Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Tervetuloa smaragdin vihreälle saarelle

Vaihto-ohjelma Irlannissa

Classic
Ikä 14-18

Céad Mile Fáilte! Vanha perinteinen tervehdys, jolla halutaan toivottaa kuulija ´sadoin tuhansittain tervetulleeksi´. Vaikka englanti on maan virallinen kieli, tulet varmasti maassa asuessasi törmäämään myös iirin kieleen, Gaeilgeen. Tämän johdosta opiskelu Irlannissa on loistava vaihtoehto Englannissa opiskelulle. Opit kyllä kielen, mutta saat kaupanpäälle pienen twistin.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Irlannissa, aina maan tunnetuista kauniista maalaismaisemista jännittäviin suurkaupunkeihin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Ystävällinen ja hauska

Irlanti koostuu kahdesta maasta. Toisin kuin muu Irlannin tasavalta, saaren koillisosassa sijaitseva Pohjois-Irlanti on osa Iso-Britanniaa. STS:n vaihto-oppilaana sinut tullaan sijoittamaan tasavallan alueelle, jonka pääkaupunki Dublin on. Vihreä saari odottaa sinua rikkaan kulttuurin, perinteisen musiikin, outojen urheilulajien, viehättävien ihmisten ja kauniiden maisemien kera.

Kaikki mitä tarvitset, löytyy läheltäsi. Taide ja kulttuuri Galwayssä, uskomattomat maisemat Wide Atlantic Wayllä, kukkuloita, vanhoja linnoja ja pitkiä hiekkarantoja. Jokaiselle jotakin. Tiesitkö, että Irlanti on voittanut kaksi kertaa ‘’maailman ystävällisin maa’’ -tittelin? Se on turvallinen, kaunis ja vieraanvarainen maa, joka odottaa juuri sinua!

Väestö: 4 milj.
Pinta-ala: 70 280 km2
Pääkaupunki: Dublin
Rantaviiva: 2797 km
Pisin joki: Shannon (344 km)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +353

Irlantilainen lukio

Irlantilaisella koulujärjestelmällä on todella hyvä maine ja opetuksen taso on korkea. Lukiota kutsutaan keskiasteen kouluksi ja se on jaettu kahteen osaan: Junior Cycle ja Senior Cycle. Suurin osa vaihtareista sijoittuu ylemmälle tasolle, jolloin he opiskelevat teoreettisia-, taiteellisia- ja käytännön aineita. Englannin ja matematiikan opiskelu on yleensä pakollista, muut aineet ovat kiinni sinusta itsestäsi.

Jos sinua kiehtovat eri kielet, saatat haluta opiskella gaeilgea? Muutaman viikon kuluttua pystyt jo kysymään uusilta ystäviltäsi “cén chaoi a bhfuil tú? sen sijaan, että kyselisit kuulumiset vaikkapa englanniksi.

Milloin lähteä?

Irlantilaisessa koulujärjestelmässä on kolme lukukautta, kuten Englannissakin. Kouluvuosi alkaa syyskuussa syyslukukaudella, jota seuraa kevätlukukausi ja kesälukukausi. Koulusi määräytyy isäntäperheesi asuinalueen mukaan. Sonnustaudu siis koulupukuusi, ota mukaan eväsrasiasi ja valmistaudu upeaan vaihtarivuoteen!

Go n-éirí an bothar leat! Toisin sanoen, olkoon matkasi menestyksekäs!

Olet sydämellisesti tervetullut!

Irlantilainen isäntäperheesi tekee parhaansa, että tunnet olosi kotoisaksi heidän kauniilla saarellaan. Brittien tapaan irlantilaisetkin ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja huumorintajustaan. Irlantilaisten tapa puhua englantia voi olla aluksi hieman haastava ymmärtää, mutta totut siihen nopeasti. On todennäköistä, että jopa rakastut tuohon nuottiin!

Sosiaalinen elämä on tärkeässä asemassa

Monet isäntäperheistämme asuvat maan eteläosissa, jossa sinulla on mahdollisuus saada kokemusta aidosta irlantilaisesta elämänmenosta ja kulttuurista, aitiopaikalta.

Monille perheille viikonloput ovat tärkeää sosiaalista aikaa. Musiikki on usein isossa roolissa ja siitä nautitaan yhdessä ystävien, perheen ja perhetuttujen kanssa. Laulaminen ja tanssiminen on lähellä irlantilaisten sydäntä. Älä ylläty, jos useampikin uuden perheesi jäsenistä soittaa jotakin instrumenttia tai harrastaa laulamista. Harrastatko sinä? Ota ihmeessä oma soittimesi mukaan ja vie pala omaa kulttuuria mukanasi, perheesi tulee varmasti rakastamaan elettäsi.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 14–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja syyskuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: ei tarvita
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy kesäkuussa
 • Koulua: ma-pe, yleensä noin 9-15:45
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa ja European Tour -road trip, lisämaksullisia
Kaikki on kiinni omasta osallistumisestasi / Will Draper

Vaihtovuotesi sound track

Vaihto-oppilaana Irlannissa sinulla tulee olemaan paljon tekemistä kouluajan ulkopuolellakin. Kiinnostaisiko tyypillinen Irlantilainen folkmusiikki? Tinapillien, viulujen ja kehärumpujen eli Bodhranien äänet tulevat sinulle pian tutuiksi ohittaessasi paikallisia pubeja. Näistä äänistä tulee muodostumaan vaihtovuotesi sound track. Haluaisitko oppia soittamaan uutta instrumenttia? Kokeile ihmeessä!

Tuttuja ja hiukan tuntemattomampiakin urheilulajeja

Kun on aika urheilla, mikset kokeilisi Irlannin perinteisiä lajeja, kuten irlantilaista nurmipalloa eli Hurlingia, Gaelilaista jalkapalloa tai vaikkapa Camogieta? Ei kaikki Irlannissakaan ole aivan uniikkia ja omaa. Toki maassa harrastetaan myös muualla maailmalla tunnettuja urheilulajeja ja kuunnellaan myös laajemmalle levinnyttä musiikkia. Pitkän ja helposti tavoitettavan rantaviivan ansiosta sinulla tulee olemaan monia mahdollisuuksia erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin, kuten uimiseen, purjehdukseen ja surffaukseen. Vehreä ja mäkinen saari on ihanteellinen myös patikoinnille, pyöräilylle ja ratsastukselle.

Onnittelumme!

Irlantilaiset rakastat omia tapojaan ja esittelevät niitä kyllä ylpeinä uusille tulokkaillekin. Maailmallekin levinnyt kansansuosikki on ehdottomasti St Patric´s Day. Pukeudu vihreään, maalaa kasvosi ja osallistu juhlintaan, aamusta iltaan.

Aika matkustaa?

Haluamme, että vuotesi on täynnä elämyksiä ja uusia kokemuksia. Unohda kotiläksyt hetkeksi ja tee jotain hauskaa. Lähde kanssamme viikonloppuretkelle Lontooseen. Tapaat muita STS vaihtareita ja yhdessä pääsette tutkimaan tätä maailmankuulua metropolia lähemmin. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Lisäpalvelut

Jos haluaisit pitää kiehtovaa Corkin kaupunkia kotinasi vaihto-ohjelman ajan, kerro siitä meille hakemuksessasi.

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
3 Terms
Syksy
2024
Alkaen 15 950 €
2 Terms
Syksy
2024
Alkaen 14 450 €
1 Term
Syksy
2024
Alkaen 12 950 €
2 Terms
Syksy
2025
Alkaen 14 450 €
1 Term
Syksy
2025
Alkaen 12 950 €
3 Terms
Syksy
2025
Alkaen 15 950 €
1 Term
Kevät
2025
Alkaen 12 950 €
2 Terms
Kevät
2025
Alkaen 14 450 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja