Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu
Ystävällisiä ihmisiä ja muotia

Vaihto-ohjelma Tanskassa

Classic
Isäntäperhe
Ikä 15-18

Tartu tilaisuuteen ja opiskele ihanassa Tanskassa, joka tarjoaa kokoonsa nähden valtavasti tekemistä ja nähtävää. Vaihto-oppilaana Tanskassa voit tutustua hurmaaviin vanhoihin kaupunkeihin, reippailla vehreässä luonnossa ja hengailla hiekkarannoilla. Tutustu paikalliseen keittiöön, testaa frikadelleja ja maailmankuulu smørrebrød ja istuskele kotoisissa kahviloissa, joihin matkaan paikallisten tavoin tietysti pyöräillen!

High School Classic

Alkaen 7 490 €

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakuakettisi perusteella etsimme juuri sinulle sopivimman perheen, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Tanskassa, aina Jutlandin vuoristoistoista Itämeren rannoille ja saarille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa tai tilaa kotiin kannettuna ilmainen esitteemme nyt ja saat lisätietoa vaihto-ohjelmistamme, kohdemaista ja hakuprosessista.

Olet tervetullut myös infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ja juttelemaan vaihtariasiantuntijamme kanssa juuri sinua mietityttävistä seikoista vaihtoon liittyen. Ilmoittauduthan aikatauluihisi sopivaan infoon ennakkoon!

Maailman onnellisimmat ihmiset

Tanska on useita kertoja saanut tunnustuksen “maailman onnellisin maa” ja on tunnettu korkeasta elintasostaan, hyvästä terveydenhuollostaan ja laadukkaasta koulutuksestaan. Tanska on muihin pohjoismaihin verrattuna tyyliltään hyvin eurooppalainen, ja tanskalainen elämäntapa on rento ja avoin. Tanskan kieltä on hauskaa oppia ja tanskalainen elämäntapa on helppo omaksua. Tulet rakastumaan tanskalaisten minimalistiseen sisustustyyliin, moderniin muotiin ja tietysti ystävällisiin ihmisiin.

Väestö: 5.7 miljoonaa
Pinta-ala: 43 000 km2
Pääkaupunki: Kööpenhamina
Rajanaapurit: Ruotsi, Saksa
Kieli: Tanska
Itsenäisyyspäivä: 5. kesäkuuta

Koulunkäynti Tanskassa

Tanskalaisessa koulussa sinun odotetaan osallistuvan keskusteluun aktiivisesti. Tanskassa koulupuvun käyttö on epätavallista ja tulet todennäköisesti opiskelemaan paikallisen ”lukion” toisella luokalla.

Kouluvuosi tanskalaisessa koulussa

Kolmivuotista lukiota kutsutaan tanskassa nimellä "gymnasium". Tämän oppiasteen jälkeen oppilailla on mahdollisuus hakea korkeakouluihin ja yliopistoihin. Useimmat vaihto-oppilaat sijoittuvat koulussa paikallisen lukion toiselle lukuvuodelle.

Kouluvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Lukujärjestys saattaa vaihdella hieman, mutta koulupäivät alkavat yleensä kahdeksalta ja päättyvät neljältä. Tanskalainen kouluvuosi ei koostu jaksoista, mutta lomia on silti syksyllä, jouluna, pääsiäisenä ja kesällä. Vaihto-oppilaat viettävät useimmiten lomat isäntäperheidensä kanssa.

Valinnaiset ja pakolliset kurssit

Oppiaineet vaihtelevat suuntausten mukaan. Vaihto-oppilaat opiskelevat useimmiten mm. tanskaa, matematiikkaa ja englantia. Voit myös opiskella lisäkieliä, kuten ranskaa, saksaa, espanjaa tai latinaa, tai muita aineita, kuten biologiaa, historiaa, tanskalaista kirjallisuutta, taidetta tai musiikkia. Oppiaineiden määrä vaihtelee kouluittain, opinto-ohjaajasi ja rehtorisi auttavat sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivat aineet.

Muutakin kuin opiskelua

Urheilu on Tanskassa hyvin suosittua. Suosituin laji on jalkapallo, jota pelataan niin tyttöjen kuin poikienkin keskuudessa. Koulussa on jonkin verran liikuntatunteja ja koulun ulkopuolella sinulla on mahdollisuus harrastaa lisää. Isäntäperheesi ja aluevalvojasi auttavat sinua mielellään löytämään harrastuksia, jotka sopivat sinun kiinnostuksen kohteisiisi.

Isäntäperheessä eläminen

Vapaus, vastuu ja ironinen huumorintaju kuuluvat tanskalaiseen perhe-elämään.

Vapautta ja vastuuta

Tanskalainen nuoriso saa yleensä elää aika vapaasti, mutta heidän oletetaan ottavan vastuuta teoistaan. Tanskalaiset kasvatetaan itsenäisiksi ja reippaiksi kyseenalaistamaan ympärillään tapahtuvia asioita.

Vähän sääntöjä

Yleensä tanskalaisissa perheissä ei ole paljon ääneen sovittuja sääntöjä, vaan sinun oletetaan ottavan vastuuta ja huolehtivan itse itsestäsi. Isäntäperheesi olettaa sinun käyttäytyvän aikuismaisesti ja noudattavan kotiintuloaikaa, joka viikolla on yleensä 23:00.

Kaikki auttavat

Tanskalaiset isäntäperheet eivät yleensä suoraan anna sinulle kotitöitä, mutta olettavat sinun olevan avuksi, kun sitä tarvitaan. Omien jälkiesi siivoaminen, huoneesi siisteydestä huolehtiminen, tiskien kanssa auttaminen ja pyykkääminen ovat vaihto-oppilaille itsestäänselvyyksiä.

Faktaa

 • Kuka voi lähteä: Vaihto-ohjelman alkaessa 15-18-vuotiaat
 • Lähtökuukausi: Elokuu
 • Kielivaatimukset: englannin kielitaito
 • Viisumi: Ei
 • Kohdevalinta: Ei
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp Lontoossa sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: Elokuusta kesäkuuhun
 • Koulupäivä: Yleensä 08.00–15.30
 • Oppiaineet: Pakollisia aineita
 • Retket kohteessa: päiväretkiä ja viikonloppureissuja lisämaksusta.

Vapaa-aika Tanskassa

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet Tanskassa ovat monipuoliset. Pelaa vaikkapa jalkapalloa, kannusta punavalkoinen maajoukkue voittoon, pyöräile ihastelemassa ympäristöä tai hengaile kahviloissa.

Suositut joukkuelajit

Tanskalaiset rakastavat jalkapalloa, mutta maa tarjoaa lajeja monipuolisesti joka lähtöön. Esimerkiksi käsi- ja sulkapallo ovat suosittuja harrastuksia ja kaupungeissa toimii yleensä erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä, joiden kautta pääsee sekä kursseille että harrastuksiin erilaisten lajien pariin.

Vesiurheilu ja pyöräily

Tanskan rannikko tarjoaa paljon vaihtoehtoja vesiurheilusta kiinnostuneille. Around Sealand – regatta on suuri tapahtuma, joka kerää paljon purjehduksesta kiinnostuneita katsojia. Tanska on maana melko matala ja Tanskan korkein kohta Himmelsbjerget on vain 147 metriä vedenpinnan yläpuolella. Ehkä juuri tästä syystä pyöräily on niin suosittua Tanskassa!

STS Welcome Camp

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Classic

Pituus
Lähtö
Hinta
10 Kuukautta
Syksy 2020
8 290 €
3 Kuukautta
Syksy 2020
7 490 €
5 Kuukautta
Syksy 2020
7 790 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Stipendivideohaaste!

Älä missaa mahdollisuuttasi osallistua mukaan stipendivideohaasteeseen ja asettua ehdolle 2000 €:n vaihtaristipendin saajaksi! Lue lisää ja osallistu!

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja