Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Kokemuksia, kasvua, kielitaitoa

Mitä vaihto-oppilasvuosi antaa?

Vaihdosta palattuasi huomaat, miten paljon ulkomailla asuminen ja opiskelu onkaan sinulle antanut: uusia kavereita, kielitaitoa, kokemusta eri kulttuureista, itsevarmuutta, kasoittain kivoja kokemuksia ja ihania muistoja. Lisäksi voit lisätä ansioluetteloosi arvokkaan kansainvälisen kokemuksen, josta on todella hyötyä tulevaisuudessa.

Muita etuja:

  • Etulyöntiasema. Ulkomailla asumisesta ja opiskelusta ja sujuvasta vieraan kielen taidosta on monenlaista hyötyä. Kokemustesi ansiosta erotut joukosta hakiessasi myöhemmin opiskelu- ja työpaikkoja!
  • Kasvu ihmisenä. Uteliaisuus ja itsensä haastaminen rikastuttavat elämää. Kehität työelämässä kysyttyjä ominaisuuksia, kuten itsenäisyys, sosiaaliset taidot ja oma-aloitteisuus.
  • Kansainvälinen ystäväpiiri. Saat toisen perheen ja uusia läheisiä ystäviä toisesta maasta. Pysythän heihin yhteydessä, sillä kaverit eri puolilla maailmaa ovat arvokas asia. Kansainvälinen verkosto on korvaamattoman tärkeä niin yksityiselämässä kuin tulevaa uraasi ajatellen.
  • Uusi näkökulma omaan kulttuuriisi. Opiskelu toisessa maassa auttaa sinua laajentamaan maailmankuvaasi. Näet oman kulttuurisi uusin silmin ja opit paljon itsestäsi. Mikä sinua miellyttää uudessa maassasi? Mikä on erilaista? Ulkomailla ollessasi on myös hauskaa kertoa kotimaasi perinteistä ja arvoista.