Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Vulkaaninen kokemus

Koulunkäynti Costa Ricassa

Classic
Ikä 14-17

Costa Rica on suurine sademetsineen, täydellisine hiekkarantoineen, upeine vuorineen ja ainutlaatuisine eläimistöineen jokaisen luonnonystävän unelma. Maan parasta antia ovat kuitenkin sen lämminhenkisyydestään ja ainutlaatuisesta elämänasenteestaan tunnetut asukkaat. Pura vida (”puhdas elämä”) on sekä tervehdys että kansallinen filosofia. Se kiteyttää paikallisen huolettoman elämäntyylin ja arvostuksen muita ihmisiä, luontoa ja hauskanpitoa kohtaan.

High School Classic

STS Classic on tunnetuin, perinteinen vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic sopii sinulle, joka haluat nauttia aidosta vaihto-oppilaskokemuksesta ulkomailla ja olet avoimin mielin valmis ottamaan vastaan sen, mitä kaikkea seikkailu voi tuoda tullessaan. Näin se toimii: etsimme sinulle profiilisi perusteella isäntäperheen ja koulun, ja mikä parasta, kohteesi voi sijaita melkein missä tahansa Costa Ricassa! Anna vaihtokokemuksen yllättää ja tuoda mukanaan seikkailu, valitse STS Classic!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

”Puhdasta elämää” Costa Ricassa

Sisällissodan jälkeen Costa Rica päätti lakkauttaa armeijansa ja sijoittaa maanpuolustukseen osoitetut varat koulutukseen, terveydenhuoltoon ja maan asukkaiden elinolojen parantamiseen. Tänä päivänä se on yksi alueen kehittyneimmistä maista. Costa Ricassa on korkeampi elämänlaatu, parempi infrastruktuuri ja laadukkaampi koulutus kuin monissa sen naapurimaissa.

Väestö: 5 milj.
Pinta-ala: 51 000 km2
Kansallispuistot: 28
Tulivuoret: yli 60 (6 aktiivista)
Pääkaupunki: San José (340 000 asukasta)
Valuutta: Costa Rican colón
Maakoodi: +506

Luonnon helmassa

Vaikka Costa Rica on pieni maa, on sen luonto upean monipuolinen ja aina lähellä missä tahansa oletkin. Vehreät sademetsät ovat täynnä ainutlaatuista eläimistöä, aktiiviset tulivuoret valaisevat yötaivaan ja kauniit hiekkarannat kehystävät maata sekä Tyynenmeren että Karibianmeren puoleisilla rannikoilla. Ja mikä parasta, leudon ilmaston ansiosta pääset nauttimaan kaikesta tästä ympärivuotisesti. Trooppisessa paratiisissa on ihmeteltävää vuoden jokaiselle päivälle.

Koulunkäynti Costa Ricassa

Costa Ricassa keskiasteen koulutus kestää nuoren valitsemasta opinto-ohjelmasta riippuen 5–6 vuotta. Ensimmäiset kolme vuotta opiskellaan kaikille yhteisen, yleissivistävän opintosuunnitelman mukaan ja viimeiset kaksi tai kolme vuotta keskitytään valittuun erikoistumisalaan.

Kotoisampi koulukokemus

Costa Ricassa koulut ovat monesti pienempiä kuin meidän lukiomme, joten luokkatovereidesi kanssa ystävystyminen on tärkeää, mutta onneksi yleensä myös helppoa. Costaricalaiset nuoret ovat yleisesti ottaen ystävällisiä ja kiinnostuneita tutustumaan sinuun ja kulttuuriisi. Silti on tärkeää, että olet itse aloitteellinen, lähestyt luokkatovereitasi ja pyrit tutustumaan heihin alusta alkaen. Näin sulaudut osaksi yhteisöä, tutustut paikalliseen kulttuuriin ja parannat espanjan taitojasi tehokkaasti.

Costaricalaiset koulut ovat hyvin perinteikkäitä. Kaikissa kouluissa on koulupukupakko ja opetusmenetelmät eivät ole niin vuorovaikutteisia kuin mihin olet Suomessa tottunut. Ota tämä kuitenkin osana kokemusta. Erilainen opetustyyli auttaa kasvamaan ja oppimaan uusin jännittävin tavoin.

Costaricalaiset isäntäperheet

Costaricalaiset tunnetaan avoimuudesta ulkomaalaisia kohtaan. Kansainvälisiä opiskelijoita majoittavat perheet haluavat toimintansa kautta kokea aitoa kulttuurivaihtoa. He ovat aidosti kiinnostuneita sinusta ja kulttuuristasi ja odottavat innolla, että rikastutat heidän kotiaan läsnäolollasi. Isäntäperheemme panostavat paljon siihen, että kokemuksesi olisi paras mahdollinen, joten tee sinäkin samoin antamalla itsestäsi mahdollisimman paljon. Vaihto-ohjelma-ajasta tulee unohtumaton teille kaikille.

Perheen kanssa vietettyä aikaa arvostetaan Costa Ricassa erittäin paljon ja pääset varmasti nopeasti osaksi arkipuuhasteluja. Kotitöissä auttaminen ja huoneesi siistinä pitäminen ovat luonnollinen osa uutta arkeasi. Juttelemalla isäntäperheesi kanssa avoimesti ja viettämällä aikaa heidän kanssaan saat samalla loistavan tilaisuuden tutustua costaricalaiseen kulttuuriin ja mahdollisuuden harjoitella espanjaasi.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 14–17-vuotiaille
 • Lähdöt: heinä- ja helmikuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englannin kielen taito
 • Kurssin pituus: 5 tai 10 kuukautta
 • Viisumi: vaaditaan
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa helmikuussa, päättyy joulukuussa
 • Koulua: koulupäivä yleensä 7–15 tai 7–16
 • Oppiaineet: pakollisia ja valinnaisia kursseja
 • Retket kohteessa: retkiä tutustumaan mm. maan kansallispuistoihin, tulivuorille ja hiekkarannoille

Vapaa-aika Costa Ricassa

Vaikka Costa Rica on pieni maa, on siellä valtavan paljon nähtävää ja koettavaa. Monissa kouluissa on urheilumahdollisuuksia, kuten jalkapalloa tai uintia. Vapaa-ajallasi voit myös tutustua maan tarjoamiin mahdollisuuksiin yhdessä perheesi ja uusien ystäviesi kanssa. Nauti vaikuttavista trooppisista maisemista tulivuoriretkellä, opettele surffaamaan upealla rannikolla tai tee lähempää tuttavuutta ainutlaatuiseen eläimistöön.

Ja mikäli oma koulusi ei tarjoa oppituntien ulkopuolisia aktiviteetteja, voit aina osallistua paikallisten urheiluseurojen toimintaan. Suosituimpia lajeja ovat jalka-, kori- ja lentopallo sekä uinti, mutta suosittelemme käyttämään tilaisuutta hyväksi ja kokeilemaan myös jotain, mitä et kotona pääsisi kokeilemaan, kuten surffausta tai vaijeriliukua.

Koe enemmän

Costa Ricassa opiskeleville vaihtareillemme on tarjolla ylimääräisiä lisäretkiä. Saat tilaisuuden tutustua maan kansallispuistoihin, kiivetä tulivuorille ja nauttia kauniista hiekkarannoista. Retket ovat erinomainen mahdollisuus tutustua maahan perinpohjaisemmin, yhdessä muiden kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Saat lisätietoa lisäretkistä paikalliselta aluevalvojaltasi.

STS Welcome Camp

Vaihtokokemuksesi alkaa Welcome Camp -leirillä Costa Rican upeassa pääkaupungissa San Joséssa, jossa pääset valmistautumaan edessäsi olevaan seikkailuun.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 13 500 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 12 500 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 13 500 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 12 500 €

Täytä hakemus

Oppilaan tiedot

Huoltaja