Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

Mitä vaihtovuosi antaa sinulle?

Kun palaat vaihdostasi, tulet huomaamaan kuinka paljon asuminen isäntäperheessä ja opiskeleminen ulkomailla oikeasti sinulle antoikaan. Matkustaminen on varmasti avartanut maailmankatsomustasi ja antanut elinikäisiä muistoja. Lisää vaihto-opiskelu ansioluetteloosi, sillä kansainvälinen kokemus ja kielitaito ovat tärkeitä meriittejä tulevaisuuden työurallasi.

Kaiken tämä tulet tuomaan mukanasi kotiin palatessa:

  • Kokemus uudesta kulttuurista. Ottamalla osaa jokapäiväiseen elämään vieraassa maassa, tulet omaamaan ainutlaatuista tietoa erilaisesta elämäntavasta. Voit valita parhaat ominaisuudet päältä ja tuoda ne mukanasi kotiin. Nämä asiat voivat olla uusia ilmaisuja, uusia suosikkiruokia tai aivan uudenlaista ymmärrystä erilaisia elämäntapoja kohtaan.
  • Uusi näkökulma omaan kulttuurisi. Katsomalla omaa kulttuuriasi uusin silmin, tulet oppimaan paljon uusia asioita itsestäsi. Mistä pidät omassa maassasi? Mistä et pidä? Ehkä tulet huomaamaan, kuinka paljon kotimaasi perinteet ja arvot merkitsevät sinulle.
  • Henkilökohtainen kehitys. Uteliaisuus ja itsensä haastaminen rikastuttavat elämää. Ne kehittävät kykyjä, joita tulevaisuutesi esimiehet sinulta tulevat vaatimaan. Näitä taitoja ovat mm. uusiin haasteisiin tarttuminen, itsenäisyys, sosiaaliset taidot, avarakatseisuus ja kielitaito.
  • Kielitaito. Kielen opiskelu maassa, jossa sitä puhutaan, antaa sinulle täydellisen ääntämisen ja intonaation, uusia ilmaisuja ja eleitä. Kaikki nämä nostavat kielitaitosi tasoa.
  • Kansainvälinen ystäväverkosto. Tulet saamaan uuden perheen ja läheisiä ystäviä uudesta maasta. Inspiroidu heistä, jaa ajatuksia ja ideoitasi. Pysy heihin yhteydessä. Kansainvälinen verkosto on todella arvokas, niin yksityis- kuin työelämässäkin.