Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Vive la France!

Vaihto-ohjelma Ranskassa

Classic
Ikä 15-18

85 miljoona turistia ympäri maailman ei voi olla väärässä - Ranska on vierailunarvoinen maa. Jo vuosikymmenien ajan maa on pitänyt ensimmäistä sijaa Maailman Matkailujärjestön (World Tourism Organization) vuosikatsauksessa. Eikä ole mikään ihme, että Ranska on suosituin. Mm. shoppailu, muoti ja kiertoajelut Pariisissa, Côte d’Azurin glamouri rantaelämä, lasketteleminen Ranskan alpeilla ja maan upea maaseutu vetävät ulkomaalasia puoleensa. Lisäksi Ranska on ruokakulttuurien aatelistoa, siitä ei ole epäilystäkään. Aiotko maistaa etanoita?

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Ranskassa, aina Pariisin suurkaupunkialueelta glamourille rivieralle maan kaakkois-rannikolla! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Parlez-vous français?

Ranskan vaihto-oppilaana pääset tutustumaan maahan tyypillisiä turistikohteita syvällisemmin. Jos olet opiskellut ranskaa vähintään kahden vuoden ajan, olet hakukelpoinen vaihtovuodelle. Kielitaitosi paranee ja sinusta tulee sujuva maailman romanttisimman kielen taitaja.

Väestö: 67 milj.
Pinta-ala: 644 000 km2
Pisin joki: Loire (1 000km)
Korkein vuori: Mont Blanc (4 800 m)
Pääkaupunki: Pariisi (2,5 milj)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +33

Loistava koulutus Ranskassa

Sinulta vaaditaan kaksi vuotta ranskankielen opintoja kotipuolessa päästäksesi mukaan vaihto-ohjelmaan Ranskaan. Intohimo oppia lisää ei tietenkään ole myöskään pahitteeksi. Ranskan opetusjärjestelmä on yksi maailman parhaista. Vuotesi Ranskassa tekee hyvää kaikille jatko-opiskeluillesi.

Le lycée

Vuonna 2019 ranskalainen koulusysteemi läpikävi uudistuksen, joka tarjoaa tämän päivän oppilaille enemmän valinnanvaraa opiskeluissaan. Koulusi päättää luokkasijoituksestasi hakemuksesi, ikäsi, arvosanojesi ja kielitaitosi perusteella.

Lukujärjestyksesi

Sijoituksesi on todennäköisesti vuosiluokalla 11 tai 12, eli Le Lycéen luokalle 1 tai 2, jolloin lukujärjestyksesi tulee pitämään sisällään pakollisia oppiaineita, kuten ranskaa, filosofiaa, historiaa, maantiedettä, kasvatustieteitä, vierasta kieltä, liikuntaa ja humanistisia tiedeaineita. Näiden lisäksi sinulla voi olla mahdollisuus valita muutama valinnaiskurssi omien mieltymystesi mukaan.

Koulussa käydään yleensä 6 päivää viikossa, mutta keskiviikot ja lauantait ovat normaalisti lyhyempiä koulupäiviä.

Asuminen ranskalaisessa isäntäperheessä

Perhe on ranskalaisille hyvin tärkeä ja elämä pyöriikin hyvin läheisesti perhe-elämän ympärillä. Uutena perheenjäsenenä tulet tutustumaan perusteellisesti ranskalaiseen kulttuuriin ja tyypillisiin traditioihin. Kun kokoonnutte illallispöytään keskustelemaan päivienne kulusta, rikastat sanavarastoasi ja opit ilmauksia, joita pääset käyttämään jokapäiväisessä arjessasi uudessa kotimaassasi.

Ranskalaisille tärkeässä roolissa elämässä on tietysti myös ruoka. Maa on kaikkine klassikkoruokineen yksi maailman kulinaristisista pääkaupungeista. Saatat päästä maistamaan ruokia kuten coq au vin, poulet basquaise tai boeuf bourguignon.

Pohjoinen, etelä, maaseutu tai kaupunki

Se, miltä uusi kotisi tulee näyttämään, riippuu tietysti siitä, mihin päin maata sijoitut asumaan. Elämä perheessä, joka asuu pohjoisessa, on luonnollisestikin erilaista, kuin elämä etelä-ranskalaisessa perheessä. Elämä maatilalla eroaa tietysti elämästä kaupungin keskusta-asunnossa. On hyvä tietää, että monilla ranskalaisilla perheillä on lemmikkejä ja he todella rakastavat nelijalkaisia ystäviään. Jos sinulla on allergioita, kerrothan siitä meille etukäteen.

Yay, we’re on TikTok!

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja elokuussa
 • Kielivaatimukset: väh. 2 vuoden ranskan opinnot
 • Viisumi: opiskelulupa (Euroopan kansalaisille)
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy kesäkuussa
 • Koulua: noin 48 h / vko, ma-ti, to-pe klo 8–18 sekä ke, la 8-12
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa, Pariisissa tai Nizzassa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Ranskan vaihtovuonnani koin niin paljon enemmän, kuin olisin ikinä kotona ollessa voinut kokea. Itsetuntoni vahvistui ja tunnen pystyväni mihin vain / Viktor Sjöblom

Vapaa-aika Ranskassa

Vapaa-aikasi Ranskassa tulee olemaan monipuolista ja pääset itse pitkälti päättämään, miten aikasi kulutat. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Esimerkiksi shoppailijalle maa on unelmien täyttymys. Tavaratalot ja pienet putiikit ovat täynnä viimeisintä muotia. Vaatekaappisi tulee täyttymään uniikeista ranskalaisista luomuksista.

Mukavat kahvilat

Tiesitkö, että sana café tulee ranskan kielestä? Sana tulee pinttymään sanavarastoosi monien kahviloissa vietettyjen iltapäivien myötä. Ystävien kanssa kahviloissa hengaileminen on tyypillistä ranskalaista vapaa-ajanohjelmaa. Tilaa vaikkapa latte ja vaihda kuulumisia uusien ystäviesi kanssa. Voitko kuvitella parempaa tapaa prepata kielitaitoasi?

Tour de France ja paljon muuta

Alppien lähettyvillä harrastetaan paljon kalastusta, laskettelua ja vuorikiipeilyä. Etelämmässä taas suosittuja ovat vesiurheilulajit ja rantaelämä. Ranskalaiset ovat intohimoisia urheilun harrastajia, niin yksilöurheilun, kun joukkueurheilunkin saralla. Pyöräily on yksi kansan suosikeista. Kun maailmankuulu Tour de France alkaa, koko maa pysähtyy seuraamaan kisaa aina lähtölaukauksesta maalinsaapumiseen. Ehkäpä pyöräily voisi olla jotain, mitä itsekin kokeilet vaihto-ohjelmasi aikana?

Näe lisää Ranskaa

Unohda koulu ja kotitehtävät hetkeksi ja lähde mukaan retkille tutustumaan Ranskaan kanssamme. Matkustat muiden vaihtareiden kanssa ja mukana on aina kokenut ohjaaja. Edessä ovat unohtumattomat ressut Lilleen ja Pariisiin. Matkaohjelmat ja aikataulut voivat hieman vaihdella vuodesta toiseen. Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle lisää mahdollisuuksistasi.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Lisäpalvelut

Onko mielessäsi jo jokin tietty paikka Ranskassa, jonne haluaisit mieluiten? Silloin voit esittää hakemuksessasi aluetta koskevan toiveen.

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 10 750 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 950 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 11 450 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 10 750 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 11 950 €
10 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 12 650 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja