Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
We still have a few extra spots left for the USA, apply now!
Kuka voi lähteä vuodeksi kouluun ulkomaille?

Kuka voi hakea?

Vaihto-oppilasvuosi tarjoaa hienoja mahdollisuuksia. Kaikkein tärkeintä on olla utelias ja avarakatseinen. Vaihto-oppilaana saat kokea lukemattomia uusia upeita asioita, jotka eivät olisi mahdollisia kotona.

Allergiat tai sairaudet eivät välttämättä ole esteenä, mutta sinun on tärkeää kertoa niistä meille, jotta löydämme tarpeisiisi sopivan perheen ja koulun. Muistathan myös, että osa kohdemaista vaatii saapuvilta vaihto-oppilailta rokotuksia.

Minkä ikäisenä voin lähteä?

Vaihto-oppilaat ovat yleensä ulkomaille lähtiessään 14–18-vuotiaita, mutta vaadittava ikä voi vaihdella eri maiden koulujärjestelmän mukaan. Lisätietoja saat itseäsi kiinnostavan kohdemaan sivuilta. Muista, että sinulta saatetaan periä lisämaksua, jos olet jo täyttänyt 18 vuotta.

Millainen kielitaito vaaditaan?

Kaikissa kohteissamme tarvitaan englannin perusosaamista. Sinun pitää siis pystyä puhumaan, lukemaan ja kirjoittamaan englantia perustasolla. Muiden kuin englanninkielisten maiden vaatimukset vaihtelevat. Saat tarvitsemasi lisätiedot itseäsi kiinnostavan kohdemaan sivuilta.

Sinun on myös läpäistävä järjestämämme haastattelu, ja joihinkin kohteisiin vaaditaan verkossa tehtävä lisätesti tai Skype-haastattelu.

Millainen koulumenestys vaaditaan?

Sinut voidaan hyväksyä vaihto-oppilaaksi, jos sinulla on vähintään hyväksytty arvosana kaikissa aineissa. Lisäksi vaatimuksena on, että olet käynyt lähtöä edeltävän vuoden täysipäiväisesti koulua. Jos sinulla on arvosana 4 todistuksessasi, ota meihin yhteyttä yksilöllisen arvioinnin tekemiseksi. Teemme aina kaiken voitavamme, jotta mahdollisimman moni saisi tilaisuuden lähteä vaihto-oppilaaksi.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!