Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Ystävällisiä ihmisiä ja muotia

Vaihto-ohjelma Tanskassa

Classic
Ikä 15-18

Tartu tilaisuuteen ja opiskele ihanassa Tanskassa, joka tarjoaa kokoonsa nähden valtavasti tekemistä ja nähtävää. Vaihto-oppilaana Tanskassa voit tutustua hurmaaviin vanhoihin kaupunkeihin, reippailla vehreässä luonnossa ja hengailla hiekkarannoilla. Tutustu paikalliseen keittiöön, testaa frikadelleja ja maailmankuulu smørrebrød ja istuskele kotoisissa kahviloissa, joihin matkaan paikallisten tavoin tietysti pyöräillen!

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Tanskassa, aina Jutlandin vuoristoistoista Itämeren rannoille ja saarille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Maailman onnellisimmat ihmiset

Tanska on useita kertoja saanut tunnustuksen “maailman onnellisin maa” ja on tunnettu korkeasta elintasostaan, hyvästä terveydenhuollostaan ja laadukkaasta koulutuksestaan. Tanska on muihin pohjoismaihin verrattuna tyyliltään hyvin eurooppalainen, ja tanskalainen elämäntapa on rento ja avoin. Tanskan kieltä on hauskaa oppia ja tanskalainen elämäntapa on helppo omaksua. Tulet rakastumaan tanskalaisten minimalistiseen sisustustyyliin, moderniin muotiin ja tietysti ystävällisiin ihmisiin.

Väestö: 5.6 miljoonaa
Pinta-ala: 43 000 km2
Pääkaupunki: Kööpenhamina
Rajanaapurit: Ruotsi, Saksa
Kieli: Tanska
Itsenäisyyspäivä: 5. kesäkuuta

Koulunkäynti Tanskassa

Tanskalaisessa koulussa sinun odotetaan osallistuvan keskusteluun aktiivisesti. Tanskassa koulupuvun käyttö on epätavallista ja tulet todennäköisesti opiskelemaan paikallisen ”lukion” toisella luokalla.

Kouluvuosi tanskalaisessa koulussa

Kolmivuotista lukiota kutsutaan tanskassa nimellä "gymnasium". Tämän oppiasteen jälkeen oppilailla on mahdollisuus hakea korkeakouluihin ja yliopistoihin. Useimmat vaihto-oppilaat sijoittuvat koulussa paikallisen lukion toiselle lukuvuodelle.

Kouluvuosi alkaa elokuussa ja päättyy kesäkuussa. Lukujärjestys saattaa vaihdella hieman, mutta koulupäivät alkavat yleensä kahdeksalta ja päättyvät neljältä. Tanskalainen kouluvuosi ei koostu jaksoista, mutta lomia on silti syksyllä, jouluna, pääsiäisenä ja kesällä. Vaihto-oppilaat viettävät useimmiten lomat isäntäperheidensä kanssa.

Valinnaiset ja pakolliset kurssit

Oppiaineet vaihtelevat suuntausten mukaan. Vaihto-oppilaat opiskelevat useimmiten mm. tanskaa, matematiikkaa ja englantia. Voit myös opiskella lisäkieliä, kuten ranskaa, saksaa, espanjaa tai latinaa, tai muita aineita, kuten biologiaa, historiaa, tanskalaista kirjallisuutta, taidetta tai musiikkia. Oppiaineiden määrä vaihtelee kouluittain, opinto-ohjaajasi ja rehtorisi auttavat sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivat aineet.

Muutakin kuin opiskelua

Urheilu on Tanskassa hyvin suosittua. Suosituin laji on jalkapallo, jota pelataan niin tyttöjen kuin poikienkin keskuudessa. Koulussa on jonkin verran liikuntatunteja ja koulun ulkopuolella sinulla on mahdollisuus harrastaa lisää. Isäntäperheesi ja aluevalvojasi auttavat sinua mielellään löytämään harrastuksia, jotka sopivat sinun kiinnostuksen kohteisiisi.

Isäntäperheessä eläminen

Vapaus, vastuu ja ironinen huumorintaju kuuluvat tanskalaiseen perhe-elämään.

Vapautta ja vastuuta

Tanskalainen nuoriso saa yleensä elää aika vapaasti, mutta heidän oletetaan ottavan vastuuta teoistaan. Tanskalaiset kasvatetaan itsenäisiksi ja reippaiksi kyseenalaistamaan ympärillään tapahtuvia asioita.

Vähän sääntöjä

Yleensä tanskalaisissa perheissä ei ole paljon ääneen sovittuja sääntöjä, vaan sinun oletetaan ottavan vastuuta ja huolehtivan itse itsestäsi. Isäntäperheesi olettaa sinun käyttäytyvän aikuismaisesti ja noudattavan kotiintuloaikaa, joka viikolla on yleensä 23:00.

Kaikki auttavat

Tanskalaiset isäntäperheet eivät yleensä suoraan anna sinulle kotitöitä, mutta olettavat sinun olevan avuksi, kun sitä tarvitaan. Omien jälkiesi siivoaminen, huoneesi siisteydestä huolehtiminen, tiskien kanssa auttaminen ja pyykkääminen ovat vaihto-oppilaille itsestäänselvyyksiä.

Yay, we’re on TikTok!

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja elokuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: kyllä, hankitaan kohteeseen päästyä
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa elokuussa, päättyy toukokuussa
 • Koulua: ma-pe, noin klo 8–15:30
 • Retket kohteessa: mm. retkiä Tanskassa ja mahdollisesti muissa pohjoismaissa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia

Vapaa-aika Tanskassa

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet Tanskassa ovat monipuoliset. Pelaa vaikkapa jalkapalloa, kannusta punavalkoinen maajoukkue voittoon, pyöräile ihastelemassa ympäristöä tai hengaile kahviloissa.

Suositut joukkuelajit

Tanskalaiset rakastavat jalkapalloa, mutta maa tarjoaa lajeja monipuolisesti joka lähtöön. Esimerkiksi käsi- ja sulkapallo ovat suosittuja harrastuksia ja kaupungeissa toimii yleensä erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä, joiden kautta pääsee sekä kursseille että harrastuksiin erilaisten lajien pariin.

Vesiurheilu ja pyöräily

Tanskan rannikko tarjoaa paljon vaihtoehtoja vesiurheilusta kiinnostuneille. Around Sealand – regatta on suuri tapahtuma, joka kerää paljon purjehduksesta kiinnostuneita katsojia. Tanska on maana melko matala ja Tanskan korkein kohta Himmelsbjerget on vain 147 metriä vedenpinnan yläpuolella. Ehkä juuri tästä syystä pyöräily on niin suosittua Tanskassa!

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 9 650 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 10 650 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 9 650 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 10 650 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 9 650 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja