Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
UK - enemmän kuin OK!

Vaihto-ohjelma Isossa-Britanniassa

Classic/Select
Ikä 16-18

Uusinta musiikkia, elokuvia ja muotia. Historiaa, perinteitä ja muistomerkkejä. Viehättäviä kyliä, valkeita rantakallioita ja aurinkoisia rantoja. Luultavasti maailman paras jalkapalloliiga ja maailmankuuluisia kaupunkeja kuten Lontoo, Oxford ja Edinburgh. Isossa-Britanniassa on varmasti kaikkea, mitä keksit kaivata.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Isossa-Britanniassa, aina charmikkaasta Englannin maaseudusta Skotlannin jylhiin ylänköihin! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School Select

STS High School Select -ohjelma tarjoaa ohjia omiin käsiisi. Ehkä tiedät jo hyvinkin tarkkaan, mitä vaihto-ohjelmaltasi haluat ja toivot. Select –ohjelma antaa mahdollisuuden räätälöidä vaihto-ohjelmasi juuri sinun odotuksiisi ja mieltymyksiisi sopivaksi ja valita itse suosikkialueesi sekä koulun, jossa kokeilla paikallista opiskelija-arkea vaihto-ohjelmasi ajan. Miltä kuulostaisivat Walesin upeat maisemat tai Brightonin tai Bournemouthin kaltainen upea merenrantakaupunki? Tai miksi et käyttäisi tilaisuutta hyväksesi, lähtisi yhteen maailman siisteimmistä kohteista ja viettäisi vuottasi Lontoon tienoilla?

Yhteistyökoulumme Isossa-Britanniassa ovat tarkoin valittuja, sijaitsevat maan mielenkiintoisimmissa paikoissa ja tarjoavat korkealaatuista koulutusta inspiroivissa oppimisympäristöissä. Jokainen koulu on erilainen erikoistuen erilaisiin oppiaineisiin ja tarjoten erilaisia harrastus- ja aktiviteettimahdollisuuksia, joten kerro meille vapaasti, millaisia asioita sinä odotat tulevalta vaihto-ohjelmaltasi, löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva koulu unelmiesi vaihtokohteesta.

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Isosta-Britanniasta

Vaihto-opiskeleminen Isossa-Britanniassa on täydellinen sekoitus korkeatasoista opiskelua ja hauskanpitoa. Tutustut rikkaaseen kulttuuriin ja saat nähdä, että se on paljon muutakin kuin ilmeisimmät nähtävyydet Lontoossa. Missä muualla saisit parasta englanninkielenopetusta ja mitä hienoimman aksentin jos et Isossa-Britanniassa? Asuit sitten maaseudulla tai isommissa kaupungeissa, Ison-Britannian vaihtovuodella on paljon tarjottavaa.

Väestö: 65 milj.
Alueet: Englanti, Skotlanti, Wales ja pohjois-Irlanti
Pinta-ala: 243 610 km2
Pääkaupunki: Lontoo
Valtiomuoto: Parlamentaarinen monarkia
Kieli: Englanti
Valuutta: Englannin punta
Maakoodi: +44

Ison-Britannian koulujärjestelmä

Brittiläinen koulusysteemi on korkealle arvostettu ja nähdään monesti yhtenä maailman parhaista. Vaihtovuoden viettäminen Englannissa tai Skotlannissa on myös täydellinen valinta sinulle, joka haluat tasokasta opetusta englannin kielitaitoasi syventäen ja kehittäen. Koulujärjestelmä Englannin ja Skotlannin välillä eroaa hieman toisistaan. Englannissa vaihto-oppilaat sijoittuvat normaalisti toiselle kahdesta viimeisestä vuosiasteesta, joita kutsutaan nimellä ´Sixth Form´. Näillä luokilla oppilaat valmistautuvat A-tason opintoihinsa syventyen opiskelemaan kolmea tai neljää ´ydinainetta´. Skotlannissa tätä opiskeluvaihetta kutsutaan nimellä ´Senior Phase´ ja se käsittää luokat S4 ja S5. Skotlantilaisessa systeemissä opiskelu ei painotu niin paljon erikoistumiseen ja oppilaat voivat valita useamman, yleensä viisi tai kuusi eri ainetta lukujärjestykseensä.

Vuosi, jonka muistat lopun ikääsi

Myös kouluvuoden kalenteri näyttää Englannissa ja Skotlannissa toisiinsa verrattaessa hieman erilaisilta. Skotlannissa kouluvuosi alkaa yleensä elokuun puolivälissä, kun taas Englannin puolella lomaillaan syyskuun alkuun saakka. Monet Skotlannin kouluista vaativat oppilaitaan pukeutumaan koulupukuun, Englannissa tämä ei ole enää niin yleistä. Kaikkien odotetaan puhuttelevan opettajia aloittaen Sir, Mr, Mrs tai Miss. Koulunkäynti voi olla hieman tiukempaa, kuin mihin olet tottunut, mutta se tekee hyvää opiskelumoraalille. Kuten monissa vaihtokohteissamme, on koulun merkitys myös Isossa-Britanniassa enemmän, kuin pelkkä opinahjo. Koulut tarjoavat yleensä paljon erilaisia vapaa-ajanaktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia aina urheilusta musiikin pariin ja taiteesta ja kulttuurista akateemissempiin klubeihin. Vaihtarikokemuksesi Isossa-Britanniassa luo monipuolisen muiston, jonka tulet muistamaan lopun ikääsi.

Isäntäperhe

Britit ovat kuuluisia ystävällisyydestään ja huomaavaisuudestaan. Huolella valittu isäntäperheesi on motivoitunut pitämään sinusta huolta alusta alkaen. Todennäköisesti, he haluavat sinun ottavan vastuuta kotitöistä ja auttavat sinua kaikilla osa-alueilla vaihto-ohjelmasi aikana. Sulautumalla osaksi paikallista perhettä, tulet saamaan ainutlaatuisen kokemuksen ja mahdollisuuden tutustua brittikulttuuriin, heidän traditioihinsa ja elämäntyyliinsä.

Naurua ja perheaikaa

Kuten arvata saattaa, on jokaisella perheellä omat mieltymyksen kohteensa esimerkiksi urheilun saralla, mutta se on varmaa, että he haluavat jakaa sen kanssasi. Lauantai päiväsi saattaa alkaa englantilaisella aamiaisella ja jatkua Valioliigaa katsellen. Johonkin aikaan päivästä nautitte ehkä teetä ja teeleipiä, ehkä kokeilette Yorkshiren vanukastakin.

Aluksi brittikodille ominaiset asiat, kuten kylpyhuoneen kokolattiamatot ja 2 erillistä vesihanaa saattavat tuntua sinusta hieman oudoilta. Puhumattakaan kiivaasta keskustelusta, jonka aiheena voi olla vaikkapa kriketin säännöt. Mutta älä huoli, ota aikasi, pääset kyllä pian mukaan keskusteluihin ja asiat alkavat tuntua kodinomaisemmilta nopeammin kuin huomaatkaan. Nauruntäyteinen vaihtovuosi ainakin on taattu, kun otetaan huomioon brittien tunnettu huumorintaju!

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 16–18-vuotiaille
 • Lähdöt: Englantiin syyskuussa, Skotlantiin elo-/syyskuussa, Englannin Select-ohjelmassa lähdöt tammi,- huhti- ja syyskuussa
 • Kielivaatimukset: hyvä englanninkielen taito
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: Englannissa syyskuusta touko-/kesäkuuhun, Skotlannissa elokuusta touko-/kesäkuuhun
 • Koulua: ma-pe, yleensä 9-16, oppiaineet valitsemasi suuntautumisen mukaan
 • Retket kohteessa: mm. viikonloppu Lontoossa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Melkein toivon tämän jatkuvan loputtomiin. Englanti on uusi kotini / Zara Ohlsson

Oppituntien jälkeen

Mitä tehdä kotitehtävien ohella? Älä huoli! Sinulla tulee olemaan runsaasti vapaa-aikaa koulun ja kotitehtävien ohella. Koulun ulkopuolella on paljon aktiviteetteja ja harrastuksia, joista pääset valitsemaan omasi. Maa kuhisee esimerkiksi muodin, musiikin, kulttuurin ja urheilun ympärillä. Lähde tutustumaan museoihin, ota tanssitunteja, kokeile ratsastusta, mikä ikinä onkaan lähellä sydäntäsi tai koskettaa seikkailunhaluista mieltäsi.

Musiikkia Isosta-Britanniasta

Monet tunnetut artistit, laulunkirjoittajat ja tuottajat ovat kotoisin Briteistä. Mikäli olet kiinnostunut musiikista, on sinulla hyvä mahdollisuus syventää osaamistasi ja oppia tai jopa kokeilla jotain ihan uutta vaihto-ohjelmasi aikana. Osta liput suosikkikonserttiisi tai liity koulun bändikerhoon uusien ystäviesi kanssa.

Urheiluhulluille

Jalkapallo on ehdottomasti suosituin urheilulaji. Menestyviä joukkueita on monia ja kaupunkien välinen kilpailu käy aina kiihkeänä. Vaikket itse haluaisi pelata, käytä tilaisuus hyväksesi ja käy ainakin katsomassa peliä paikanpäällä. Jos haluat kokeilla jotain perin Brittiläistä, lähde pelaamaan krikettiä tai rugbya.

Kiertele kanssamme

Vaihto-ohjelmasi ajan paikallinen aluevalvojasi tulee informoimaan sinua erilaisista mahdollisuuksista matkustella maassa kanssamme. Tarjolla olevat retket ja aktiviteetit voivat vaihdella hieman sen mukaan, missäpäin maata asut. Voi olla, että saat mahdollisuuden vierailla Cornwallin Land´s Endissä, tutustua Skotlantiin tai viettää viikonlopun Lontoossa. Tarjotut retket eivät sisälly vaihto-ohjelman hintaan.

STS Welcome Camp Eurooppa

Vaihto-ohjelmasi alkaa suositulla Welcome Campilla Eurooppa. Welcome Camp tarjoaa mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen starttiin kohti unelmiesi vaihto-ohjelmaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan niin seminaareja, kuin nähtävyyksiä ja hauskanpitoakin.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp (ei kevään lähdöt)
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ison-Britannian Classic-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden suorittaa vaihto-ohjelma joko Englannissa tai Skotlannissa. Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
1 Term
Syksy
2025
Alkaen 13 250 €
1 lukukausi
Kevät
2025
Alkaen 13 850 €
1 Term
Syksy
2024
Alkaen 13 250 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja