Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
¡Viva España!

Vaihto-ohjelma Espanjassa

Classic
Ikä 14-18

Koe kulttuurillisesti rikas, historiallinen mutta moderni maa, joka on osoittanut merkityksensä maailman asioissa. Espanjalainen yhteishenki muodostuu avoimuudesta ja sosiaalisuudesta sekä rakkaudesta ruokaan ja urheiluun.

High School Classic

STS Classic on se tunnetuin, perinteinen High School –vaihto-ohjelma, jonka valitsee suurin osa vaihto-oppilaistamme. STS Classic on täydellinen sinulle, joka haluat mahdollisimman autenttisen ja aidon vaihtokokemuksen ja olet valmis ottamaan vastaan kaiken sen, mitä turistista paikalliseksi opiskelijaksi ryhtyminen voi mukanaan tuoda. Ja miten se toimii? Hakupakettisi perusteella sinulle määräytyy perhe, jonka asuinpaikan mukaan määräytyvät myös sijoitusalueesi sekä koulusi. Isäntäperheet itse päättävät, kenelle avaavat oven arkeensa. Parasta on se, että sijoitus voi osua mihin vain Espanjassa, aina eloisista kaupunkikeskittymistä kultaiselle Välimeren rannikolle! Jos olet avoin aidolle seikkailulle, on STS Classic sinun vaihto-ohjelmasi!

Inspiroivat infotilaisuudet!

Lataa esitteesi

Lataa vaihtariesite ja saat kattavan paketillisen lisätietoa vaihto-ohjelmista, kohdemaista ja hakuprosessista. Inspiroivia lukuhetkiä!

Espanja – maailmankieli

Melkein 500 miljoonaa ihmistä puhuu espanjaa ympäri maailman. Kielen osaaminen on oivallinen lisä ansioluettelossasi ja avaa varmasti uusia ovia työelämässä. Espanjan kielen osaaminen ei ole pakollista vaihtoon lähdettäessä, mutta perusteiden osaaminen on suositeltavaa.

Ei ole väliä kuinka hyvin puhut espanjaa nyt, sillä vaihtovuotesi aikana opit kielen varmasti. Loputtomat keskustelut ja oppitunnit hiovat osaamistasi ja kartuttavat sanastoasi.

Espanja saa hymyn kasvoillesi

Olipa kyseessä sitten lämmin ilmasto, ystävälliset ja puheliaat espanjalaiset, siesta, tai myöhäiset tapasillat isäntäperheesi kanssa. Espanja tulee lumoamaan sinut ja jättämään hymyn kasvoillesi.

Väestö: 47 milj.
Pinta-ala: 504 782 km2
Kieli: espanja
Virallinen nimi: Espanjan kuningaskunta
Pääkaupunki: Madrid (3,2 milj.)
Valuutta: Euro
Maakoodi: +34

Kouluelämää Espanjassa

Espanjankielen perusteet ja avoin mieli ovat kaikki, mitä tarvitset hakeaksesi vaihtoon Espanjaan. Kymmenenteen luokkaan saakka koulua kutsutaan Espanjassa nimellä ESO, lyhenteenä Educatión Secundaria Obligatoriasta. Luokkia 11 ja 12 kutsutaan nimellä Bachillerato. Nämä 2 vuotta ovat enemmän yliopistokeskeisiä eivätkä pakollisia paikallisille nuorille. Oma sijoituksesi vaihto-ohjelmasi ajaksi on tulevan koulusi päätettävissä ja riippuu aiemmista arvosanoistasi ja kielitaidostasi.

Espanja, kirjallisuus, englanti, matematiikka ja urheilu ovat usein pakollisten oppiaineiden listalla. Lisäksi lukujärjestyksesi voi pitää sisällään fysiikkaa, kemiaa, biologiaa, käsitöitä ja musiikkia.

Tyypillinen espanjalainen koulupäivä

Koulupäivät ja -tunnit vaihtelevat kouluittain. Koulupäivä voi kestää esimerkiksi yhdeksästä viiteen, jolloin välissä on kahden tunnin lounastauko. Koulua voi olla myös yhdeksästä kahteen, jolloin lounaalle pääsee vasta oppituntien jälkeen. Istut kaikki oppitunnit samassa luokassa, vain opettaja vaihtuu opiskeltavan aineen mukaan.

Espanjalainen isäntäperheesi

Isäntäperheesi tulee olemaan tärkeä osa vaihtovuottasi Espanjassa ja jos lähdet matkaan avoimin mielin, tulee sinulla olemaan ikimuistoinen vierailu. Vaikkei se olisi osa sinua tällä hetkellä, tulee se varmasti olemaan osa sinua vietettyäsi vuoden espanjalaisessa perheessä. Jokainen isäntäperhe on tarkoin valittu. He avaavat kotinsa oven sinulle, koska ovat avoimesti kiinnostuneita tutustumaan sinunkin kulttuuriisi.

Myöhäiset illalliset

Isäntäperheesi antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon osana espanjalaista perhettä. Tehokkainta se on varmasti maistuvat illallispöydän ääressä keskustellen. Monesti illalliset venyvät iltamyöhään ja niiden aikana keskustellaan kovaan ääneen ja tunteella kaikesta kuulumisista päivän polttaviin otsikoihin. Espanjalaiset rakastavat kertoa tarinoita ja kommunikoivat monesti suorasanaisesti, joskus hyvinkin temperamenttisesti. Ei huolta, totut tähän tyyliin nopeasti. Ja tulet rakastamaan sitä!

Espanjalaisilla on Välimerellinen elämäntyyli, mutta jotkin piirteet vaihtelevat maanosasta toiseen. Espanja jakaantuu eri alueisiin ja jokaisella niistä on omat uniikit traditiot.

Get the real stories from our students

Faktaa

 • Kenelle: saapumishetkellä 14–18-vuotiaille
 • Lähdöt: tammi- ja syyskuussa
 • Kielivaatimukset: espanjan perusteet suositeltavat
 • Viisumi: opiskelulupa
 • Valmennuskurssi: STS Welcome Camp, sisältyy hintaan
 • Lukuvuosi: alkaa syyskuussa, päättyy kesäkuussa
 • Koulua: ma-pe, yleensä klo 8-14
 • Retket kohteessa: mm. retki Madridiin tammikuussa ja Sevilleen toukokuussa sekä European Tour -road trip, lisämaksullisia
Kuin eläisit pienessä onnellisuuden kuplassa. Jos kaipaat elämäsi seikkailua, on Espanja valintasi vaihtokohteeksi / Johanna Dahl

Vapaa-aikaa ihanteellisessa ilmastossa

Upea ilmasto saa ulkoilma-aktiviteetit tuntumaan erittäin mielenkiintoisilta. Monet isäntäperheet asuvat meren läheisyydessä ja harrastavatkin vesiurheiluaktiviteetteja. Paikallinen aluevalvojasi ja isäntäperheesi auttavat sinua mielellään löytämään juuri sinua innostavan urheilulajin, jota harrastaa, tai kerhon, johon liittyä.

Esimerkiksi jalkapallon, käsipallon tai vaikkapa koripallon harrastajille löytyy paljon eri vaihtoehtoja. Suosittuna lajina mainittakoon myös golf, jota harrastetaan kaikkialla Espanjassa. Kesän jälkeen alkaa joissain osissa maata hiihtokausikin.

Flamencoa ja ulkoilua

Haluaisitko kokeilla jotain perin espanjalaista? Jos pidät tanssimisesta, tulee sinun ehdottomasti osallistua Flamencokurssille. Yleisesti sosiaalinen elämä on uuden kotisi ulkopuolella ja opit pian uusilta ystäviltäsi, miten viettää vapaa-aikaa milloin mihinkin ryhtyen. Voit valmistautua viettämään mukavaa vapaa-aikaa hengailemalla ystäviesi kanssa kahviloissa. Se on eittämättä paras tapa myös kehittää kielitaitoasi.

Tutustu Espanjaan

Varaa aikaa matkusteluun Espanjan vaihtovuotesi aikana. Tarjoamme mahdollisuuden erilaisiin retkiin maan sisällä. Normaalisti retket järjestetään viikonloppuisin ja ne ovat loistava mahdollisuus rentoutua, tutustua muihin vaihtareihin ja kääntää ajatukset johonkin ihan muualle kouluviikkojen välissä. Tarjolla tulevat olemaan retket mm. Madridiin ja Sevillaan. Matkaohjelmat voivat vaihdella. Aluevalvojasi kertoo sinulle lisää retkistä ja aktiviteeteista kohteessa.

Valmistaudu seikkailuusi

Kolmen päivän valmennuskurssi Eurooppa sisältyy ohjelmahintaan ja on upea aloitus vaihto-ohjelmallesi Espanjassa.

Mitä hintaan sisältyy

 • Meno-paluulennot
 • Majoittuminen isäntäperheessä
 • Täysihoito isäntäperheessä
 • Opiskelupaikka paikallisessa koulussa
 • Henkilökohtainen aluevalvoja kohteessa, sekä STS:n tuki kotimaassa
 • STS Welcome Camp
 • STS Kick-off valmennus kotimaassasi ennen lähtöäsi
 • Hätäpäivystys/puhelintuki ympäri vuorokauden
 • Ilmainen haastattelu
 • Tapaamiset ja materiaalit, jotka valmistavat sinua sekä vanhempiasi.
 • STS reppu
 • STS-diplomi

Lisäpalvelut

Maailmanluokan metropoli vai rento rantakaupunki? Jos haluat viettää vaihto-oppilasvuotesi jossain tietyssä kaupungissa tai jollain tietyllä Espanjan seudulla, kerro siitä meille hakemuksessasi.

Hinnat

Ole reippaasti yhteydessä jos olet kiinnostunut alle 5 kuukauden pituisesta ohjelmasta, se on useimpiin kohteisiin mahdollista!

Pituus
Lähtö
Vuosi
Hinta
5 Kuukautta
Kevät
2026
Alkaen 10 980 €
5 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 10 980 €
10 Kuukautta
Syksy
2025
Alkaen 12 980 €
5 Kuukautta
Kevät
2025
Alkaen 11 350 €
5 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 350 €
10 Kuukautta
Syksy
2024
Alkaen 11 950 €

Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua vaihto-ohjelmaan. Ilmaisen haastattelun jälkeen teet rauhassa päätöksen siitä, haluatko lähteä vaihtoon vai et.

Oppilaan tiedot

Huoltaja