Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

  Kysymyksiä ja vastauksia - FAQ

  Kun sinulla herää kysyttävää, kannattaa tsekata alta UKK - Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi alta, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!

  • Jos et voi matkustaa pandemiatilanteesta johtuen

   Mikäli matkustusrajoitukset estävät sinua lähtemästä kohteeseen, yritämme ensin siirtää ohjelmaasi toiseen kohteeseen tai myöhemmälle ajankohdalle. Jos se ei ole mahdollista, palautamme ohjelmamaksun noudattaen oman maasi lakia.

  • Tarvitseeko minun olla rokotettuna koronavirusta vastaan?

   Useimmat maat vaativat, että olet saanut Covid-19 rokotteet. Vaikka tämä ei olisi vaatimuksena matkakohteessa, suosittelemme silti, että olet saanut täyden rokotussarjan ennen matkasi alkua.

  • Mitä vapaa-ajalla tehdään?

   Ohjaajasi pitävät huolen siitä, että kurssillasi on aina hauskaa tekemistä. Tutustutte kurssikohteeseen ja teette pidempiä retkiä. Tietysti tarjolla on myös ilta-aktiviteetteja kuten disco, karaoke, Lip Sync Battle, Robot Wars, Murder Mystery, Quiz Night, Film Night ja Student Party. Löydät lisätietoa aktiviteeteista niitä käsitteleviltä sivuilta.

  • Millaisia oppitunnit ovat?

   Oppitunnit poikkeavat aivan varmasti suomalaisista oppitunneista - opettajamme ottavat huomioon, että olet opiskelemassa kieltä siellä, missä sitä puhutaan äidinkielenä. Järjestämme vaihtelevasti ryhmätöitä, esitelmiä, lausumisharjoituksia ja ohjattuja aktiviteetteja, joihin osallistut yhdessä uusien ystäviesi kanssa ympäri maailmaa. Kotitehtäväsi voi esimerkiksi olla kertoa opiskelukavereillesi sinun ja isäntäperheesi illallisesta.

  • Voinko majoittua ystäväni kanssa?

   Ehdottomasti. Pyrimme majoittamaan samaa sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset samaan isäntäperheeseen näin halutessanne. Sama koskee hotelli- ja kampusmajoitusta. Jopa neljä ystävää tai sisarusta voi asua yhdessä. Kerro meille varausvaiheessa, kenen kanssa haluat asua.

   Lue lisää Varaustietoa

  • Miten valitsette isäntäperheet?

   Isäntäperhe on tärkeä osa kielimatkaasi. Käytämme paljon aikaa sopivien ja motivoituneiden isäntäperheiden löytämiseksi. Olemme asettaneet tarkat ohjeet ja ehdot, joilla isäntäperheet valitaan ja hyväksytään. Vierailemme kaikkien isäntäperheiksi hakevien perheiden kodeissa ja haastattelemme heitä. Meillä on paljon isäntäperheitäperheitä, jotka ovat tehneet kanssamme yhteistyötä jo vuosien ajan!

  • Mihin minun tulee erityisesti kiinnittää huomiota, kun teen varauksen?

   Kaikista tärkeintä on, että varauksella varmistat paikkasi kielimatkaryhmässä haluamaasi kohteeseen. Siksi haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi varata kielimatka. Kun saamme varauksesi, annamme lisäohjeita tiedoista, joita tarvitsemme sinulta.

   Aloita valitsemalla kohteesi

   Tutustu ´Tehostartti kielimatkan valintaan´ postaukseen STS Blogissa.

  • Voinko lähteä kielimatkalle yksin?

   Yhä useammat nuoret päättävät lähteä kielimatkalle yksin. Kielimatkalta saa helposti uusia ystäviä! Monet nuoret kokevat, että muihin kielimatkalaisiin tutustuminen on helpompaa yksin matkustaessa. Olet osa kielimatkaryhmää ja ohjaajasi varmistaa, että pääsette tutustumaan toisiinne hauskanpidon lomassa.

  • Kuinka varaan matkan?

   1 – Valitse kohteesi

   2 – Valitse sopiva kurssi

   3 – Varaa ja aloita lähtölaskenta!

  • Miten hyvin kieltä pitää osata ennen lähtöä?

   Sinulla ei tarvitse olla tiettyä arvosanaa tai tietynlaista kokemusta kielen käyttämisestä kielimatkalle lähtiessäsi.

   Teet jo ennen matkaa kielitasotestin, jonka mukaan sijoitus juuri omaa tasoasi vastaavaan ryhmään kielimatkalla. Opetusryhmässä on noin 20 oppilasta hieman kohteesta ja kurssista riippuen.

  • Mitä oppikirjoja STS käyttää?

   Kielimatkoillamme käytettävä kurssimateriaali on kehitetty erityisesti kielimatkoja varten. Saat kaikki tarvitsemasi materiaalit, kun olet paikan päällä määränpäässäsi.

  • Millaisia isäntäperheet ovat?

   Maailmassa tuskin on kahta ihan samanlaista perhettä. Myös isäntäperheitä on hyvin monenlaisia! Perhe voi olla aviopari ilman omia lapsia, samaa sukupuolta oleva pari tai vaikka yksinhuoltajaäiti. Perhe voi olla nuori, keski-ikäinen tai vanhempi. Useimmilla perheillä on omia eri ikäisiä lapsia. Isäntäperheet voivat asua eri tyyppisissä kodeissa isoista omakotitaloista kerrostalohuoneistoihin. Se, mikä näitä perheitä yhdistää on halu asua kansainvälisessä ympäristössä ja oppia tuntemaan oppilaita ympäri maailmaa. Useimmat heistä ovat toimineet isäntäperheinä STS:n oppilaille vuosia, ja monet oppilaistamme pitävät yhteyttä perheisiin matkan jälkeenkin.

  • Miten pääsen kouluun?

   Matkan pituus kouluun ja aktiviteetteihin riippuu kielimatkakohteestasi ja siitä, missä majoituksesi sijaitsee. Joskus koulu on kävelymatkan päässä, useimmiten matka tehdään julkisilla. Jos tarvitset bussikortin, voit ostaa sen ensimmäisenä päivänä kohteessa ohjaajiemme avustuksella.

   Maltalla kaikki kuljetukset kouluihin, aktiviteetteihin ja iltadiskoihin järjestetään STS:n puolesta! Ison-Britannian kohteissa paikallinen bussikortti sisältyy matkan hintaan.

  • Voinko lähteä kielimatkalle vaikka minulla on sairaus tai allergioita?

   Teemme kaikkemme, että jokainen pääsee unelmiensa kielimatkalle. Siksi on tärkeää, että kerrot meille avoimesti kaikki sairautesi ja allergiasi. Näin pystymme löytämään juuri sinulle parhaan ratkaisun. Meillä on isäntäperheitä, joilla on kokemusta diabeteksesta, allergioista, lääkityksistä, ruokavalioista ja elintavoista. Ota meihin yhteyttä jos olet epävarma, autamme mielellämme!

   Lue lisää Varaustietoa.

  • Miten STS peruutusturva toimii?

   Kun varaat kielimatkan, voit valita STS peruutusturvan, jonka turvin voit peruuttaa tai uudelleen varata matkasi ilman lisäkustannuksia aina 30 päivää ennen lähtöä. Peruutuksiin, jotka tehdään myöhemmin kuin 30 päivää ennen lähtöä, vaadimme lääkärintodistuksen.

   Lue lisää STS peruutusturvasta.

  • Miten paljon opin kielimatkalla?

   Olet vieraan kielen ympäröimänä kaikkialla - isäntäperheessä, koulussa ja vapaa-ajallasi, ja hyödyt joka minuutista. Luokkahuoneessa hankkimasi tiedot ja taidot ovat vain yksi osa opiskelua. Pyrimme siihen, että ryhmät ovat mahdollisimman kansainvälisiä, jotta kieltä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Opit myös paljon käytännössä oppituntien jälkeen, kun vietät vapaa-aikaa isäntäperheesi kanssa, menet shoppailemaan tai vaikka ostamaan jäätelöä.

   Lue lisää opiskelusta STS:n tapaan

  • Mikä on elämän tarkoitus?

   Mielestämme elämän tarkoitus on ehdottomasti toteuttaa unelmia ja haaveita, nähdä mahdollisimman paljon maailmaa, tutustua erilaisiin kulttuureihin, rakentaa siltoja ja solmia ystävyyssuhteita maantieteellisiin, uskonnollisiin, kultturillisiin, seksuaalisiin tai rodullisiin eroavaisuuksiin katsomatta! 

  • Millaisen kielitaidon tarvitsen, jotta voin lähteä mukaan kielikurssille?

   Kielikurssille lähtemiseen sinun ei tarvitse osata ennalta lainkaan paikallista kieltä. Heti saapumispäivänä tehdään kielitesti, minkä jälkeen kaikki jaetaan eri ryhmiin kunkin tason mukaan.

  • Miten varaan matkan kielikurssille?

   Lento- tai junaliput eivät sisälly hintaan, kun ostat kielikurssin meiltä. Varaat itse omat kuljetuksesi ja matkustat omatoimisesti kohteeseen ja takaisin. Voit siis valita itsellesi parhaiten sopivan matkustusvaihtoehdon. Mikset tekisi matkasta seikkailua ja matkustaisi junalla vaikkapa Pariisin kautta? Saavuttuasi perille huolehdimme siitä, että sinut noudetaan rautatieasemalta tai lentokentältä ja kuljetetaan turvallisesti ja varmasti majapaikkaasi.

   STS järjestää kohteessasi kuljetukset lentokentälle tai rautatieasemalle ja sieltä pois, joten on tärkeää, että ilmoitat meille saapumis- ja lähtöaikasi.

   Suosittelemme, että varaat matkasi kumppanimme Dib Travelin kautta. He auttavat varaamaan sinulle toiveidesi mukaisen matkan ja tarvittaessa järjestämään lisäapua. Ota yhteyttä Dib Traveliin, puh: +46108887062