Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Maailmojen parhaat puolet

Vaihto-ohjelma Argentiinassa

Classic
Ikä 14-18

Vaihtovuosi Argentiinassa tutustuttaa sinut hienoon yhdistelmään erilaisia kulttuureja ja alkuperäiskansojen perinteitä. Lisäksi espanjankielen taitosi karttuu huimasti. Argentiina on iso, kaunis ja rohkea maa, jossa on paljon erilaisia maisemia ja ilmastovyöhykkeitä - aina subtrooppisesta pohjoisesta, Pampaksen vihreisiin tasankoihin ja etelän subraktisiin jäätiköihin.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen vaihto-ohjelma. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Lopullisen päätöksen tekee perhe! Argentiinassa perheet asuvat kauniissa Corbodan maakunnassa, Argentiinan pampan luoteisosassa.

Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Argentiinasta

Vierailu Argentiinassa on kuin vierailu yli sadassa paikassa yhdellä kertaa! Mikä parasta, vaihto-oppilaana sinulla on mahdollisuus tutkia maata osallistumalla erilaisille retkille, jotka ovat räätälöity juuri sinulle ja vaihto-oppilaskavereillesi.

Kansallisaarteet

Argentiinalaisilla on suuri kunnioitus heidän omaa lippuaan, kansallislauluaan ja kokardiaansa kohtaan. Nämä kaikki näkyvät opiskeluympäristössä ja vapaa-ajalla.

Muita tyypillisiä kansallisaarteita, joita tulet kohtaamaan maassa, ovat muun muassa gauchot, eli paikalliset karjapaimenet, argentiinalainen mate-tee, asado, eli paistettu pihvi, tango ja dulce de leche, joka on kinuskinen karkki.

Näe enemmän - tule mukaan lisäretkille

Tarjoamme vaihto-ohjelmasi aikana sinulle mahdollisuuden vierailla eteläisessä Argentiinassa ja Patagoniassa marraskuussa ja retkeillä kanssamme pohjoiseen Argentiinaan maalis-/huhtikuussa. Lisäretket ovat turvallinen, mukava ja mielekäs tapa saada kaikki mahdollinen irti vaihtovuodestasi.

Retket eivät sisälly ohjelmahintaan, vaan ovat varattavissa erikseen.

Väestö: 43,5 milj.
Pinta-ala: 2 766 890 km2 (toiseksi suurin valtio Etelä-Amerikassa)
Pääkaupunki: Buenos Aires
Kieli: espanja
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: peso (ARS)
Korkein vuori: Aconcagua 6 962 m

Etelä-Amerikan hienoin

Koulujärjestelmä Argentiinassa on yksi Etelä-Amerikan parhaista. Vaikka kielitaidosta ei ole mitään vaatimuksia, tekee espanjan perusteiden omaaminen ensimmäisistä päivistäsi paljon helpompia.

Argentiinan kouluvuosi kestää maaliskuusta joulukuuhun, mutta olet tervetullut aloittamaan vaihto-ohjelman myös syksyllä, aivan kuten tekisit kotona Suomessakin. Saat itse vaikuttaa myös vaihtosi pituuteen. Haluatko asua maassa koko vuoden, lukukauden vai lyhyemmällä ajan?

Koulujärjestelmä

Argentiinassa lukio on jaettu kahteen lukukauteen. Ensimmäinen on nimeltään perustaso, joka on yhteinen kaikille kouluille ja seuraa yleistä opetussuunnitelmaa. Tämän tason jälkeen, opiskelijat valitsevat erikoistumisen tai suuntautumisen. Kouluaineet riippuvat erikoistumisesta.

Jotkin koulut tarjoavat erityisiä projekteja, jotka on suunniteltu niille, jotka ovat halukkaita osallistumaan. Nämä voivat olla teatteri- ja kuorotyöpajoja, kierrätyspajoja, sosiaalisia projekteja, ekologisia projekteja, valokuvausta ja taidetta. Koulusi, joka useimmissa tapauksissa on yksityinen, päättää, mikä luokka sopii sinulle parhaiten.

Tyypillinen päivä

Koulu alkaa aikaisin aamulla lipunnostolla, rituaalilla nimeltään el saludo de la bandera. Kaikki opiskelijat kerääntyvät yhteen katsomaan lippua ja laulamaan kansallislaulun. Tulette kaikki käyttämään samaa koulupukua. Yleensä kouluilla on yksi puku talvelle ja toinen kesälle. Lisäksi liikuntatunneille on oma puku. Argentiinalaisessa koulussa, sinun odotetaan olevan kohtelias, kunnioittava ja keskittynyt opiskeluun.

Tervetuloa uuteen perheeseesi!

Kaikki isäntäperheemme asuvat Córbodan maakunnassa, Argentiinan pampan luoteisosissa. Isäntäperheemme ovat huolella valittuja ja heillä on aito halu jakaa kulttuuria ja kieltään kanssasi.

Suukkoja ja kysymyksiä

Argentiinalaiset ovat kohteliaita, lämminhenkisiä ja miellyttäviä ihmisiä. Älä ylläty, jos perheenjäsenet suutelevat sinua poskelle ja kysyvät henkilökohtaisia kysymyksiä, kun tapaatte ensimmäistä kertaa. Tämä on ihana tutustumistapa, kun olet muuttanut kokonaan uuteen maahan.

Perhe edellä

Tyypillinen argentiinalainen perhe on enemmän kuin vain vanhemmat ja lapset. Kaikki sukulaiset ovat tärkeitä, vaihtosi aikana luultavasti sinäkin olet tiiviissä yhteydessä jopa tätien, setien, serkkujen ja isovanhempien kanssa. Kaikki välittävät syvästi toisistaan. Mikä parasta, he välittävät yhtä paljon sinusta!

Isäntäperheet ovat aina innokkaita esittelemään oman alueensa tyypillisiä luonnonihmeitä.. He tutustuttavat sinut perinteisiin ja antavat sinulle mahdollisuuden kokea argentiinalainen elämäntapa sisältäpäin.

Yay, we’re on TikTok!

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 14–18-vuotiaille
 • Lähdöt: helmi- ja heinäkuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito, espanjan alkeet
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa helmikuussa, päättyy joulukuussa
 • Koulua: ma-pe, aamu- tai iltapäivisin, noin 27 tuntia / vko
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Buenos Airesissa, retket Patagoniaan ja Pohjois-Argentiinaan, lisämaksullisia
Kulttuuri on uskomaton, ihmiset mukavia ja maisemat upeita. Ystäväni ja perheeni olivat loistavia. Minusta tuntuu, että olisin tuntenut heidät aina. Rakastan heitä todella paljon / Jessica Black

Vapaa-aika Argentiinassa

Tartu mahdollisuuteen kokea upea luonto koulun jälkeen. Mitä voit tehdä vapaa-ajallasi riippuu tietysti siitä, mitä alueellasi on tarjota. Löydät luultavasti paljon paikkoja, joita et pysty näkemään kotonasi. Pelkästään kävely ystävien kanssa lähiympäristössä, tulee olemaan jännittävää ensimäisellä kerralla.

Liity kerhoon ja saa uusia ystäviä

Argentiinasta löytyy paljon erilaisia kulttuurilaitoksia ja klubeja, joissa voit harrastaa urheilua, teatteria ja musiikkia. Joissakin kouluissa edellä mainitut aktiviteetit voidaan myös toteuttaa lisäkursseina oppituntien jälkeen. Aktiviteettien parissa tulet tapaamaan paljon uusia ystäviä.

Time for tango

Älä unohda! Ollessasi Argentiinassa, sinun täytyy kokeilla tangoa. Vaikka et olisi tanssija, on se jotain mitä sinun täytyy kokeilla ainakin kerran. Jos tango ei ole sinun juttusi, ehkä haluat pelata jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa tai voimistella.

Näe Argentiinaa

Me kaikki tarvitsemme joskus tauon kotitehtävistä. Vietä vapaa-aikasi järjestämillämme retkellä. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden nähdä enemmän Argentiinaa. Marraskuussa matkaamme etelän Patagoniaan. Se on matka täynnä hienoja luontoelämyksiä, kuten veneretki Magellan salmen halki.

Saatat jopa nähdä merileijonan tai miekkavalaan! Maalis-/huhtikuussa pakkaamme tavaramme ja suunnistamme pohjoiseen ja itään. Yksi kohteistamme on fantastinen Iguazún Fallsin vesiputous. Tarjotut lisäretket eivät sisälly vaihto-ohjelman hintaan. Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle tarvittavat lisätiedot.

Valmennuskurssi

Aloita vuotesi Argentiinassa täydellisellä kick-offilla, STS valmennuskurssilla! Viiden vuorokauden ajan tulet asumaan Cordobassa, parannat espanjan kielitaitoasi ja opit useita arvokkaita asioita Argentiinasta.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 11 350 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 11 950 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 8 500 €
3 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 10 290 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 350 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja