Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Tervetuloa Japaniin

Vaihto-ohjelma Japanissa

Classic
Ikä 15-18

Tervetuloa aivan omaa luokkaansa olevaan maahan. Japani on maailman kolmanneksi suurin talousalue ja samalla muodin, kulttuurin ja teknologian suunnannäyttäjä. Japanilainen kulttuuri on laajalti tunnettu sen perinteitä kunnioittavan taiteen ja nykyaikaisen populaarikulttuurinsa ansiosta. Se on maa, jossa uusi ja vanha kohtaavat aivan ainutlaatuisella tavalla.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Japanissa, aina miljoonakaupunkien värivaloista viehättävälle maaseudulle! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Sushi ja sashimi

Japanilainen keittiö on yksi maan johtavimmista vetonauloista. Japanilainen ruoka on tunnettu ympäri maailman terveellisenä ja todella maukkaana! Tako-yaki, sushi, sashimi ja tempura ovat vain muutama esimerkki ruokalajeista, joita sinun tulee ehdottomasti kokeilla Japanissa asuessasi.

Kirsikan kukkaset

Japani muodostuu tuhansista pienistä saarista, joista neljä suurinta ovat Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu. Japanin pääkaupunki Tokio on maailman toiseksi suurin kaupunki. Ilmasto vaihtelee maan eri osa-alueissa, mutta kaiken kaikkiaan maassa on neljä selkeää vuodenaikaa. Kevään kirsikan kukkaset ja syksyn värikkäät lehdet ovat erityisen kauniita.

Opi kieltä

Japani on maan ainut virallinen kieli ja päästäksesi alkuun ja selviytyäksesi opiskelusta sinun tulee omata kielen perusteet. Japanilaisten on kuitenkin opiskeltava englantia, mikä tarkoittaa, että pysyt kommunikoimaan englanniksi tiettyyn pisteeseen saakka.

Väkiluku: 128 milj
Pinta-ala:
378 000 km2
Kieli:
japani
Pääkaupunki:
Tokio (35 milj.)
Uskonnot:
Shinto, Buddhist
Valuutta:
Japanin jeni, Yen
Valtiomuoto:
perustuslaillinen monarkia

Japanilainen koulukokemus!

Vaihto-ohjelma Japanissa on kiehtova kokemus täynnä uusia kokemuksia. Japanilainen kouluvuosi alkaa huhtikuussa ja käsittää koulusta riippuen joko 2 tai 3 lukukautta. Peruskoulua käydään 6 vuotta, jonka jälkeen siirrytään 3 vuodeksi korkeammalle koulutusasteelle. Perusopiskelut viimeistellään vapaaehtoisella lukiolla, kökölla.

Suurin osa japanilaisista nuorista valitsee suorittavansa paikallisen lukion. Tälle koulutusasteelle myös vaihto-oppilaamme sijoitetaan. On koulun päätettävissä, mille luokalle oppilas sijoitetaan ja mitä aineita hän pääsee opiskelemaan. Muutamana esimerkkinä mainittakoon yhteiskuntatieteet, matematiikka, kemia ja biologia.

Pukeutumiskoodi ja tittelit

Lähes kaikilla kouluilla on omat koulupuvut. Se, miltä se näyttää ja kuinka usein koulupukua tulee käyttää, vaihtelee koulujen välillä. Joka tapauksessa sinun odotetaan aina olevan pukeutunut siististi ja ulkoisen olemuksesi olevan viimeistelty. Sekä koulukaverisi, että opettajasi tulevat olemaan mukavia. Muistathan vain olla kutsumatta opettajaasi etunimeltä. Voit käyttää hänestä nimitystä Sensei, joka tarkoittaa opettajaa.

Jonkinlainen pohjatuntemus vaaditaan

Luonnollisestikin sinulta vaaditaan jonkinasteista japaninkielen tuntemusta, voidaksesi lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin. Sinun tulee pystyä lukemaan ja kirjoittamaan Hiragana ja Katakana merkkejä, sekä suoriuduttava kielitestistä. Kun olet suoriutunut kielitestistäsi ja sinut on hyväksytty ohjelmaan, suosittelemme käyttämään japanin kieltä niin paljon kuin mahdollista ennen vaihto-ohjelmasi alkua. Kielitaitosi kehittyy nopeasti ja ennen kuin huomaatkaan, saatat alkaa unelmoida japanin kielellä.

Isäntäperheet Japanissa

Jokainen isäntäperhe on tarkoin valittu. Tiedäthän, että japanilaiseen kotiin saapuminen nähdään suurena etuoikeutena. Japanissa suurin osa vaihto-oppilaista vaihtaa isäntäperhettä 3 kuukauden välein, mutta koulu pysyy samana koko ohjelman ajan. Tämä tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin monipuolisemmin, monesta eri näkökulmasta.

Koko vaihto-ohjelmasi ajan aluevalvojasi on sinuun ja isäntäperheisiisi yhteydessä säännöllisesti varmistaakseen, että kaikki sujuu hyvin ja että saatte jokainen kaiken irti kokemuksestanne.

Avain kulttuuriin

Jotkin perheet voivat aluksi vaikuttaa hieman ujoilta, mutta tutustut heihin nopeasti ja huomaat, että japanilaiset ovat hyvinkin kohteliaita ja lämminhenkisiä. Muistathan, etteivät kaikki isäntäperheet puhu englantia. Japanin kielen oppiminen on avaimesi kulttuuriin tutustumiseen.

Juhli perheesi kanssa

Vaihtovuotesi aikana pääset juhlistamaan monia japanilaisia juhlapyhiä perheesi kanssa, esimerkiksi japanilaista uuttavuotta. Uuden-vuoden vapaat ovat kulttuurin mukaan hyvää aikaa kiittää jumalia syksyn sadosta ja toivottaa esi-isien henget tervetulleeksi suojelemaan perhettä.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 15–18-vuotiaille
 • Lähtö: elokuussa
 • Kielivaatimukset: hiraganan ja katakanan kirjallinen ja suullinen taito, kielitesti
 • Viisumi: kyllä, lisämaksullinen
 • Lukuvuosi: alkaa elokuussa, päättyy huhtikuussa
 • Koulua: yleensä ma-pe, noin 37 h / vko
 • Kielikurssi: Lisämaksusta voit osallistua japanin kielen kurssille ennen lähtöä (saatavuuden mukaan).
 • Retket kohteessa: lisätietoa mahdollisista retkistä kohteessa
Kulttuurivaihto on uskomaton kokemus, eikä kukaan sen kokenut tule sitä koskaan unohtamaan. Olen niiiin kiitollinen vanhemmilleni, jotka mahdollistivat kokemuksen minulle / Stephanie

Vapaa-aika Japanissa

Mitä teet koulun jälkeen? Se riippuu siitä, missä asut ja mistä isäntäperheesi pitää. Jos he ovat urheilullisia, saatat päästä urheilutapahtumaan, kuten baseball peliin, joka onkin yksi suosituimmista urheilulajeista Japanissa.

Teeseremonia ja Nö-teatteri

Tarjolla on myös paljon kiinnostavia kulttuurielämyksiä. Löydät monia taidenäyttelyitä aina modernista tyylistä perinteikkäämpään linjavetoon. Asuessasi Japanissa et voi ohittaa mahdollisuutta teeseremonioihin ja Nö-teatteriin. Mangan ja animen ystäville tarjonta on rajoittamaton.

Miljoonat ihmiset harrastavat tietokonepelaamista, joko kotonaan tai julkisilla paikoilla. Japani onkin aivan omaa luokkaansa puhuttaessa teknisestä viihteestä.

Liity koulun kerhoon

Monet koulut suosittelevat vaihto-oppilailleen kouluajan ulkopuolisiin kerhoihin ja muihin aktiviteetteihin osallistumista. Liity koulun kerhoon tai urheilujoukkueeseen Se on loistava mahdollisuus saada uusia ystäviä ja harjoittaa samalla kieltä.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 13 550 €
10 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 14 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 13 550 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 14 950 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 13 200 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 13 950 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja