Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Live the American Dream!

Vaihto-ohjelma USA:ssa

Classic/Select
Ikä 15-18

Juuri nyt - Hanki 500€ alennus!

Yhdysvallat on suosituin kohteemme ja loistava valinta lukiovaihtoon. Tällä hetkellä meillä on Early Bird -tarjous. Ensimmäiset 20 hakijaa saavat 500€ alennuksen ja ilmaisen peruutuksen.

Tämä tarjous sisältää:

 • USA Classic 10 kuukautta
 • Lukuvuosi 2025/26
 • Lennot, Welcome Camp New Yorkissa, sijoitus paikalliseen isäntäperheeseen ja opiskelupaikan lukiossa
 • 100% sijoitustakuu
 • Ilmainen peruutus 15. marraskuuta asti.

Käytä koodia EARLYBIRD25, hyödyntääksesi alennuksen.

High school exchange

“Se on kuin suoraan elokuvasta!” Missä tahansa osassa maata asutkaan, tulet oppimaan USA:n vaihtovuotesi aikana, että se mitä joskus olet nähnyt Amerikkalaisissa High School -elokuvissa ja -sarjoissa, on oikeasti totta. Kuuluisa koulujen yhteishenki, cheerleaderit, keltaiset koulubussit ja jalkapallojoukkueet, muutaman mainitaksemme. Toki vaihtovuotesi USA:ssa tarjoaa sinulle paljon muutakin. Tämä on tilaisuutesi kokea ja nähdä aidosti amerikkalainen kulttuuri ja elämäntyyli. Ryhdy paikalliseksi opiskelijaksi. Uusien ihmisten tapaaminen ja maahan tutustuminen paikan päällä on mieletön mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain USA:ssa, aina Rocky Mountainsilta Texasin rancheille tai Kalifornian rannoille! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School Select

STS High School Select-ohjelma on valintasi, jos haluat päättää itse, missä koulussa ja kaupungissa vietät vaihtosi. STS:n kumppanijärjestöillä on kouluja muun muassa suositussa Kaliforniassa, aurinkoisessa Floridassa ja Massachusettsin kuuluisten yliopistojen tuntumassa. Kerro meille mikä on sinulle tärkeää ---oli se sitten elokuva-alan opinnot, jääkiekko tai sijainti rannikolla, me autamme räätälöimään juuri sinulle parhaiten sopivan vaihto-ohjelman. Lue lisää Classic -ja Select-ohjelmista täältä.

USA Basic

Basic-ohjelmamme on lähes sama kuin Classic-ohjelma. Erona on, että lennot ja Welcome Camp eivät sisälly vaihdon hintaan. Lisäksi oma perheesi Suomessa ryhtyy isäntäperheeksi ulkomaalaiselle nuorelle. HUOM! Ohjelma on voimassa vain USA:n 10 kuukauden vaihdossa. Lisätoiveet kuten alue- tai kaupunkitoive eivät ole mahdollisia.

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Ryhdy aidoksi amerikkalaiseksi

USA on suuri manner, jossa on kuusi eri aikavyöhykettä ja 50 osavaltiota. Tulet huomaamaan, että jokaisella osavaltiolla on omat perinteensä ja kulttuurinsa. Seikkaile Coloradossa, nauti Kalifornian aurinkoisista rannoista, vieraille Teksasin maatiloilla tai Michiganin mahtavilla järvillä. Minne vaihtovuotesi ikinä viekään sinut, voit olla varma että vuotesi tulee olemaan ikimuistoinen. Tulet sisäistämään amerikkalaisen uskomuksen: Pystyt mihin vaan!

Väestö: 327 milj
Pinta-ala: 9.8 milj km2
Pääkaupunki: Washington DC
Suurin kaupunki: New York City (8,5 milj.)
Osavaltioiden määrä: 50
Valuutta: USA:n dollari
Mittausjärjestelmä: Brittiläinen, mittayksiköinä tuumat ja unssit
Maakoodi: +1

Vapaus, aktiviteetit ja koulun yhteishenki!

USA:n vaihto-oppilaana tulet huomaamaan että, koululla on keskeinen rooli uusissa elämäntavoissasi. Se on paikka missä opiskelet, mutta tuntien jälkeen, sinulla on mahdollisuus osallistua koulun jälkeisiin aktiviteetteihin ja klubeihin. Koulu on myös paikka, jonne ystäväsi jäävät mahdollisesti hengailemaan tuntien jälkeen. Olit sitten kiinnostunut amerikkalaisesta jalkapallosta, näyttelemisestä, musiikista tai taiteesta, koululta löytyy varmasti joukkue tai klubi sinulle. Sekä opettajat, että opiskelijat ovat ylpeitä omasta koulustaan ja tulet nopeasti sisäistämään paljon puhutun yhteishengen.

Oletko Junior vai Senior?

Amerikkalainen koulujärjestelmä on jaettu 12 luokkaan/vuosiasteeseen. Lukio koostuu järjestelmän neljästä viimeisestä vuodesta, eli 9–12 vuosiasteista. Lukiolaiset jaetaan neljään ryhmään: freshmen, sophmores, juniorit ja seniorit. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan junioreiksi tai senioreiksi, eli 11 ja 12 vuosiasteille. Sijoittumiseesi vaikuttaa ikä, aiemmat arvosanat, englannin kielitaito ja paikallisten koulujen säännöt.

Valitse tyypillisiä amerikkalaisia kouluaineita

USA:ssa lukiolaisilla on paljon vapauksia kurssivalintojen kanssa. Englanti, matematiikka ja joskus Amerikan historia ovat pakollisia kursseja. Näitä lukuun ottamatta, voit valita vapaavalinnaisia kursseja lukujärjestykseesi. Valitse kursseja joista pidät jo valmiiksi, tai kokeile tyypillisiä amerikkalaisia kursseja, kuten julkinen puhuminen tai hallitustieto. Opettajat rakastavat, jos olet aktiivinen. Älä ujostele viitata ja esittää kysymyksiä. Tällä tavalla vaihtovuotesi USA:ssa opettaa sinulle enemmän kuin uskotkaan.

Amerikkalainen isäntäperheesi

Viikonloppuja ostoksilla, grillijuhlia naapuruston kesken, aktiviteetteja paikallisten urheiluseurojen riveissä. Elämä huolella valitussa isäntäperheessä antaa sinulle aidon kuvan amerikkalaisesta elämäntyylistä. Tulet todellakin tuntemaan itsesi tervetulleeksi. Amerikkalaiset tunnetaan sosiaalisuudesta ja ystävällisyydestä ja uusi perheesi tulee ottamaan sinut avosylin osaksi elämäänsä ja päivittäisiä rutiineitaan. Pääset tutustumaan perheen suosikkijäätelöbaariin ja hampurilaispaikkaan ja tapaamaan heille läheisiä sukulaisia ja tuttavia iloisien illallisten merkeissä. Toki sinun odotetaan myös osallistuvan kodin ylläpitoon ja päivittäisiin askareisiin, ihan niinkuin kotona yleensäkin.

Kaikki opiskelijamme Yhdysvalloissa sijoitetaan isäntäperheeseen ja paikalliseen lukioon kumppanimme STS Foundationin kautta. Todella omistautuneiden paikallisten koordinaattoreiden ja koko organisaation tiiviin yhteistyön avulla he pyrkivät löytämään sinulle parhaan mahdollisen sijoituspaikan.

Tyypillinen amerikkalainen loma

Amerikkalaiset ovat usein hyvin ylpeitä maastaan ja tavoistaan. Sijoituitpa sitten ajomatkan päähän New Yorkista, farmille Texasiin, suurperheeseen Utahiin tai pienempään Wisconsiin, on alueella jokin suuri vuosittainen juhla, johon kaikki paikalliset osallistuvat. Voit jo valmistautua olemaan osa Halloweenin juhlintaa karkkeineen ja kepposineen ja kiitospäivän illallista kalkkunoineen sekä muistamaan sotaveteraaneja, kun koittaa Memorial Day, muutaman mainitaksemme.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18,5-vuotiaille
 • Lähdöt: heinä–syyskuussa ja tammikuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan (Ei sisälly hintaan, jos lähdet vaihtoon keväällä tai Basic-ohjelmalla)
 • Lukuvuosi: alkaa elo-/syyskuussa, päättyy touko-/kesäkuussa
 • Koulua: ma-pe, usein noin 37 h / vko
 • Retket kohteessa: Suosittuja matkoja maassa: Havaiji ja Kalifornia. Ei sisälly ohjelmamaksuun.
USA:han lähtö vuodeksi oli elämäni parhaimpia päätöksiä. Koin asioita, joista olin osannut vain unelmoida ja sain uusia elinikäisiä ystäviä / Karin Hallgren

Elämä koulun jälkeen

Urheilua, puhe- ja neuvottelutaitoja, taidetta, kirjallisuutta, designia. USA:ssa normaalien oppituntien jälkeen koulun harrasteryhmät ja aktiviteetit pitävät sinut puuhakkaana vapaa-aikanasikin. Voit olla varma, että harrastevalikoimasta löytyy jokaiselle jotain mielekästä. Urheilu on tärkeässä roolissa, mutta ei huolta, sinun ei tarvitse itse hakeutua kentälle tai radalle. Aivan yhtä tärkeää on kannustaa koulun joukkuetta katsomosta käsin hurraten ja osallistuen.

On aika tanssiaisten

Ei ole yllättävää, että vuotuiset tanssiaiset, promit ja vanhojen oppilaiden reunionit, homecoming-juhlat ovat monien elokuvien tapahtuma-areenana USA:ssa. Ne ovat totta ja sitouttaa jokaisen oppilaan juhlalliseen tunnelmaan. Valmistelut aloitetaan jo kuukausia aiemmin ja jokainen odottaa H-hetkeä innolla.

Tutustu maahan kanssamme

Toki tulet viettämään myös vapaa-aikaa uudessa kotikaupungissasi. Huolimatta siitä, missä päin asut, tulee uusilla kotikulmillasi olemaan paljon mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Haluamme lisäksi tarjota mahdollisuuden nähdä vieläkin enemmän. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia retkiä maan sisällä. Toki retkitarjonta riippuu siitä, missä päin maata majoitut, mutta muutamia suosituimpia retkiä ovat olleet esimerkiksi tutustumiskäynnit Havaijille, Washingtoniin, Floridaan ja Kalifornian Disneylandiin ja Hollywoodiin. Vaihto-vuosi ei ole pelkkää opiskelua, se pitää sisällään myös paljon hauskanpitoa.

Valmennuskurssi New Yorkissa

Saat parhaan mahdollisen alun lukiovaihtoosi Pohjois-Amerikassa upealla Welcome Camp -leirillämme New Yorkissa. Yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien vaihto-oppilaiden kanssa sinulla on mahdollisuus päästä eroon jet lagista ja tutustua yhteen maailman siisteimmistä kaupungeista.

Welcome Camp sisältyy hintaan kaikille syksyllä alkaviin klassisiin tai valikoituihin ohjelmiimme osallistuville opiskelijoille. Welcome Camp ei sisälly hintaan, jos lähdet kevätlukukaudella tai jos lähdet Basic-ohjelmaamme.

Mitä hintaan sisältyy

Ohjelmamaksumme sisältää lähes kaiken. Kevätlähtöihin ja Basic-ohjelmaan sisältyy rajoituksia.

*Eivät sisälly Basic-ohjelmaan.
**Welcome Camp ei sisälly hintaan jos lähdet vaihtoon keväällä tai Basic-ohjelman kautta.

 • Meno-paluulennot*
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp**
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Lisäpalvelut

Esittämällä sijaintitoiveen voit itse vaikuttaa enemmän vaihtokokemukseesi. Valitse mieleisesi sijainti, niin parannat mahdollisuuksiasi tehdä haaveistasi totta.   

Lisäpalvelut eivät ole mahdollisia jos valitset Basic-ohjelman.

Hinnat

Alla olevat hinnat koskevat Classic-ohjelman kustannuksia pitäen sisällään lentoliput sekä Welcome Campin. Jos olet kiinnostunut Select-ohjelmistamme, otathan meihin yhteyttä hintoihin liittyen!

Basic-ohjelman hinta on 9950€. Huomaathan, että lennot ja Welcome Camp eivät sisälly ohjelman hintaan. Lisäksi oma perheesi toimii isäntäperheenä vaihtosi ajan.

Hintaesimerkki:

 • USA Classic 10 kuukautta: alkaen 14 450€ sisältäen Welcome Campin, lentoliput sekä muut lentoihin liittyvät kulut.
 • USA Select 10 kuukautta: alkaen 28 000€ sisältäen Welcome Campin, lentoliput ja muut lentoihin liittyvät kulut sekä valitsemasi koulun tai muun toiveesi.
 • USA Basic 10 kuukautta: 9950€. Welcome Camp ja lennot eivät kuulu hintaan. Perheesi sitoutuu toimimaan Suomeen tulevan vaihto-oppilaan isäntäperheenä 10 kuukauden ajan.
Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 11 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 14 450 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 12 950 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 14 450 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 12 950 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja