Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

  Vanhemmille

  Tiedämme että vaihto-vuosi ulkomailla on iso askel niin oppilaalle kuin vanhemmillekin. Se tulee olemaan uskomaton matka koko perheelle. Haluamme auttaa teitä ainutlaatuisen vuoden läpi taidolla ja intohimolla.

  Perheen nuoren matka

  Vaihtovuosi on mahdollisuus kehittyä ihmisenä. Omilla jaloillaan seisominen on hyödyllinen taito jo nuorella iällä. Vaihto-ohjelma on upea mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, luoda elinikäisiä suhteita ja oppia puhumaan vierasta kieltä. Samalla aika ulkomailla avartaa maailmankatsomusta ja opettaa suvaitsevaisuutta uusia kulttuureja ja elämäntapoja kohtaan. Vaihto-oppilaamme palaavat kotiin itsenäisempinä ja aikuistuneina, omaten kasvaneen tietopankin maailmaa ja sen ihmisiä kohtaan. Tämä auttaa nuorta alati kansainvälistyvässä maailmassa varsinkin silloin, kun he haaveilevat urasta ulkomailla.

  Sinun matkasi

  Perheen nuoren lähettäminen maailmalle ja hänen vaihtoaikansa seuraaminen vierestä on sinullekin kokemus. Saat olla ylpeä lapsesi rohkeudesta ja päättäväisyydestä. Tulee olemaan sanoinkuvaamaton tunne, kun pääset nuoren kotiin palattua huomaamaan hänen aikuistuneen ja itsenäistyneen valtavasti. Tiedämme kokemuksesta, että kotijoukkojen käytös ja reagointi eri vaihdon vaiheissa vaikuttaa paljon nuoren kokemukseen ulkomailla. Valmentaja - sitä sinä tulet nuorelle vaihtoajan olemaan.

  Tässä sinulle neljä neuvoa:

  1. Ole mukana hakuprosessissa - sinun tietotaitosi on tärkeä apu. Mitä paremmin pääsemme tutustumaan nuoreen, sitä paremmin pystymme sijoittamaan hänet sopivaan isäntäperheeseen ja mielekkäälle alueelle.
  2. Ole nuoren tukena. Usko häneen ja siihen, että hän pystyy selviämään eteen tulevista haasteista omillaan.
  3. Älä yritä olla liikaa mukana nuoren jokapäiväisessä elämässä. Tämä antaa nuorelle mahdollisuuden selvitä omillaan ja samalla kasvaa ihmisenä.
  4. Ole tietoinen siitä, että kulttuuriset erot tulevat tuntumaan aluksi oudoilta. Opasta nuorta valmistautumaan kaikkeen. Oman paikkansa löytäminen uudessa ympäristössä tulee viemään aikaa, mutta se on kaiken sen vaivan arvoista.

  STS - valmentajasi huippukokemukseen

  Me STS:llä olemme työskennelleet kulttuurivaihtojen parissa jo vuodesta 1958 lähtien. Meillä on pitkä kokemus niin vaihto-opiskelijoiden kuin heidän vanhempiensakin valmennuksesta vaihto-ohjelmaa varten. Olemme kanssanne valmisteluissa, vaihdon-aikana ja vaihdon jälkeen nuoren sopeutuessa takaisin kotimaahansa. Voit olla rauhallisin mielin, me pidämme huolen lapsestasi parhaalla mahdollisella tavalla! Kaikilla STS:llä on omaa kokemusta kulttuurivaihdoista ja he tietävät, mitä vaihto-ohjelma eri vaiheineen voi tuoda tullessaan.

  Lopuksi haluamme onnitella sinua ja perhettäsi hyvästä sijoituksesta nuoren tulevaisuuteen. Emme malta odottaa perheeseenne tutustumista. Otathan yhteyttä 09-6850 830 tai sähköpostitse welcome@sts.fi, jos sinulla herää kysyttävää, autamme mielellämme!