Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Van harte welkom in Holland!

Vaihto-ohjelma Hollannissa

Classic
Ikä 15-17

Useimmat ihmiset ovat tietoisia tulppaani-istutuksista, tuulimyllyistä, asiantuntevasti rakennetusta kanavajärjestelmästä (soveltuu talvisin luisteluun) ja eloisista kaupungeista, kuten Amsterdam, Haag ja Rotterdam. Kyse on tietysti Hollannista - pienestä, mutta mielenkiintoisesta maasta, jolla on edellä mainittujen perinteisten symbolien lisäksi vielä paljon enemmän tarjottavaa.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Hollannissa, aina upeasta maaseudusta kulttuurikeskuksiin ja maan suurkaupunkeihin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Hello Stranger!

Hollanti on yksi Euroopan pienimmistä valtioista, mutta hyvin tiheään asuttua seutua. Maa on tunnettu ja arvostettu liberalismista ja suvaitsevuudesta, etenkin tuntemattomia kohtaan. Uudet luokkatoverisi ja uuden kaupunkisi asukkaat esittelevät mielellään sinulle kaupunkiaan.

Paras tapa tutustumiskierrokselle on hypätä paikallisten tavoin polkupyörän selkään. Kyllä, totta se on, polkupyörä on maan yleisin kulkuväline. Opit nopeasti, että melkein kaikki ystäväsi pyöräilevät kouluun, kavereita tapaamaan ja harrastuksiin.

Pieni pala historiaa

Indonesia oli Hollannin siirtomaa 1800-1949. Osa noista ajoista säilyi Hollannissa indonesialaisten ravintoloiden muodossa. Etenkin maan pääkaupunki Amsterdam on kuuluisa indonesialaisesta ja surinamilaisesta ruuastaan. Älä jätä kokeilematta pienistä ja mausteisista ruoka-annoksista koostuvaa rijsttafelia eli riisipöytää.

Pinta-ala: 16 000 km2
Väestö: 16.5 milj.
Valtiomuoto: Perustuslaillinen monarkia
Pääkaupunki: Amsterdam
Kieli: hollanti
Kansallispäivä: King´s Day 27. huhtikuuta

Lukio hollantilaiseen tyyliin

Hollannissa suhde opettajan ja oppilaan välillä on usein tuttavallinen ja avoin. Opettajat rohkaisevat oppilaitaan kysymään oppitunneilla ja ovat vain tyytyväisiä, jos sinulla on esittää knoppitietoja tai kysymysmerkkejä aiheeseen liittyen.

Hollantilainen koulujärjestelmä

Hollannissa oppilaat valitsevat kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta aloittaessaan lukion. Vaihtoehdot ovat VWO ja HAVO ja ne eroavat toisistaan pituudeltaan ja opiskeltavilta oppiaineiltaan. Suurin osa vaihto-oppilaistamme sijoittuu opiskelemaan HAVOon. Lukiot alkavat aina elokuussa ja käsittävät 3 lukukautta. Ensimmäinen lukukausi kestää elokuusta joulukuun loppuun. Toinen tammikuusta pääsiäiseen ja kolmas siitä kesäkuuhun. Lukukausien välissä on aina opintovapaat.

Lähinnä pakollisia aineita

Kouluissa on tietyt pakolliset oppiaineet. Tulet opiskelemaan hollanninkieltä, englantia, kolmatta kieltä, joka on joko ranska tai saksa, matematiikkaa, fysiikkaa, historiaa, taloustiedettä, kemiaa ja maantiedettä. Näiden lisäksi sinulla tulee olemaan liikuntatunteja ja taideopintoja.

Hollantilainen isäntäperheesi

Hollantilainen perhe on yleensä hyvin pieni, perheissä on usein vain yksi lapsi. On normaalia, että perheen molemmat vanhemmat käyvät töissä, varsinkin, kun lapsi/lapset ovat saavuttaneet kouluiän. Koska nuoret käyvät koulussa ja vanhemmat töissä, on päivällinen yleensä hyvää aikaa kokoontua saman pöydän ääreen syömään yhdessä ja vaihtamaan päivän kuulumisia. Se perheen yhteinen aktiviteetti ja mahdollisuus olla sosiaalinen perheen kanssa ennen omia vapaa-ajan ohjelmia ja aktiviteetteja.

Uudessa kodissasi

Hollanti on pinta-alaltaan pieni maa, joten monet rakennukset rakennetaan ylöspäin, korkeammaksi. Älä siis ylläty, vaikka uudessa kodissasi olisi neliöitä useammassakin kerroksessa. Tyypillisessä neliössä saattaa olla huoneiden verran kerroksiakin.

Hollantilaisessa kodissa jokainen auttaa kotiaskareissa, mukaan lukien sinut. Ihan niin kuin kotonakin, sinun odotetaan pitävän huoneesi siistinä. Perheesi ilahtuu, kun tarjoat apuasi silloin tällöin esimerkiksi päivällisen valmistuksessa. Mikset kokkaisi heille jotain perin suomalaista maistettavaksi?

Vapaus ja vastuu

Hollantilaisessa perheessä vanhempien ja lasten välillä vallitsee vapaus ja avoin ilmapiiri. Tulet huomaamaan, että sinullekin annetaan paljon vapauksia, mutta sen myötä sinulta odotetaan myös vastuun ottamista. Tulet varmasti kasvamaan ihmisenä Hollannin vaihtovuotesi aikana.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–17,5-vuotiaille
 • Lähtö: elokuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito, suosittelemme hollannin kielikurssia vaihto-ohjelman aluksi helpottamaan sopeutumista
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan. Hollannin kielen kurssi on pakollinen. Oppitunteja pienryhmissä ja yksityistunteja. Hinta 430 €. (Ei sisälly ohjelmamaksuun.)
 • Lukuvuosi: alkaa elokuussa, päättyy kesä-/heinäkuussa
 • Koulua: ma-pe, noin 32 h / vko
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa ja European Tour -road trip, lisämaksullisia

Vapaa-aikasi

Mitä haluaisit tehdä koulun jälkeen? Se on täysin päätettävissäsi. Lähde uusien ystäviesi kanssa kaupungille, nautiskele kahviloista tai menkää katsomaan leffaa. Talvisin voitte kokeilla kanaalissa luistelua.

Historiaa ja kulttuuria

Hollannilla on mielenkiintoinen historia monien vuosisatojen ajalta. Jos olet kiinnostunut historiasta, tulet ihastumaan huomattuasi, kuinka paljon tällä pienellä valtiolla onkaan mainintoja ja omia kappaleitaan historian kirjoissa.

Jos taas olet taiteen- tai kulttuurin ystävä, tiedätkin varmaan jo, että monet kuuluisat maalarit ja taiteilijat ovat kotoisin Hollannista. Kuuluisimpien joukossa ovat mm. Rembrandt ja van Gogh. Kaksi täysin erilaista taiteilijaa ja tyyliä kahdelta eri vuosisadalta. Tutustu lähemmin näihin taiteilijoihin ja heidän elämäntyöhönsä asuessasi heidänkin kotimaassaan.

Viikonlopun irtiotot

Normaalisti Hollannin vaihto-oppilaillemme on tarjolla 2 viikonlopun irtiottoa yhdessä muiden STS vaihtareiden kanssa, yksi keväällä ja yksi syksyllä. Nämä retket ovat loistava tilaisuus tavata muita vaihtareita ja päästä jakamaan kokemuksia heidän kanssaan samalla maahan syvemmin tutustuen ja hauskaa pitäen. Yleensä majoitumme hostellissa ja tutustumme kaupunkiin esim. sightseeing -kierroksella. Koska esimerkiksi Englanti sijaitsee niin lähellä, voi olla, että toinen matkoista tehdään Lontooseen! Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä, niiden ajankohdista ja kustannuksista kohteessa.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 10 750 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 11 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 10 750 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja