Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

  Millainen hakuprosessi on?

  Aloita tekemällä hakemuksesi kotisivuillamme. Jos tiedät jo sinua kiinnostavan kohteen, täytä hakemus kohteen sivuilta. Mikäli epäröit vielä muutaman kohteen välillä, voit laittaa meille pikahakemuksen etusivulta. Hakemuksesi saatuamme otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme haastatteluajasta. Haastattelu ei sido sinua ohjelmaan eikä haastattelua tarvitse jännittää - haluamme tutustua sinuun ja perheeseesi ja kuulla miksi haluat lähteä vaihto-oppilaaksi.

  Haastattelun jälkeen päätät haluatko vastaanottaa paikan STS vaihto-oppilaana. Sen jälkeen pääset täyttämään hakupakettiasi. Saat meiltä ohjeet hakupaketin täyttöön ja autamme sinua, jotta saat sen ajoissa valmiiksi.

  Hakupaketin täytettyäsi tarkistamme sen, ja lähetämme sen kohdemaahan, jossa aletaan pakettisi perusteella hakea juuri sinulle sopivaa isäntäperhettä ja koulua.

  Ennen lähtöä on edessä vielä viisumin hakeminen, kohteesta riippuen. Vaikka viisumin hakeminen onkin omalla vastuullasi (henkilökohtainen dokumentti), olemme tukenasi ja apunasi niin paljon, kuin tarve.

  Täältä voit lukea lisää hakuprosessista.