Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu
¡Viva España!

Vaihto-ohjelma Espanjassa

Classic
Isäntäperhe
Ikä 14-18

Koe kulttuurillisesti rikas, historiallinen mutta moderni maa, joka on osoittanut merkityksensä maailman asioissa. Espanjalainen yhteishenki muodostuu avoimuudesta ja sosiaalisuudesta sekä rakkaudesta ruokaan ja urheiluun.

High School Classic

Alkaen 7 150 €

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakuakettisi perusteella etsimme juuri sinulle sopivimman perheen, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Espanjassa, aina eloisista kaupunkikeskittymistä kultaiselle Välimeren rannikolle! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

High School 2-in-1

Tuplaa vaihto-ohjelman hyödyt ja koe kaksi unelmiesi kohdetta vuodessa! Uusi High School 2-in-1 –ohjelma tarjoaa ainutlaatuisenmahdollisuuden ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi kahdessa eri kohteessa. Pääset viettämään molemmissa kohteissa lukukauden, tutustuen kokonaisen lukuvuoden aikana siis kahteen eri kulttuuriin, saamaan kaksi perhettä ulkomailta ja kansainvälistämään ystäväpiiriäsi kahdessa eri kohteessa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Ilmainen esitteesi, ole hyvä!

Lataa tai tilaa kotiin kannettuna ilmainen esitteemme nyt ja saat lisätietoa vaihto-ohjelmistamme, kohdemaista ja hakuprosessista.

Olet tervetullut myös infotilaisuuteemme kuulemaan lisää ja juttelemaan vaihtariasiantuntijamme kanssa juuri sinua mietityttävistä seikoista vaihtoon liittyen. Ilmoittauduthan aikatauluihisi sopivaan infoon ennakkoon!

Espanja – maailmankieli

Melkein 500 miljoonaa ihmistä puhuu espanjaa ympäri maailman. Kielen osaaminen on oivallinen lisä ansioluettelossasi ja avaa varmasti uusia ovia työelämässä. Espanjan kielen osaaminen ei ole pakollista vaihtoon lähdettäessä, mutta perusteiden osaaminen on suositeltavaa.

Ei ole väliä kuinka hyvin puhut espanjaa nyt, sillä vaihtovuotesi aikana opit kielen varmasti. Loputtomat keskustelut ja oppitunnit hiovat osaamistasi ja kartuttavat sanastoasi.

Espanja saa hymyn kasvoillesi

Olipa kyseessä sitten lämmin ilmasto, ystävälliset ja puheliaat espanjalaiset, siesta, tai myöhäiset tapasillat isäntäperheesi kanssa. Espanja tulee lumoamaan sinut ja jättämään hymyn kasvoillesi.

Väestö: 47 milj.
Pinta-ala: 504 782 km2
Kieli: espanja
Virallinen nimi: Espanjan kuningaskunta
Pääkaupunki: Madrid (3,2 milj.)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +34

Kouluelämää Espanjassa

Espanjankielen perusteet ja avoin mieli ovat kaikki, mitä tarvitset hakeaksesi vaihtoon Espanjaan. Kymmenenteen luokkaan saakka koulua kutsutaan Espanjassa nimellä ESO, lyhenteenä Educatión Secundaria Obligatoriasta. Luokkia 11 ja 12 kutsutaan nimellä Bachillerato. Nämä 2 vuotta ovat enemmän yliopistokeskeisiä eivätkä pakollisia paikallisille nuorille. Oma sijoituksesi vaihto-ohjelmasi ajaksi on tulevan koulusi päätettävissä ja riippuu aiemmista arvosanoistasi ja kielitaidostasi.

Espanja, kirjallisuus, englanti, matematiikka ja urheilu ovat usein pakollisten oppiaineiden listalla. Lisäksi lukujärjestyksesi voi pitää sisällään fysiikkaa, kemiaa, biologiaa, käsitöitä ja musiikkia.

Tyypillinen espanjalainen koulupäivä

Koulupäivät ja -tunnit vaihtelevat kouluittain. Koulupäivä voi kestää esimerkiksi yhdeksästä viiteen, jolloin välissä on kahden tunnin lounastauko. Koulua voi olla myös yhdeksästä kahteen, jolloin lounaalle pääsee vasta oppituntien jälkeen. Istut kaikki oppitunnit samassa luokassa, vain opettaja vaihtuu opiskeltavan aineen mukaan.

Espanjalainen isäntäperheesi

Isäntäperheesi tulee olemaan tärkeä osa vaihtovuottasi Espanjassa ja jos lähdet matkaan avoimin mielin, tulee sinulla olemaan ikimuistoinen vierailu. Vaikkei se olisi osa sinua tällä hetkellä, tulee se varmasti olemaan osa sinua vietettyäsi vuoden espanjalaisessa perheessä. Jokainen isäntäperhe on tarkoin valittu. He avaavat kotinsa oven sinulle, koska ovat avoimesti kiinnostuneita tutustumaan sinunkin kulttuuriisi.

Myöhäiset illalliset

Isäntäperheesi antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon osana espanjalaista perhettä. Tehokkainta se on varmasti maistuvat illallispöydän ääressä keskustellen. Monesti illalliset venyvät iltamyöhään ja niiden aikana keskustellaan kovaan ääneen ja tunteella kaikesta kuulumisista päivän polttaviin otsikoihin. Espanjalaiset rakastavat kertoa tarinoita ja kommunikoivat monesti suorasanaisesti, joskus hyvinkin temperamenttisesti. Ei huolta, totut tähän tyyliin nopeasti. Ja tulet rakastamaan sitä!

Espanjalaisilla on Välimerellinen elämäntyyli, mutta jotkin piirteet vaihtelevat maanosasta toiseen. Espanja jakaantuu eri alueisiin ja jokaisella niistä on omat uniikit traditiot.

Faktaa

 • Kuka voi lähteä: vaihto-ohjelman alkaessa 14-18-vuotiaat
 • Lähtökuukausi: Syyskuu/tammikuu
 • Kielivaatimukset: Espanjan kielen tuntemus suotavaa
 • Viisumi: Ei
 • Aluevalinta: Mahdollinen, kaupunki- tai suurkaupunkitoive lisämaksusta.
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: Syyskuusta kesäkuuhun
 • Koulupäivä: Yleensä klo: 08.00-14.00
 • Oppiaineet: Ei valinnaisia oppiaineita
 • Retket kohteessa: Malaga, Madrid ja Sevilla lisämaksusta
Kuin eläisit pienessä onnellisuuden kuplassa. Jos kaipaat elämäsi seikkailua, on Espanja valintasi vaihtokohteeksi / Johanna Dahl

Vapaa-aikaa ihanteellisessa ilmastossa

Upea ilmasto saa ulkoilma-aktiviteetit tuntumaan erittäin mielenkiintoisilta. Monet isäntäperheet asuvat meren läheisyydessä ja harrastavatkin vesiurheiluaktiviteetteja. Paikallinen aluevalvojasi ja isäntäperheesi auttavat sinua mielellään löytämään juuri sinua innostavan urheilulajin, jota harrastaa, tai kerhon, johon liittyä.

Esimerkiksi jalkapallon, käsipallon tai vaikkapa koripallon harrastajille löytyy paljon eri vaihtoehtoja. Suosittuna lajina mainittakoon myös golf, jota harrastetaan kaikkialla Espanjassa. Kesän jälkeen alkaa joissain osissa maata hiihtokausikin.

Flamencoa ja ulkoilua

Haluaisitko kokeilla jotain perin espanjalaista? Jos pidät tanssimisesta, tulee sinun ehdottomasti osallistua Flamencokurssille. Yleisesti sosiaalinen elämä on uuden kotisi ulkopuolella ja opit pian uusilta ystäviltäsi, miten viettää vapaa-aikaa milloin mihinkin ryhtyen. Voit valmistautua viettämään mukavaa vapaa-aikaa hengailemalla ystäviesi kanssa kahviloissa. Se on eittämättä paras tapa myös kehittää kielitaitoasi.

Tutustu Espanjaan

Varaa aikaa matkusteluun Espanjan vaihtovuotesi aikana. Tarjoamme mahdollisuuden erilaisiin retkiin maan sisällä. Normaalisti retket järjestetään viikonloppuisin ja ne ovat loistava mahdollisuus rentoutua ja kääntää ajatukset johonkin ihan muualle kouluviikkojen välissä. Lähde kanssamme Madridiin, Málagaan tai Sevilleen. Matkaohjelmat voivat vaihdella. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa.

Valmistaudu seikkailuusi

Kolmen päivän valmennuskurssi Barcelonassa sisältyy ohjelmahintaan ja on upea aloitus vaihto-ohjelmallesi Espanjassa. Valittavanasi on halutessasi myös ylimääräinen viikon kielimatka Espanjaan opiskelemaan kieltä ja kulttuuria ennen varsinaista valmennuskurssia.

Aluevalinta

Maailmanluokan metropoli vai idyllinen ranta-kaupunki? Espanjalaiset kaupungit loistavat erilaisuudellaan ja ovat jokainen omalla tavallaan mielenkiintoisia.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluu lennot isäntäperheen luo
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • STS Welcome Camp
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöä
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen vaihto-oppilashaastattelu
 • Tapaamisia ja materiaalia vaihtoon valmistautuessasi
 • STS reppu ja – t-paita
 • STS Diplomi
 • STS Ambassador toiminta
 • Tapaamisia muiden vaihtareiden kanssa vaihdon aikana

Hinnat

High School Classic

Pituus
Lähtö
Hinta
5 Kuukautta
Kevät 2020
8 450 €
3 Kuukautta
Kevät 2020
7 150 €
10 Kuukautta
Syksy 2020
9 990 €
5 Kuukautta
Syksy 2020
7 990 €

Hae

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Stipendivideohaaste!

Älä missaa mahdollisuuttasi osallistua mukaan stipendivideohaasteeseen ja asettua ehdolle 2000 €:n vaihtaristipendin saajaksi! Lue lisää ja osallistu!

Milloin haluaisit lähteä?

Oppilaan tiedot

Huoltaja