Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Hae nyt mukaan vaihtovuodelle 2022
Itävalta toivottaa sinut tervetulleeksi!

Vaihto-ohjelma Itävallassa

Classic
Ikä 15-18

Sinun ei tarvitse olla talviurheilija rakastuaksesi Itävaltaan, mutta jos tuore puuterilumi ja upeat rinteet kuulostavat houkuttelevilta, tulee Itävalta olemaan paratiisisi. Rinteitä hiihtohisseineen löytyy kaikkialta ja usein ne ovat vielä helpon matkan päässä kaupungeista.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Itävallassa, aina Alppien juurelta Tonavan rannoille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Syyslukukausi Itävallassa voidaan yhdistää kevätlukukauteen Sveitsissä

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Musiikki on tärkeää

Itävalta ei ole pelkästään talviurheilua. Se on tunnettu myös musiikillisesta historiastaan, kuten Mozartin Salzburgin vuosista. Musiikki on edelleen tärkeää, ja se näkyy hyvin esimerkiksi maan musiikkipainotteisissa kouluissa. Tulet myös huomaamaan, että pienimmissäkin kylissä on omat isot orkesterinsa. Jos harrastat laulamista tai soitat jotakin instrumenttia, sinulla on monia mahdollisuuksia kehittää kykyjäsi vaihtovuotesi aikana.

Kaunis kuin postikortti

Itävalta on yksi maailman turvallisimmista maista ja hyvin suosittu kohde turistien keskuudessa. Maa on täynnä postikortinomaisia maisemia, kaupunkeja ja arkkitehtuurisesti vaikuttavia kyliä. Pakkaa mukaan sukset tai musiikki-instrumenttisi, tai vaikka molemmat ja tartu mahdollisuuteen elää ja nähdä Itävalta omin silmin!

Väestö: Lähes 9 milj.
Pinta-ala: 83 856 km2
Pääkaupunki: Wien
Kieli: saksa
Kansallispäivä: 26. lokakuuta
Korkein vuori: Grossglockner, 3 798 m
Maakoodi: +43

Kouluelämää Itävallassa

Sprechen Sie Deutsch? Puhutko saksaa? Et tarvitse saksan kielitaitoa päästäksesi vaihto-oppilaaksi Itävaltaan, mutta jokin pohjatietämys ja avoin, kiinnostunut mielenlaatu ovat hyvin suositeltavia. Tulet oppimaan Itävallassa asuessasi paljon, mutta saat eniten irti vaihtoajastasi, jos olet opiskellut kieltä hieman ennen maahan saapumistasi.

Kouluvuotesi Itävallassa

Itävallassa lukiota kutsutaan Gymnasiumiksi ja sinut sijoitetaan 10, 11 tai 12 vuosiluokalle riippuen iästäsi ja aiemmista arvosanoistasi. Itävallan vaihtarina lukujärjestyksessäsi tulee olemaan pääasiassa pakollisia aineita ja se tulee todennäköisesti sisältämään mm. saksaa, englantia, matematiikkaa, luonnontieteitä sekä liikuntaa. Joissain kouluissa oppilaat voivat lisäksi valita taideaineita, musiikkia tai kolmannen kielen, kuten ranskan tai espanjan.

Kouluviikko kestää normaalisti maanantaista perjantaihin (joskus myös lauantaisin on koulua), mutta koulupäivät ovat verrattaen hieman lyhyempiä, kuin meillä.

Pidätkö musiikista vai urheilusta?

Jos musiikki tai jokin tietty urheilulaji on lähellä sydäntäsi, ilmoitathan siitä meille etukäteen. Itävallassa on monia lukioita, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi johonkin tiettyyn lajiin. Teemme parhaamme löytääksemme sinulle koulun, joka vastaa kiinnostuksenkohteistasi.

Gemütlichkeit odottaa juuri sinua!

Itävaltalaiset tunnetaan ystävällisyydestään ja iloisesta luonteestaan, joka paikallisesti tunnetaan nimellä Gemütlichkeit. Tarkoin valittu isäntäperheesikin tulee varmasti ottamaan sinut ilolla vastaan. Isäntäperheemme asuvat ympäri maata, eli voit sijoittua joko isompaan kaupunkiin, tai pienempään intiimimpään kylään kaupunkien ulkopuolelle.

Tulet viettämään paljon aikaa yhdessä isäntäperheesi kanssa ja sitä kautta pääset tutustumaan itävaltalaiseen jokapäiväiseen elämänmenoon. Ruokakulttuuri on aina iso osa kohdemaata ja pääsetkin varmasti maistamaan joitain paikallisista herkuista. Wienerschnitzelit, Sacherkakut ja omenastruudelit ovat muutamia suosikkejamme.

Täydellinen pari

Ennen lähtöäsi sinulla tulee olemaan Skype haastattelu itävaltalaisen kollegamme kanssa. Hän haluaa tutustua sinuun löytääkseen sinulle juuri oikean isäntäperheen vaihtosi ajaksi. Kerrothan, jos sinulla on jokin erityinen alueellinen toive. Emme voi taata, että pystymme toteuttamaan toiveesi, mutta teemme kyllä parhaamme sen toteutumiseksi.

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: helmi- tai syyskuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito, saksan kielen perusteet
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Aluevalinta: kaupunkitoive (Wien) lisämaksusta
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy heinäkuussa
 • Koulua: yleensä ma-pe, noin 30 h / vko
 • Retket kohteessa: mm. lasketteluretki, viikonloppu Wienissä ja/tai Grazissa, tapaaminen Salzburgissa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia

Vapaa-aika Itävallassa

Itävalta on upean luonnon ja monien ulkoilumahdollisuuksien maa. Se, mitä juuri sinulle on tarjolla vapaa-ajanaktiviteeteiksi riippuu tulevan kotikyläsi tai -kaupunkisi koosta ja sijainnista. Viikonloppuisin perheet lähtevät yleensä patikoimaan tai hiihtämään vuorille. Valmistaudu harjoittamaan mäenlaskutaitojasi. Saatat jopa saada mahdollisuuden tutustua yhteen kuuluisista laskettelukeskuksista, kuten St Antoniin.

Mikäli et halua viettää kaikkea aikaasi vuorilla, on mahdollisuuksia toki paljon muitakin. Muutamia suosittuja aktiviteetteja ovat mm. pöytätennis, ratsastus, uinti ja miekkailu. Tulet mahdollisesti viettämään monet iltapäivät yhdessä ystäviesi kanssa kaupunkiin ja sen kahviloihin tutustuen. Maalla on kiehtova kahvilakulttuuri.

Koulun tarjoamat aktiviteetit

Itävallan sijainti tekee siitä loistavan matkailumaan. Monet koulut järjestävät oppilailleen erilaisia retkiä. Maksimoi mahdollisuutesi ja osallistu retkille Ranskaan, Englantiin ja Alpeille yhdessä uusien ystäviesi kanssa.

Haluaisitko laulaa tai soittaa jotain instrumenttia? Olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Musiikki on tärkeässä roolissa Itävallassa ja sinulla on upea mahdollisuus liittyä vaikkapa kuoroon tai orkesteriin - joko koulussa tai sen ulkopuolella.

STS:n aktiviteetit Itävallassa

Ympäri vuoden järjestämme vaihto-oppilaillemme erilaisia retkiä ja aktiviteetteja. Voit lähteä mukaan retkille Graziin tai Salzburgiin, kokea maan kaunista pääkaupunkia Wieniä tai ottaa osaa laskettelu- ja lautailuretkille. Vaihtovuotesi päättää jäähyväisjuhlat. Paikallinen aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista, niiden ajankohdista ja kustannuksista.

STS Welcome Camp Pariisissa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Pariisissa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Lisäpalvelut

Jos haluat vaihto-ohjelmasi ajan soitella videopuheluita kotiin Wieniä kotiväelle esitellen, muista valita hakemukseesi kaupunkitoive.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Google Reviews

Hinnat

Ajankohtainen hinnasto voimassa 31.12.2020 asti! Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Kevät
2022
Alkaen 7 240 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja