Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
We still have a few extra spots left for the USA, apply now!
Tervetuloa Ruotsiin!

Vaihto-ohjelma Ruotsissa

Classic
Ikä 15-18

Tiesitkö että Ruotsi on 1574 kilometriä pitkä maa, jossa on lähes 100 000 järveä? Aika vakuuttavaa. Maassa on paljon suuria rannikoita ja laajoja metsiä. Maasta löytyy myös paljon viehättäviä kaupunkeja, niin suuria kuin pieniä, aina etelän Malmöstä pohjoisen Kirunaan. Ruotsin pääkaupunki on Tukholma. Vilkas kaupunki sijaitsee upeassa saaristossa. Villieläimet ja runsaat viheralueet ovat osa tätä kaunista maata. Jos olet onnekas, saatat nähdä Ruotsin kuninkaan, tai ainakin metsien kuninkaan, hirven. Koe Ruotsin aitous!

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Ruotsissa, aina kauniilta maaseudulta kaupunkien kulttuurikeskuksiin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Ruotsalainen musiikki

Kirjailia Astrid Lindgren,Nobel palkinto, IKEA, Volvo ja artistit kuten ABBA, Roxette, Ace of Base, Robyn ja Swedish House Mafia tulevat kaikki Ruotsista. BKT:hen verrattaessa Ruotsi on maailman ykkönen musiikin viennissä. Tuottaja lauluntekijä Max Martinilla on kolmanneksi eniten Billboard Hot 100 -singlelistan ensimmäiselle sijalle noussutta hittiä. Hänen edellään ovat vain Paul McCartney ja John Lennon. Tästä sietää olla ylpeä!

Jos olet kiinnostunut musiikista, pakkaa mukaasi instrumenttisi ja syvenny Ruotsalaiseen musiikkiin vaihtovuotesi aikana.

Väestö: 9,9 milj.
Pinta-ala: 450 000 km2
Valtiomuoto: Parlamentaarinen perustuslaillinen monarkia
Pääkaupunki: Tukholma (910 000)
Valuutta: Ruotsin Kruunu
Maakoodi: +46

Koulunkäynti Ruotsissa

Ystävällinen ilmapiiri, rento tunnelma, oppilaiden ja opettajien ystävällinen kunnioitus toisiaan kohtaan, omaa järjenkäyttöä ja päättelykykyä korostavat opetusmenetelmät. Vaihto-ohjlema Ruotsissa tutustuttaa sinut tehokkaasti länsinaapurin loistavaan koulusysteemiin.

Ruotsalainen koulusysteemi

Ruotsissa oppivelvollisuus koskee 7-16-vuotiaita nuoria, jonka jälkeen suurin osa nuorista jatkaa vapaaehtoiseen lukioon ja valmistuu lukiosta 19-vuotiaana. Lukiossa valinnanvaraa oppiaineiden ja kurssien välillä on paljon. Vaihto-opiskelijat sijoitetaan yleensä lukion ensimmäiselle tai toiselle vuosiluokalle.

Kielivaatimuksia vaihto-ohjelmalle Ruotsissa ei ole, mutta kannattaa ottaa kaikki irti saadessasi mahdollisuuden päästä käyttämään paikallista kieltä arkielämässä.

Koulun aloitus ja lomat

Kuten meilläkin, on Ruotsissakin kouluvuosi jaettu kahteen lukukauteen, joiden välissä on joululoma. Syksyn lukukausi alkaa elokuussa ja kevätlukukausi kestää tammikuusta kesäkuun puoleen väliin. Lomat osuvat loka-, joulu- ja helmikuulle, sekä pääsisäisen aikoihin ja tietysti kesäksi. Koulua käydään normaalisti maannataista perjantaihin, yleensä aamu kahdeksasta iltapäivä kolmeen.

Ruotsalainen isäntäperheesi

Ruotsissa isäntäperheemme asuvat eripuolilla maata. Kuten meillä täällä, myös Ruotsissa monesti perheen molemmat vanhemmat käyvät töissä ja perheillä on aktiivinen viikko-ohjelma. Kaikesta kiireestä huolimatta ruotsalaiset perheet haluavat järjestää aikaa perheen kesken ja pitävät huolen, että kuulumisia vaihdellaan enemmän, kuin lennosta kotiovella. Kun lähdet vaihtoon Ruotsiin, sama pätee sinuun ja uusi perheesi ottaa sinut varmasti avosylin vastaan ja välittää siitä, miten sinulla menee Ruotsissa asuessasi.

Vastuu ja tuki

Ruotsalaisilla teineillä on paljon vapauksia, mutta niitä vastaan heidän on noudatettava perheen asettamia sääntöjä. Luottamus toimii molempiin suuntiin ja perheissä on usein hyvin avoimet välit vanhempien ja nuorten kesken.

Apuna Arjen askareissa

Kuten kaikkien muidenkin perheenjäsenten, odotetaan sinunkin osallistuvan talouden arkiaskareisiin, kuten pyykkäämiseen, tiskaamiseen ja siivoamiseen. Jokapäiväisiin tehtäviisi kuuluu vähintään oman huoneesi siistinäpito ja kauppa-askareista ja ruoanlaitosta huolehtiminen yhdessä muun perheen kanssa.

Yay, we’re on TikTok!

Faktaa

 • Kuka voi lähteä: vaihto-ohjelman alkaessa 15–18-vuotiaat
 • Lähtökuukausi: elokuu/tammikuu
 • Kielivaatimukset: aiempaa kielentuntemusta ei vaadita
 • Viisumi: ei
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp Lontoossa sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: elokuusta kesäkuuhun
 • Koulupäivä: yleensä klo: 08.00-16.00
 • Oppiaineet: pääasiassa pakollisia kursseja
 • Retket kohteessa: viikonloppu Göteborgissa sisältyy ohjelmahintaan, erilaisia päiväretkiä lisämaksusta
Vaihtokokemus Ruotsissa yllätti minut täysin, positiivisesti / Laura

Vapaa-aikasi Ruotsissa

Ruotsi on kesäisin vihreän kaunis ja talvisin kylmän luminen. Kuten meillä, on Ruotsissa neljä selkeää vuodenaikaa, joina pääset nauttimaan paikallisista harrastuksista ja aktiviteeteista. Hiihtoa, laskettelua ja mäenlaskua talvisin, purjehtimista, patikointia ja kalastamista kesäisin. Yski, johon et ole ehkä Suomessa tottunut vapaa-aikanasi, on ruotsalaisten intohimo ´Fikaan´, lähes jokapiväiseen yhteiseen kahvihetkeen asiaankuuluvien paikallisten herkkujen kera.

Löydä oma joukkueesi

Monesti ruotsalaisnuoret tutustuvat toisiinsa erilaisten urheiluharrastusten kautta. Pyydä ihmeessä isäntäperheeltäsi apua sinulle sopivan lajin ja joukkueen löytämiseksi. Suosittuja ovat esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, käsipallo, purjehdus, golf, tennis ja salibandy, ruotsalaisten klassikko. Mikäli et ole joukkueurheilija, lähde ystäviesi mukaan rennolle juoksulenkille.

Tuo oma instrumenttisi

Ruotsissa on ympärivuotisesti paljon musiikkitapahtumia ja maasta tulee paljon tunnettuja laulajia ja lauluntekijöitä. Jos sinulla on instrumentti, jota harrastat, ota se ihmeessä mukaasi ja jatka soittimeen syventymistäsi Ruotsissa, musiikin luvatussa maassa.

Lisäretkiä vaihtareillemme

Tartu tilaisuuteen kokea vieläkin enemmän vaihto-ohjelmasi aikana. Järjestämme vapaaehtoisia retkiä ympä vuoden, niin Ruotsin rajojen sisällä, kuin mahdollisesti naapumaissakin. Tutustuessasi Pohjoismaiden tarjoamiin luonto- ja kulttuurielämyksiin pääset samalla tutustumaan muihin vaihtareihimme ja löytämään taas uusia ystäviä ympäri maailmaa. Retket ovat lisämaksullisia ja saat niistä lisätietoa aluevalvojaltasi Ruotsiin saavuttuasi.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 10 650 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 9 650 €
3 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 9 500 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 9 650 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 10 650 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 12 450 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja