Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu
Vive la France!

Vaihto-ohjelma Ranskassa

Classic
Isäntäperhe
Ikä 15-18

85 miljoona turistia ympäri maailman ei voi olla väärässä - Ranska on vierailunarvoinen maa. Jo vuosikymmenien ajan maa on pitänyt ensimmäistä sijaa Maailman Matkailujärjestön (World Tourism Organization) vuosikatsauksessa. Eikä ole mikään ihme, että Ranska on suosituin. Mm. shoppailu, muoti ja kiertoajelut Pariisissa, Côte d’Azurin glamouri rantaelämä, lasketteleminen Ranskan alpeilla ja maan upea maaseutu vetävät ulkomaalasia puoleensa. Lisäksi Ranska on ruokakulttuurien aatelistoa, siitä ei ole epäilystäkään. Aiotko maistaa etanoita?

High School Classic

Alkaen 5 750 €

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakuakettisi perusteella etsimme juuri sinulle sopivimman perheen, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Ranskassa, aina kuvankauniista Normandiasta glamourille Välimeren rannikolle! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa tai tilaa kotiin kannettuna ilmainen esitteemme nyt ja saat lisätietoa vaihto-ohjelmistamme, kohdemaista ja hakuprosessista.

Olet tervetullut myös infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ja juttelemaan vaihtariasiantuntijamme kanssa juuri sinua mietityttävistä seikoista vaihtoon liittyen. Ilmoittauduthan aikatauluihisi sopivaan infoon ennakkoon!

Parlez-vous français?

Ranskan vaihto-oppilaana pääset tutustumaan maahan tyypillisiä turistikohteita syvällisemmin. Jos olet opiskellut ranskaa vähintään kahden vuoden ajan, olet hakukelpoinen vaihtovuodelle. Kielitaitosi paranee ja sinusta tulee sujuva maailman romanttisimman kielen taitaja.

Väestö: 67 milj.
Pinta-ala: 644 000 km2
Pisin joki: Loire (1 000km)
Korkein vuori: Mont Blanc (4 800 m)
Pääkaupunki: Pariisi (2,5 milj)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +33

Loistava koulutus Ranskassa

Sinulta vaaditaan kaksi vuotta ranskankielen opintoja kotipuolessa päästäksesi mukaan vaihto-ohjelmaan Ranskaan. Intohimo oppia lisää ei tietenkään ole myöskään pahitteeksi. Ranskan opetusjärjestelmä on yksi maailman parhaista. Vuotesi Ranskassa tekee hyvää kaikille jatko-opiskeluillesi.

Le lycée

Ranskassa lukiota kutsutaan nimellä le lycée. Se kestää yhteensä kolme vuotta. Toisena vuotenaan kaikki opiskelijat valitsevat suuntaavansa opiskeluissaan yhteen neljästä pääaineesta: tiede, kirjallisuus, ekonomia tai teknologia. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan toiselle vuosiluokalle pääaineenaan kirjallisuus. Koulu päättää sijoituksestasi.

Lukujärjestyksesi

Vapaavalintaiset aineesi riippuvat luokkasijoituksestasi. Le Lycéen toisella luokalla opiskellaan normaalisti ranskaa, englantia, historiaa, maantiedettä, matematiikkaa, biologiaa, fysiikkaa, kemiaa ja liikuntaa. Lukujärjestyksessäsi tulee olemaan myös muutama valinnainen aine, jotta pääset keskittymään myös juuri sinua kiinnostaviin aineisiin.

Koulussa käydään yleensä 6 päivää viikossa, mutta keskiviikot ja lauantait ovat normaalisti lyhyempiä koulupäiviä.

Asuminen ranskalaisessa isäntäperheessä

Perhe on ranskalaisille hyvin tärkeä ja elämä pyöriikin hyvin läheisesti perhe-elämän ympärillä. Uutena perheenjäsenenä tulet tutustumaan perusteellisesti ranskalaiseen kulttuuriin ja tyypillisiin traditioihin. Kun kokoonnutte illallispöytään keskustelemaan päivienne kulusta, rikastat sanavarastoasi ja opit ilmauksia, joita pääset käyttämään jokapäiväisessä arjessasi uudessa kotimaassasi.

Ranskalaisille tärkeässä roolissa elämässä on tietysti myös ruoka. Maa on kaikkine klassikkoruokineen yksi maailman kulinaristisista pääkaupungeista. Saatat päästä maistamaan ruokia kuten coq au vin, poulet basquaise tai boeuf bourguignon.

Pohjoinen, etelä, maaseutu tai kaupunki

Se, miltä uusi kotisi tulee näyttämään, riippuu tietysti siitä, mihin päin maata sijoitut asumaan. Elämä perheessä, joka asuu pohjoisessa, on luonnollisestikin erilaista, kuin elämä etelä-ranskalaisessa perheessä. Elämä maatilalla eroaa tietysti elämästä kaupungin keskusta-asunnossa. On hyvä tietää, että monilla ranskalaisilla perheillä on lemmikkejä ja he todella rakastavat nelijalkaisia ystäviään. Jos sinulla on allergioita, kerrothan siitä meille etukäteen.

Faktaa

Kuka voi lähteä: vaihto-ohjelman alkaessa 15-18-vuotiaat
Lähtökuukausi: Elokuu/tammikuu
Kielivaatimukset: Vähintään 2 vuoden ranskan opiskelu
Viisumi: Ei
Kohdevalinta: Kyllä. Pohjoinen, länsi, itä ja etelä. Lisämaksusta
Valmennuskurssi: STS Welcome Camp Lontoossa sisältyy hintaan
Lukuvuosi: syyskuusta kesäkuuhun
Koulupäivä: 08-18 (ma,ti,to,pe) ja 08-12 (ke,la)
Oppiaineet: Pakollisia ja valinnaisia kursseja
Retket kohteessa: Lille, Nizza ja Pariisin Disneyland lisämaksusta

Ranskan vaihtovuonnani koin niin paljon enemmän, kuin olisin ikinä kotona ollessa voinut kokea. Itsetuntoni vahvistui ja tunnen pystyväni mihin vain / Viktor Sjöblom

Vapaa-aika Ranskassa

Vapaa-aikasi Ranskassa tulee olemaan monipuolista ja pääset itse pitkälti päättämään, miten aikasi kulutat. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Esimerkiksi shoppailijalle maa on unelmien täyttymys. Tavaratalot ja pienet putiikit ovat täynnä viimeisintä muotia. Vaatekaappisi tulee täyttymään uniikeista ranskalaisista luomuksista.

Mukavat kahvilat

Tiesitkö, että sana café tulee ranskan kielestä? Sana tulee pinttymään sanavarastoosi monien kahviloissa vietettyjen iltapäivien myötä. Ystävien kanssa kahviloissa hengaileminen on tyypillistä ranskalaista vapaa-ajanohjelmaa. Tilaa vaikkapa latte ja vaihda kuulumisia uusien ystäviesi kanssa. Voitko kuvitella parempaa tapaa prepata kielitaitoasi?

Tour de France ja paljon muuta

Alppien lähettyvillä harrastetaan paljon kalastusta, laskettelua ja vuorikiipeilyä. Välimeren rannoilla taas vesiurheilulajit ja rantaelämä nostavat päätään. Ranskalaiset ovat intohimoisia urheilun harrastajia, niin yksilöurheilun, kun joukkueurheilunkin saralla. Pyöräily on yksi kansan suosikeista. Kun maailmankuulu Tour de France alkaa, koko maa pysähtyy seuraamaan kisaa aina lähtölaukauksesta maalinsaapumiseen. Ehkäpä pyöräily voisi olla jotain, mitä itsekin kokeilet vaihto-ohjelmasi aikana?

Lue lisää Ranskasta

Unohda koulu ja kotitehtävät hetkeksi ja lähde mukaan retkille tutustumaan maan eri osiin kanssamme. Matkustat muiden vaihtareiden kanssa ja mukana on aina kokenut ohjaaja. Matkaohjelmassa on reissut kohteisiin, kuten Lille, Lyon, Bordeaux ja Pariisi. Teemme myös vierailun yksinomaan Pariisin Disney Landiin. Matkaohjelmat ja aikataulut voivat hieman vaihdella vuodesta toiseen. Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle lisää mahdollisuuksistasi.

STS Welcome Camp

Alue- ja kaupunkitakuu

Onko mielessäsi lempialue Ranskassa? Valitse alue- tai kaupunkitakuu ja varmista sijoituksesi juuri unelmiesi kohteeseen.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Classic

Pituus
Lähtö
Hinta
3 Kuukautta
Kevät 2020
5 750 €
5 Kuukautta
Kevät 2020
6 950 €
10 Kuukautta
Syksy 2020
7 890 €
3 Kuukautta
Syksy 2020
6 790 €
5 Kuukautta
Syksy 2020
7 390 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Stipendivideohaaste!

Älä missaa mahdollisuuttasi osallistua mukaan stipendivideohaasteeseen ja asettua ehdolle 2000 €:n vaihtaristipendin saajaksi! Lue lisää ja osallistu!

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja