussa. Matkat ovat lisämaksullisia. Yksi maksu kattaa matkat, majoituksen, useimmat illalliset ja aamupalat sekä valinnaisia aktiviteetteja. South Island Tour on 11 päivän seikkailu, jossa voit kokea Uuden-Seelannin erämaata, jäätiköitä ja näyttävää luontoa. Saatat myös nähdä valaita ja merileijonia. North Islands Tour on myös 11 päivän pituinen ja täynnä poikkeuksellisia kokemuksia. Vierailemme maan pääkaupungissa Wellingtonissa, maan suurimassa kaupungissa Aucklandissa ja nautimme leudosta ilmastosta ja kauniista rannikkosta.

Valmennuskurssi Aucklandissa

Saapuessaan Uuteen-Seelantiin, oppilaamme viettävät ensimmäiset kolme päiväänsä Aucklandissa. Tulet saamaan arvokasta tietoa ja vinkkejä kulttuurista ja päivittäisestä elämästä ja tutustumaan kaupunkiin retkien ja aktiviteettien merkeissä.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
2 Terms
Kevät
2026
Alkaen 14 750 €
3 Terms
Kevät
2025
Alkaen 17 000 €
2 Terms
Kevät
2025
Alkaen 15 550 €
2 Terms
Syksy
2025
Alkaen 14 750 €
3 Terms
Syksy
2025
Alkaen 16 200 €
2 Terms
Syksy
2024
Alkaen 14 750 €
3 Terms
Syksy
2024
Alkaen 16 200 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja