Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Muinaista kulttuuria ja tulevaisuuden teknologiaa

Vaihto-ohjelma Kiinassa

Classic
Ikä 15-18

Elä ja opiskele yhdessä maailman dynaamisimmista maista! Kiinassa huippuluokan teknologia ja tulevaisuuden innovaatiot elävät sulassa sovussa vuosiuhansia vanhojen perinteiden ja värikkään historian kanssa. Lähde selvittämään mystisen maan salaisuudet ja tutustumaan mielenkiintoiseen kulttuuriin aitiopaikalta paikallisena opiskelijana.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen vaihto-oppilasohjelma, jonka valitsee suurin osa oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Kiinassa saat mahdollisuuden tutustua myös paikalliseen opiskelijaelämään majoittumalla arkisin koulun kampuksella. Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Maailman puhutuin kieli

Kiina on valtavan kokoinen maa, joka pitää sisällään monipuolisesti erilaisia luonnonmaisemia ja kulttuureja. Aina Tiibetin Himalajalta idän aavikoihin ja Etelä-Kiinan meren trooppisista saarista Yunnanin ja Sichuanin riisipeltoihin, löytyy Kiinasta valtava määrä erilaista tutkittavaa ja nähtävää . Luonnonihmeiden ja –eroavaisuuksien ohessa ihastusta herättävät rakennetut nähtävyydet ja maamerkit, kuten vaikuttava Terrakotta-armeija, historiallisesti merkittävä Kiinan muuri sekä Shanghain ja Hong Kongin miljoonakaupunkien modernit ihmeet. Mitä ikinä etsitkin, voit löytää sen Kiinasta!

Kiinassa asuu maailman suurin väestö, joka jatkaa yli 4000 vuotta vanhaa sivilisaatiota monipuolisine historian vaiheineen. Kiina on maailman puhutuin kieli, eikä kielen merkityksen kasvulle näy loppua maan alati kasvattaessa vaikutusvaltaansa maailman tuonti- ja vientimarkkinoilla. Lähtemällä vaihto-oppilaaksi Kiinaan, sijoitat tulevaisuuteesi enemmän, kuin ehkä osaisit kuvitellakaan!

Kielen opiskelu

Kiinassa puhutaan monia eri kieliä, mutta se maailman puhutuin, Mandariinikiina eli mandariini, on maan yleiskieli ja puhutuin murre. Mandariinikiinaa puhuu äidinkielenään yhteensä noin 960 miljoonaa ihmistä maailmassa. Vaihto-ohjelmaa harkitessasi suosittelemme hallitsemaan vähintään mandariinin alkeet sekä perustason englannissa.

Väestö: 1,386 biljoonaa
Pääkaupunki: Peking
Pinta-ala: 9 597 milj. km2
Kieli: mandariinikiina sekä monia alueellisia kieliä ja murteita
Uskonnot: buddhalaisuus, taolaisuus, katolilaisuus ja monia muita
Valuutta: Kiinan Juan, renminbi
Aikaero Suomeen: +5 tuntia

Kiinalainen koulujärjestelmä

Kiinalaisille koulutus näyttelee erittäin tärkeää roolia elämässä. Koulutus on korkeatasoista ja haastavaa, mutta myös monipuolista ja palkitsevaa. Kouluvuosi alkaa syyskuussa ja päättyy heinäkuuhun. Yleensä koulupäivät ovat pitkiä ja kestävät puoli kahdeksasta viiteen, mutta sisältävät yleensä myös iltapäivän aktiviteetteja, urheilutunteja sekä aikaa itsenäiseen opiskeluun. Monet yliopistojen pääsykokeisiin valmistautuvat käyvät lukion ohella myös iltakoulua.

Luonnollisestikin kokemus lukio-opiskeluista Kiinassa on erilainen riippuen sijoitusalueesta ja koulusta, mutta yleisesti kiinalaisissa lukioissa pakollisina aineina opiskellaan matematiikkaa, englantia, historiaa, maantiedettä, politiikkaa, kemiaa, fysiikkaa, biologiaa ja tietysti kiinaa.

Kielivaatimukset vaihto-ohjelmaan

Kiinan kieli on hyvin erilainen verrattaessa länsimaisiin kieliin, mutta toisin kun ehkä olet kuvitellut, ei se ole lainkaan niin hankalaa opiskella ja oppia. Kielioppi on suhteessa yksinkertaista. Harmaita hiuksia saattaa aiheuttaa ajatus yli 80 000 merkin merkistöstä, mutta todelisuudessa tarvitset niistä vain noin 3 000 pärjätäksesi hyvin päivittäisistä kanssakäymisistä.

Osallistuaksesi Kiinan vaihto-ohjelmaan, vaaditaan sinulta vähintään 1 vuoden kiinan opiskeluja ja jonkinlaista perusosaamista kielestä. Suosittelemme, että kielitaitosi tasosta huolimatta yrität käydä niin monet päivittäiset keskustelut paikallisella kielellä, kuin mahdollista. Näin saat suurimman mahdollisen hyödyn vaihdostasi irti ja pääset sisään paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon nopeammin, kuin osaisit arvatakkaan.

Elämää Kiinassa

Kiinan vaihto-ohjelma on mahdollisuus päästä tutustumaan kahteen eri maailmaan kokemalla kaksi eri majoitustyyppiä. Kouluviikoilla asut arkisin koulun asuntolassa, kampuksella yhdessä paikallisten opiskelijoiden kanssa ja pääset tutustumaan kiinalaiseen opiskelijaelämään. Viikonloppuisin saat tilaisuuden syventää kulttuurituntemustasi ja tutustua paikalliseen elämänmenoon aitiopaikalta majoittumalla sinulle huolella valitussa isäntäperheessä. Molemmat majoitusmuodot tarjoavat uniikin tilaisuuden itsenäistymiseen, kielitaidon kehittämiseen ja elinikäisten suhteiden luomiseen.

Kiinalaiset isäntäperheet

Majoittuminen paikallisessa isäntäperheessä on epäilemättä paras tapa tutustua paikalliseen elämänmenoon ja perhekulttuuriin. Et pääse ainoastaan tarkkailemaan jokapäiväistä elämää vierestä, vaan osallistumaan siihen paikallisen nuoren tavoin. Paikallinen aluevalvojasi on tukenasi koko vaihto-ohjelmasi ajan ja kyselee kuulumisiasi tasaisin väliajoin pitäen huolen siitä, että saat vaihto-ohjelmastasi irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Kansalliset juhlapyhät

Kiinassa vietetään monia kansallisia juhlapyhiä ympäri vuoden ja pääset kokemaan ne autenttisimmillaan ja aidoimmillaan yhdessä paikallisen perheesi kanssa. Pääset tututumaan kiinalaiseen tyyliin viettää mm. May Day:tä, Dragon Boat Festivaleja ja kiinalaista uutta vuotta.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähdöt: elo-/syyskuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito, mandariinikiinan perusteet suositeltavat
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp Bekinigissä (sis. hintaan) sekä paikallinen orientaatiopäivä koulussa
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa ja päättyy kesäkuussa
 • Koulua: arkisin, noin klo 7:30–17, sis. iltapäiväaktiviteetit, urheilutunnit ja henk.koht. opiskeluajan
 • Retket kohteessa: lisätietoa mahdollisista retkistä kohteessa

Vapaa-aika Kiinassa

Kiinassa koulut tarjoavat nuorille paljon erilaisia vapaa-ajanaktiviteetteja ja klubeja myös kouluajan ulkopuolella. Mihin tahansa maassa sijoitutkin, on hyvin todennäköistä, että pääset joko jatkamaan rakastamaasi lajia tai aloittamaan aivan uuden harrastuksen. Vapaa-ajan harrastukset ovat loistava tapa niin hioa uusia ystävyssuhteitasi, kuin harjoittaa kielitaitoa mukavissa merkeissä.

Suosituimpia lajeja kiinalaisten nuorten keskuudessa ovat esimerkiksi koripallo ja pöytätennis, ping pong, mutta monet koulut tarjoavat vaihtoehtoina esimerkiksi yleisurheilua, jalkapalloa ja perinteisiä kiinalaisia taistelulajeja, kuten chi ja kung fu. Kulttuurin puolella tarjolla on monesti musiikkia, maalausta ja tanssia. Kannattaa selata tulevan koulusi aktiviteettitarjonta läpi ja lähteä mukaan treenaaman tuttua tai kokeilemaan aivan uutta lajia.

Welcome Camp

Parhaan mahdollisen alun vaihto-ohjelmallesi saat STS Welcome Campilta! Pääset tapaamaan muita kaltaisiasi vaihto-ohjelmaansa aloittavia vaihtareitamme, tutustumaan kohteen kulttuuriin ja valmistautumaan perusteellisesti edessäsi olevaan seikkailuun!

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen: kampuksella arkisin (ma-pe) ja isäntäperheessä viikonloppuisin
 • Arkisin (ma-pe) puolihoito (voi poiketa koulun mukaan), viikonloppuisin täysihoito
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 17 500 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 16 500 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 17 500 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 16 500 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja