Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
We still have a few extra spots left for the USA, apply now!
Olemme apunasi

Ennen vaihto-oppilasvuotta

Olemme työskennelleet kansainvälisen oppilasvaihdon parissa yli 65 vuotta, ja meillä on kaikki osaaminen ja kokemus, jota erityisen elämyksen tarjoaminen vaatii. STS:n työntekijöistä moni on itsekin ollut vaihto-oppilaana, joten tiedämme tarkalleen, mitä vaihtarivuoteen liittyy. Tiedämme, mikä sinua odottaa ja miltä sinusta tuntuu. Haluaisimme, että mahdollisimman moni nuori saisi tilaisuuden kokea vaihto-oppilasvuoden ja kaiken, mitä siihen liittyy. Odotammekin innolla, että pääsemme jakamaan kanssasi intohimomme kansainväliseen oppilasvaihtoon. Sinulla on edessäsi uskomaton matka, ja tehtävänämme on varmistaa, että siitä tulee elämäsi parasta aikaa!

Olemme tukenasi!

Valmistelut ovat jännittävä ja tärkeä osa vaihto-oppilasvuottasi, eikä kukaan voi auttaa sinua niissä paremmin kuin me. Mitä enemmän olet perillä siitä, mikä sinua odottaa, sitä parempi. Hanki siis mahdollisimman paljon tietoa ennen lähtöä ja pyydä rohkeasti apua. Opastamme sinua kaikissa eri vaiheissa hakemuksen tekemisestä matkavalmisteluihin ja lähtöön.

Kohdemaan valinta

Haluatko kokea aidon amerikkalaisen high school -hengen? Sitä toivovat useimmat oppilaamme, mutta STS:n tarjonnassa on peräti 20 eri maata, joista valita. Täältä näet kohteemme, joihin voit lähteä viettämään vaihto-oppilasvuotta.

Hae hyvissä ajoin!

Vaihto-oppilaaksi kannattaa hakea vuotta ennen toivomaasi lähtöä – mutta aivan viimeistään saman vuoden maaliskuussa. Myöhästynyt hakemus voi tarkoittaa sekä sitä, että maita, joihin voit matkustaa, on rajoitettu, että sitä, että myöhästynyt hakemus voi aiheuttaa lisäkustannuksia.

Sopivan isäntäperheen ja koulun löytäminen on merkittävä vaihe, ja mitä aiemmin aloitamme etsinnän, sen parempi! Muistathan siis jättää hakemuksesi hyvissä ajoin, niin saat etulyöntiaseman. Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja.

Viisumihakemus

Joissain maissa asumista ja opiskelua varten vaaditaan viisumi. Tällöin saat meiltä kaiken tarvittavan tiedon, jotta viisumihakemusprosessi olisi mahdollisimman sujuva. Koska viisumi on henkilökohtainen asiakirja, teet hakemuksen itse, mutta me olemme tukenasi prosessissa. Jos kohdemaahasi vaaditaan viisumi, vastaat kuluista itse.

Tapaamiset verkossa

Kutsumme sinut virtuaaliseen tapaamiseen, jossa kerromme tarkkaan kaikista asioista, jotka sinut on hoidettava ennen lähtöä.

Pre-Departure Orientation

Kutsumme sinut ja kaikki muut vaihto-oppilaat Pre-Departure Orientation -tapaamiseen saamaan tietoa ja inspiraatiota. Tapaamisia pidetään eri paikkakunnilla, mutta jos et pääse paikan päälle, voit osallistua myös verkossa. Saat tilaisuuden tavata muita nuoria, jotka ovat yhtä innoissaan vaihto-oppilaaksi lähtemisestä kuin sinäkin. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan, koska heidän on tärkeää ymmärtää, mitä kaikkea upeaa sinulla on edessäsi.