Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
We still have a few extra spots left for the USA, apply now!
Hakemuksesi

Hakuprosessin kulku

#1. Täytä hakemus verkossa

Kaikki saa alkunsa unelmasta. Täytä hakemus, niin etsimme yhdessä juuri sinulle sopivimman vaihto-ohjelman. Tarjoamme maksutonta opastusta, ja voit soittaa meille monta kertaa, ennen kuin teet päätöksesi.

Muistathan tehdä hakemuksesi hyvissä ajoin, niin varmistat saavasi paikan. Hakemuksen jättämisestä myöhään voidaan myös periä lisämaksu.

#2. Haastattelu – sinut on hyväksytty

Kuulet suuret uutiset käytyäsi maksuttomassa haastattelussa, joka ei sido sinua mihinkään: sinut on hyväksytty! Vaihto-ohjelmien asiantuntijamme opastavat sinua hakemusprosessin jatkossa. Luvassa on vaika mitä kivaa!

Muistathan: Lopullisen päätöksen vaihto-oppilaaksi pääsystä tekevät kohdemaan julkiset tai yksityiset kouluviranomaiset, STS:n toimisto ja STS:n kumppaniorganisaatiot ulkomailla. Lähtö osallistujan valitsemaan maahan voidaan taata vain, jos kaikki kriteerit täyttyvät.

#3. Odottelua ja valmisteluja

Tässä vaiheessa ei auta kuin odotella. Nyt on täydellinen hetki valmistelujen tekemiseen. Hanki tietoa kohdemaastasi, esitä meille kysymyksiäsi ja osallistu Pre-Departure Orientation -lähtövalmennukseemme. Tässä vaiheessa pyydämme sinua esimerkiksi hankkimaan lääkärintodistuksen ja mahdolliset vaadittavat rokotukset, laatimaan itsestäsi kertovan kirjeen, kenties tekemään videotervehdyksen ja pyytämään nykyisestä koulustasi allekirjoituksia papereihin. Joskus viisumihakemusprosessi alkaa nyt. Kun on aika hakea viisumia, opastamme sinua prosessissa, mutta teet hakemuksen itse, koska kyseessä on henkilökohtainen asiakirja. Olemme aina käytettävissä ja autamme sinua tarvittaessa.

Voimme myös välittää kontaktin aiempiin vaihto-oppilaisiimme. Heiltä saat parhaat neuvot ja kuulet omakohtaisia kokemuksia vaihtariajasta.

Muutamaa kuukautta ennen lähtöä kutsumme sinut tapaamiseen, jossa käymme yksityiskohtaisesti läpi kaikki vaihtovuoteesi liittyvät tärkeät asiat. Ota ihmeessä vanhempasikin mukaan, koska tapaamiseen tulee muita nuoria vanhempineen. Saat hyvän tilaisuuden esittää kaikki kysymyksesi lähestyvästä seikkailusta.

#4. Saat isäntäperheen

Lisää hyviä uutisia! Olemme löytäneet sinulle isäntäperheen. Tutustu heihin paremmin FaceTimessa, Messengerissä, sähköpostitse tai muissa sähköisissä kanavissa. Se on loistava tapa valmistautua lähtöön.

Kannattaa myös ehkä alkaa jo miettiä, mitä pakkaat mukaan. Ethän kuitenkaan pakkaa liikaa! Perillä kohteessa haluat todennäköisesti ostaa esimerkiksi vaatteita. Lue kahdeksan vinkkiämme siitä, mitä matkalaukkuun kannattaa pakata.

#5. Lähdön aika

Aika lähteä matkaan! Varaamme sinulle juna- tai lentoliput kohteeseesi.

Jos lähtösi on syyslukukaudella, ohjelmamaksuun sisältyy lähes kaikissa kohteissa Welcome Camp -valmennuskurssi. Isäntäperheesi ja aluevalvojasi ovat valmiina ottamaan sinut vastaan ja varmistamaan, että koet parhaan mahdollisen kulttuurivaihdon. Nauti!

Olemme puhelinsoiton päässä

Voit aina soittaa meille tai lähettää meille sähköpostia. Olemme valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja aina apunasi.