Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Matka kohdemaahasi

Matkustaminen kohteeseesi

Useimmat vaihto-oppilaat matkustavat kohteeseensa yksin, koska heistä jokainen lähtee matkaan eri puolilta maata. Määränpäästä ja muiden samaan kohteeseen lähtevien määrästä riippuen reitin varrella voi kohdata muitakin, joilla on sama matka. Siksi kannattaakin käyttää meiltä saamaasi keltaista STS-reppua. Sen avulla tunnistatte toisenne, jos sinulla ja muilla vaihto-oppilailla on yhteinen matka. Keltaisen STS-repun ansiosta myös isäntäperheesi ja henkilökuntamme on helpompi havaita sinut asemalaiturilla tai lentokentällä.

Uuteen seikkailuun lähtöaika riippuu siitä, milloin koulu alkaa ja milloin isäntäperheesi pystyy ottamaan sinut vastaan. Muistathan, että monissa maissa lukuvuosi alkaa syyskuussa. Jos Welcome Camp on osa matkaasi, menet ensin sinne ja sitten lopulliseen määränpäähäsi.

STS varaa matkasi ja lähettää sinulle matkaliput lähdön lähestyessä. Saat matka-asiakirjat sähköisinä, joten voit pitää niitä puhelimessasi. Muista, että passi, viisumi ja muut matka-asiakirjat kannattaa pakata helposti ulottuville käsimatkatavaroihin. Myös isäntäperheen osoite ja puhelinnumero sekä aluevalvojan yhteystiedot on hyvä pitää käsillä.

Saapuminen kohdemaahan

Perille saavuttuasi tulemme sinua vastaan rautatieasemalle tai lentokentälle. Sitten lähdemme yhdessä tapaamaan isäntäperhettäsi. Isäntäperheen luona kannattaa keskustella heidän säännöistään ja käytännöistään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin voitte heti välttyä monilta väärinkäsityksiltä.

Sinun on hyvä tietää, että saatamme ottaa Welcome Camp -valmennuskurssilla valokuvia vaihto-oppilaistamme. Näitä kuvia voidaan jakaa STS:n sosiaalisen median kanavissa, kuten TikTokissa, Instagramissa ja Facebookissa. Jos sinä tai vanhempasi ette halua sinun näkyvän kuvissa, ilmoita meille asiasta hyvissä ajoin ennen lähtöäsi.