Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu
Koe Kanadan kauneus

Vaihto-ohjelma Kanadassa

Classic/Select
Isäntäperhe
Ikä 15-18

Upean monipuolinen luonto, mahtavat ulkoilumahdollisuudet, suurkaupungit ja idylliset pienemmät kylät. Kanada on maailman toiseksi suurin maa, jossa ihmiset ovat ystävällisiä ja eläminen on helppoa. Ei jää arvailujen varaan, miksi maa vetää kansainvälisiä opiskelijoita puoleensa. Aina Quebecista Brittiläiseen Kolumbiaan, Kanadasta löytyy kaikkea!

High School Classic

Alkaen 14 150 €

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakuakettisi perusteella etsimme juuri sinulle sopivimman perheen, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Kanadassa, aina Rocky Mountainsilta Ontarion järville! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School Select

Alkaen 12 360 €

STS Select Kanadassa antaa sinulle mahdollisuuden valita. Haluatko elää Vancouverin pilvenpiirtäjien keskellä, Montrealin ranskalaisessa yhteisössä, Toronton kansainvälisessä kaupungissa vai kauniilla Whistlerin vuorilla? Haluatko viettää vuotesi lasketellen Rocky Mountain-vuorilla, opiskellen valokuvausta tai hengaillessa Ontario-järven rannalla? STS Select tarjoaa laajan valikoiman kouluja Kanadassa. Kerro meille, mikä sinulle on tärkeää vaihtovuotesi aikana, ja autamme sinua räätälöimään juuri sinun unelmien mukaisen vaihto-ohjelman.

STS tekee yhteistyötä tarkoin valittujen koulujen kanssa. Kanada on tunnettu opiskelun korkeasta tasosta, monipuolisen dramaattisesta luonnosta ja ystävällisistä ihmisistään. Kanadassa voit valita englanninkielisen, ranskankielisen tai kaksikielinen koulun. Riippumatta siitä, minkä kielen valitset, tarjoavat kaikki koulumme korkeatasoisia opintoja ihanissa puitteissa. Kanadalaiseen High School kokemukseen sisältyy keltaiset koulubussit, koululokerot ja ”homecoming”-tanssiaiset!

Olemme varmoja siitä, että voimme yhdessä löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan koulun!

Lue lisää kouluistamme Kanadassa

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa tai tilaa kotiin kannettuna ilmainen esitteemme nyt ja saat lisätietoa vaihto-ohjelmistamme, kohdemaista ja hakuprosessista.

Olet tervetullut myös infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ja juttelemaan vaihtariasiantuntijamme kanssa juuri sinua mietityttävistä seikoista vaihtoon liittyen. Ilmoittauduthan aikatauluihisi sopivaan infoon ennakkoon!

Talviparatiisi

Saatat Kanadaa ajatellessasi kuvitella lumisia vuoria ja talviaktiviteetteja. Ehkä olet haaveillut laskettelemista Whistlerissä tai Kalliovuorilla. Jos rakastat lunta, Kanada on talviparatiisi, jota et halua jättää väliin. Maan lumoava luonto tarjoaa laajan valikoiman upeita aktiviteetteja myös muina vuodenaikoina. Keväisin ja kesäisin luonto kukoistaa ja ihmiset juhlivat festivaaleilla eri puolilla maata. Kanada on kaksikielinen maa. Yleisin kieli on englanti, mutta iso osa väestöstä puhuu äidinkielenään ranskaa. Kanadan vaihto-oppilaana sinulla on mahdollisuus opiskella molempia kieliä.

Bonuskieli

Kanada on kaksikielinen maa. Yleisin kieli on englanti, mutta iso osa väestöstä puhuu äidinkielenään ranskaa. Kanadan vaihto-oppilaana sinulla on mahdollisuus opiskella molempia kieliä. Voit valita kokonaan englannin- tai ranskankielisen vaihtoehdon tai sitten kaksikielisen kokemuksen.

Pinta-ala: Lähes 10 milj. km2
Väestö: 35 milj.
Pääkaupunki: Ottawa
Suurin kaupunki: Toronto
Viralliset kielet: englanti ja ranska
Valuutta: Kanadan dollari
Maakoodi: +1

Kouluelämää Kanadassa

Digitaalista mediaa, elämysmatkailua, ratsastusta ja jääkiekkoa. Kyllä vain, myös näitä voi sisältyä lukujärjestykseesi kanadalaisessa lukiossa. Kanadalaisella koulujärjestelmällä on hyvä maine kaikkialla maailmassa. Koulutuksen korkeasta tasosta kertoo myös maan huikea menestys kansainvälisissä PISA-testeissä. Oppilaiden ja opettajien välillä on yleensä hyvinkin läheinen suhde, joka luo mukavaa positiivista ilmapiiriä kouluihin ja helpottaa varmasti sopeutumistasi ja tutustumista uuteen ympäristöön ja koulukavereihin.

Kouluvuosi Kanadassa

Kanadalaisessa koulujärjestelmässä on 12 luokkatasoa ja lukio alkaa luokasta 9. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoittuu joko 10, 11 tai 12 luokalle. Sijoittumisesi riippuu iästäsi, aiemmista kouluarvosanoistasi ja paikallisen koulun säännöistä. Kouluvuosi alkaa lokakuussa ja loppuu heinäkuussa. Joulukuussa pidetään joululomaa ja maaliskuussa kevätlomaa. Näiden lisäksi sinulla tulee olemaan monia pidennettyjä viikonloppuvapaita, jolloin sinulla ja perheelläsi on hyvin aikaa tutustua toisiinne ja uuteen kotikaupunkiisi.

Täydellinen lukujärjestys

Haluatko puhua englantia vai ranskaa vaihto-ohjelmasi ajan? Se on täysin päätettävissäsi! Tarjolla on kouluja niin englanninkielisiltä- kuin ranskankielisiltäkin alueilta. Alueesi kieli on yleensä pakollisena oppiaineena myös koulussasi, mutta sen lisäksi sinulla on melko vapaat kädet täyttää lukujärjestyksesi juuri niillä oppiaineilla, joita haluat opiskella. Saavuttuasi Kanadaan tapaat oman opinto-ohjaajasi, joka auttaa sinua suunnittelemaan juuri sinun tarpeitasi tyydyttävän lukujärjestyksen.

Isäntäperheessä eläminen

Kanadalaiset perheet ovat avoimia vieraille kulttuureille ja ottavat sinut ilolla vastaan ja asumaan kotiinsa. Kaikki perheet käyvät läpi samat arvioinnit, seulonnat ja tarkistukset. Isäntäperheesi äidinkieli riippuu valitsemasi koulun sijainnista. Jotkin perheistä puhuvat ranskaa, jotkin englantia ja osa on luonnollisestikin kaksikielisiä.

Urheilu ja ulkoilu

Jos vain aikataulunne osuvat yksiin, voit kulkea kouluun isäntäperheesi isän tai äidin kyydillä. Muutoin kuljet todennäköisesti bussilla. Aamiainen nautitaan siinä seurassa, jota kotoa sattuu herätessäsi löytymään. Illalliselle kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen. Jos isäntäperheesi sattuu olemaan urheilullinen, joka ei olisi lainkaan yllättävää Kanadassa, pääset todennäköisesti urheilemaan ja seuraamaan eri lajeja myös telkkarista yhdessä heidän kanssaan. Muita tyypillisiä yhteisaktiviteetteja ovat mm. viikonloppuretket ja -vaellukset.

Faktaa

 • Kuka voi lähteä: Vaihto-ohjelman alkaessa 15-17,5-vuotiaat
 • Lähtökuukausi: Elokuu/tammikuu
 • Kielivaatimukset: Hyvä englanninkielen taito. Osa ranskankielisellä alueella sijaitsevista kouluista vaatii aikaisempaa ranskankielen osaamista
 • Viisumi: Vaaditaan. Lisämaksusta
 • Kohdevalinta: Mahdollinen. Kuuluu STS Select -ohjelmaan
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: Elokuusta kesäkuuhun
 • Koulupäivä: Yleensä klo: 09.00-15.30
 • Oppiaineet: Pakollisia ja valinnaisia kursseja
 • Retket kohteessa: Vaihtelee koulu- ja paikkakunnittain
Opin Kanadassa paljon laittamalla itseni likoon ja avautumalla uudelle kulttuurille. Jos olet miettinyt asiaa - tee se! Vaihto-ohjelma muuttaa elämäsi / Elin Winberg

Ulkoilua kouluajan ulkopuolella

Kanadalaiset ovat oikeutetusti ylpeitä vuoristaan, metsistään, järvistään ja joistaan. He myös osaavat nauttia luonnostaan kaikkina vuodenaikoina. Maa tunnetaan hyvin jääkiekosta, mutta se on talviurheilun paratiisi myös monella muulla saralla. Curlingia, koiravaljakkoajeluja, pilkkimistä, luistelua, laskettelua, hiihtoa, lumilautailua, moottorikelkkailua ja paljon muuta! Ota mukaan kunnon talvivaatteet ja nauti!

Kun lumet sulavat keväällä eivät aktiviteetit vähene, ne vain vaihtuvat osittain. Kevät ja kesä ovat loistavaa aikaa vaelluksille, telttailulle ja kanootti- ja kajakkiajeluille upeilla vuoristojoilla. Muita suorittuja urheilulajeja ovat mm. jalkapallo, golf, tennis, amerikkalainen jalkapallo ja baseball. Kuten huomaat, Kanada on oiva vaihtokohde sinulle, joka rakastat urheilua!

Matkoja täydentämään kokemustasi

Ihastu Manhattaniin täydessä joululoistossaan tai näe Niagaran putoukset - tai valitse vaikka molemmat! Tarjoamme neljän päivän matkaa New Yorkiin, yleensä joulukuun ensimmäisellä viikolla. Pääset tutustumaan kaupunkiin ja tekemään jouluostoksia ennen paluutasi Kanadaan. Toukokuun lopussa järjestämme viiden päivän Toronton matkan, jonka aikana pääset ihastumaan maisemiin CN Towerista, vierailemaan jääkiekon Hall of Famella ja näkemään maailmankuulut Niagaran putoukset.

Lähde mukaan Road Tripille!

Päätä vaihto-ohjelmasi Kanadassa unohtumattomaan road tripiin Vancouverista Calgaryyn yhdessä muiden vaihtareiden, STS:n kielimatkalaisten sekä ohjaajien kanssa! 19 päiväisen matkan aikana pääset kokemaan nekin luonnonihmeet, joita et ole ehtinyt vielä vaihto-ohjelmasi aikana tsekata, rentoudu kuumissa lähteissä, patikoi maailmankuuluissa kansallispuistoissa ja nuku taivasalla leirintäalueilla. Voitko kuvitellakaan parempaa tapaa päättää unelmien vaihto-ohjelma?

STS Welcome Camp

Täydellinen päätös vaihto-ohjelmalle!

Päätä vaihto-ohjelmasi Pohjois-Amerikassa road trippiin halki USA:n tai Kanadan. Legendaarisella Coast to Coastilla matkaamme yhdessä Los Angelesista New Yorkiin, kun taas Canada Adventure vie sinut Kanadan tunnetuimpien nähtävyyksien äärelle. Road trip on ehdottomasti tyylikkäin tapa lopettaa unelmiesi vaihto-ohjelma!

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Classic

Pituus
Lähtö
Hinta
5 Kuukautta
Kevät 2020
14 150 €
10 Kuukautta
Syksy 2020
18 390 €
5 Kuukautta
Syksy 2020
14 290 €

High School Select

Pituus
Lähtö
Hinta
10 kuukautta
Syksy 2020
Alkaen 17 790 €
5 kuukautta
Syksy 2020
Alkaen 12 360 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Stipendivideohaaste!

Älä missaa mahdollisuuttasi osallistua mukaan stipendivideohaasteeseen ja asettua ehdolle 2000 €:n vaihtaristipendin saajaksi! Lue lisää ja osallistu!

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja