Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Hae nyt mukaan vaihtovuodelle 2022
Vive la France!

Vaihto-ohjelma Ranskassa

Classic
Ikä 15-18

85 miljoona turistia ympäri maailman ei voi olla väärässä - Ranska on vierailunarvoinen maa. Jo vuosikymmenien ajan maa on pitänyt ensimmäistä sijaa Maailman Matkailujärjestön (World Tourism Organization) vuosikatsauksessa. Eikä ole mikään ihme, että Ranska on suosituin. Mm. shoppailu, muoti ja kiertoajelut Pariisissa, Côte d’Azurin glamouri rantaelämä, lasketteleminen Ranskan alpeilla ja maan upea maaseutu vetävät ulkomaalasia puoleensa. Lisäksi Ranska on ruokakulttuurien aatelistoa, siitä ei ole epäilystäkään. Aiotko maistaa etanoita?

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Ranskassa, aina Pariisin suurkaupunkialueelta glamourille rivieralle maan kaakkois-rannikolla! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Syyslukukausi Ranskassa voidaan yhdistää kevätlukukauteen Sveitsissä, Itävallassa, Italiassa tai Espanjassa

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Parlez-vous français?

Ranskan vaihto-oppilaana pääset tutustumaan maahan tyypillisiä turistikohteita syvällisemmin. Jos olet opiskellut ranskaa vähintään kahden vuoden ajan, olet hakukelpoinen vaihtovuodelle. Kielitaitosi paranee ja sinusta tulee sujuva maailman romanttisimman kielen taitaja.

Väestö: 67 milj.
Pinta-ala: 644 000 km2
Pisin joki: Loire (1 000km)
Korkein vuori: Mont Blanc (4 800 m)
Pääkaupunki: Pariisi (2,5 milj)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +33

Loistava koulutus Ranskassa

Sinulta vaaditaan kaksi vuotta ranskankielen opintoja kotipuolessa päästäksesi mukaan vaihto-ohjelmaan Ranskaan. Intohimo oppia lisää ei tietenkään ole myöskään pahitteeksi. Ranskan opetusjärjestelmä on yksi maailman parhaista. Vuotesi Ranskassa tekee hyvää kaikille jatko-opiskeluillesi.

Le lycée

Vuonna 2019 ranskalainen koulusysteemi läpikävi uudistuksen, joka tarjoaa tämän päivän oppilaille enemmän valinnanvaraa opiskeluissaan. Koulusi päättää luokkasijoituksestasi hakemuksesi, ikäsi, arvosanojesi ja kielitaitosi perusteella.

Lukujärjestyksesi

Sijoituksesi on todennäköisesti vuosiluokalla 11 tai 12, eli Le Lycéen luokalle 1 tai 2, jolloin lukujärjestyksesi tulee pitämään sisällään pakollisia oppiaineita, kuten ranskaa, filosofiaa, historiaa, maantiedettä, kasvatustieteitä, vierasta kieltä, liikuntaa ja humanistisia tiedeaineita. Näiden lisäksi sinulla voi olla mahdollisuus valita muutama valinnaiskurssi omien mieltymystesi mukaan.

Koulussa käydään yleensä 6 päivää viikossa, mutta keskiviikot ja lauantait ovat normaalisti lyhyempiä koulupäiviä.

Asuminen ranskalaisessa isäntäperheessä

Perhe on ranskalaisille hyvin tärkeä ja elämä pyöriikin hyvin läheisesti perhe-elämän ympärillä. Uutena perheenjäsenenä tulet tutustumaan perusteellisesti ranskalaiseen kulttuuriin ja tyypillisiin traditioihin. Kun kokoonnutte illallispöytään keskustelemaan päivienne kulusta, rikastat sanavarastoasi ja opit ilmauksia, joita pääset käyttämään jokapäiväisessä arjessasi uudessa kotimaassasi.

Ranskalaisille tärkeässä roolissa elämässä on tietysti myös ruoka. Maa on kaikkine klassikkoruokineen yksi maailman kulinaristisista pääkaupungeista. Saatat päästä maistamaan ruokia kuten coq au vin, poulet basquaise tai boeuf bourguignon.

Pohjoinen, etelä, maaseutu tai kaupunki

Se, miltä uusi kotisi tulee näyttämään, riippuu tietysti siitä, mihin päin maata sijoitut asumaan. Elämä perheessä, joka asuu pohjoisessa, on luonnollisestikin erilaista, kuin elämä etelä-ranskalaisessa perheessä. Elämä maatilalla eroaa tietysti elämästä kaupungin keskusta-asunnossa. On hyvä tietää, että monilla ranskalaisilla perheillä on lemmikkejä ja he todella rakastavat nelijalkaisia ystäviään. Jos sinulla on allergioita, kerrothan siitä meille etukäteen.

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja elokuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 2 vuoden ranskan opinnot
 • Viisumi: opiskelulupa (Euroopan kansalaisille)
 • Aluevalinta: aluetoive, suurkaupunkitoive tai kaupunkitoive lisämaksusta
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy kesäkuussa
 • Koulua: noin 48 h / vko, ma-ti, to-pe klo 8–18 sekä ke, la 8-12
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa, Pariisissa tai Nizzassa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Ranskan vaihtovuonnani koin niin paljon enemmän, kuin olisin ikinä kotona ollessa voinut kokea. Itsetuntoni vahvistui ja tunnen pystyväni mihin vain / Viktor Sjöblom

Vapaa-aika Ranskassa

Vapaa-aikasi Ranskassa tulee olemaan monipuolista ja pääset itse pitkälti päättämään, miten aikasi kulutat. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Esimerkiksi shoppailijalle maa on unelmien täyttymys. Tavaratalot ja pienet putiikit ovat täynnä viimeisintä muotia. Vaatekaappisi tulee täyttymään uniikeista ranskalaisista luomuksista.

Mukavat kahvilat

Tiesitkö, että sana café tulee ranskan kielestä? Sana tulee pinttymään sanavarastoosi monien kahviloissa vietettyjen iltapäivien myötä. Ystävien kanssa kahviloissa hengaileminen on tyypillistä ranskalaista vapaa-ajanohjelmaa. Tilaa vaikkapa latte ja vaihda kuulumisia uusien ystäviesi kanssa. Voitko kuvitella parempaa tapaa prepata kielitaitoasi?

Tour de France ja paljon muuta

Alppien lähettyvillä harrastetaan paljon kalastusta, laskettelua ja vuorikiipeilyä. Etelämmässä taas suosittuja ovat vesiurheilulajit ja rantaelämä. Ranskalaiset ovat intohimoisia urheilun harrastajia, niin yksilöurheilun, kun joukkueurheilunkin saralla. Pyöräily on yksi kansan suosikeista. Kun maailmankuulu Tour de France alkaa, koko maa pysähtyy seuraamaan kisaa aina lähtölaukauksesta maalinsaapumiseen. Ehkäpä pyöräily voisi olla jotain, mitä itsekin kokeilet vaihto-ohjelmasi aikana?

Näe lisää Ranskaa

Unohda koulu ja kotitehtävät hetkeksi ja lähde mukaan retkille tutustumaan Ranskaan kanssamme. Matkustat muiden vaihtareiden kanssa ja mukana on aina kokenut ohjaaja. Edessä ovat unohtumattomat ressut Lilleen ja Pariisiin. Matkaohjelmat ja aikataulut voivat hieman vaihdella vuodesta toiseen. Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle lisää mahdollisuuksistasi.

STS Welcome Camp Pariisissa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Pariisissa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Alue- ja kaupunkitakuu

Onko mielessäsi lempialue Ranskassa? Valitse alue- tai kaupunkitakuu ja varmista sijoituksesi juuri unelmiesi kohteeseen.

Yay, we’re on TikTok!

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Google Reviews

Hinnat

Ajankohtainen hinnasto voimassa 31.12.2020 asti! Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2022
Alkaen 7 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2022
Alkaen 8 950 €
5 Kuukautta
Kevät
2022
Alkaen 7 940 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja