STS Kielimatkat – hauskoja ja kehittyviä matkoja jo vuodesta 1958 lähtien

Kysymyksiä ja vastauksia - FAQ

Kun sinulla herää kysyttävää, kannattaa tsekata alta UKK - Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi alta, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!

 • Mitä vapaa-ajalla tehdään?

  Ohjaajasi pitävät huolen siitä, että kurssillasi on aina hauskaa tekemistä. Tutustutte kurssikohteeseen ja teette pidempiä retkiä. Tietysti tarjolla on myös ilta-aktiviteetteja kuten disco, karaoke, Lip Sync Battle, Robot Wars, Murder Mystery, Quiz Night, Film Night ja Student Party. Löydät lisätietoa aktiviteeteista niitä käsitteleviltä sivuilta.

 • Millaisia oppitunnit ovat?

  Oppitunnit poikkeavat aivan varmasti suomalaisista oppitunneista - opettajamme ottavat huomioon, että olet opiskelemassa kieltä siellä, missä sitä puhutaan äidinkielenä. Järjestämme vaihtelevasti ryhmätöitä, esitelmiä, lausumisharjoituksia ja ohjattuja aktiviteetteja, joihin osallistut yhdessä uusien ystäviesi kanssa ympäri maailmaa.

 • Voinko majoittua ystäväni kanssa?

  Ehdottomasti. Pyrimme majoittamaan samaa sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset yhdessä näin halutessanne.  Kerro meille varausvaiheessa, kenen kanssa haluat asua.

  Lue lisää varaustiedoista

 • Mihin minun tulee erityisesti kiinnittää huomiota, kun teen varauksen?

  Kaikista tärkeintä on, että varauksella varmistat paikkasi kielimatkaryhmässä haluamaasi kohteeseen. Siksi haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi varata kielimatka. Kun saamme varauksesi, annamme lisäohjeita tiedoista, joita tarvitsemme sinulta.

  Aloita valitsemalla kohteesi

  Tutustu ´Tehostartti kielimatkan valintaan´ postaukseen STS Blogissa.

 • Voinko lähteä kielimatkalle yksin?

  Yhä useammat nuoret päättävät lähteä kielimatkalle yksin. Kielimatkalta saa helposti uusia ystäviä! Monet nuoret kokevat, että muihin kielimatkalaisiin tutustuminen on helpompaa yksin matkustaessa. Olet osa kielimatkaryhmää ja ohjaajasi varmistaa, että pääsette tutustumaan toisiinne hauskanpidon lomassa.

 • Kuinka varaan matkan?

  1 – Valitse kohteesi

  2 – Valitse sopiva kurssi

  3 – Varaa ja aloita lähtölaskenta!

 • Miten hyvin kieltä pitää osata ennen lähtöä?

  Sinulla ei tarvitse olla tiettyä arvosanaa tai tietynlaista kokemusta kielen käyttämisestä kielimatkalle lähtiessäsi.

  Teet jo ennen matkaa kielitasotestin, jonka mukaan sijoitus juuri omaa tasoasi vastaavaan ryhmään kielimatkalla. Opetusryhmässä on noin 20 oppilasta hieman kohteesta ja kurssista riippuen.

 • Mitä oppikirjoja STS käyttää?

  Kielimatkoillamme käytettävä kurssimateriaali on kehitetty erityisesti kielimatkoja varten. Saat kaikki tarvitsemasi materiaalit, kun olet paikan päällä määränpäässäsi.

 • Miten pääsen kouluun?

  Matkan pituus kouluun ja aktiviteetteihin riippuu kielimatkakohteestasi. Joskus koulu on kävelymatkan päässä, useimmiten matka tehdään julkisilla. Jos tarvitset bussikortin, voit ostaa sen ensimmäisenä päivänä kohteessa ohjaajiemme avustuksella.

  Maltalla kaikki kuljetukset kouluihin, aktiviteetteihin ja iltadiskoihin järjestetään STS:n puolesta! Ison-Britannian kohteissa paikallinen bussikortti sisältyy matkan hintaan.

 • Voinko lähteä kielimatkalle, vaikka minulla on sairaus tai allergia?

  Teemme kaikkemme, että jokainen pääsee unelmiensa kielimatkalle. Siksi on tärkeää, että kerrot meille avoimesti kaikki sairautesi ja allergiasi. Näin pystymme löytämään juuri sinulle parhaan ratkaisun. Ota meihin yhteyttä jos olet epävarma, autamme mielellämme!

  Lue lisää varaustiedoista.

 • Miten STS peruutusturva toimii?

  Kun varaat kielimatkan, voit valita STS peruutusturvan, jonka turvin voit peruuttaa tai uudelleen varata matkasi ilman lisäkustannuksia aina 30 päivää ennen lähtöä. Peruutuksiin, jotka tehdään myöhemmin kuin 30 päivää ennen lähtöä, vaadimme lääkärintodistuksen.

  Lue lisää STS peruutusturvasta.

 • Miten paljon opin kielimatkalla?

  Olet vieraan kielen ympäröimänä kaikkialla - koulussa ja vapaa-ajallasi, ja hyödyt joka minuutista. Luokkahuoneessa hankkimasi tiedot ja taidot ovat vain yksi osa opiskelua. Pyrimme siihen, että ryhmät ovat mahdollisimman kansainvälisiä, jotta kieltä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Opit myös paljon käytännössä oppituntien jälkeen, menet shoppailemaan tai vaikka ostamaan jäätelöä.

  Lue lisää opiskelusta STS:n tapaan

 • Mikä on elämän tarkoitus?

  Mielestämme elämän tarkoitus on ehdottomasti toteuttaa unelmia ja haaveita, nähdä mahdollisimman paljon maailmaa, tutustua erilaisiin kulttuureihin, rakentaa siltoja ja solmia ystävyyssuhteita maantieteellisiin, uskonnollisiin, kultturillisiin, seksuaalisiin tai rodullisiin eroavaisuuksiin katsomatta! 

 • Millainen kielitaito minulla on oltava, jotta voin lähteä kielimatkalle?

  Voit lähteä kielimatkalle, vaikka et osaisi paikallista kieltä ennestään ollenkaan. Ensimmäisenä päivänä teet muiden opiskelijoiden kanssa kielitestin, jonka tulosten perusteella teidät jaetaan eritasoisiin ryhmiin.

 • Miten varaan matkan kielikurssille?

  Meidän kauttamme ostamasi kielimatkan hinta ei sisällä lento- ja junalippuja. Vastaat itse kuljetuksen varaamisesta kohteeseesi ja takaisin. Voit siis valita itsellesi parhaiten sopivan matkustusvaihtoehdon. Mikset tekisi matkastasi seikkailua ja tekisi paluumatkalla pysähdystä vaikkapa Pariisissa? Päästyäsi kohteeseen järjestämme turvallisen ja mukavan kuljetuksen lentokentältä tai rautatieasemalta majapaikkaasi.

  Koska STS hoitaa kaikki kuljetukset kohteessa lentokentältä tai rautatieasemalta majoitukseen ja takaisin, meidän on erittäin tärkeää saada tietää saapumis- ja lähtöaikasi.

 • Onko minulla oltava passi voidakseni lähteä kielimatkalle?

  On, tarvitset passin, vaikka asuisit Euroopassa ja matkustaisit Euroopan alueella. Varmista, että passisi on voimassa koko matkan ajan, Euroopan-kohteissa ainakin kolme kuukautta paluusi jälkeen ja muissa kohteissa ainakin kuusi kuukautta paluusi jälkeen. Jos matkustat Yhdysvaltoihin, sinulla on oltava biometrinen passi (jossa on tietosiru). Varmista, ettei passisi ole millään tavoin vaurioitunut ja ettei siitä puutu sivuja. Korjaaminen teipillä ja liimalla ei silloin auta, vaan sinun on hankittava uusi passi.

 • Tarvitsenko vakuutuksen?

  Sinulla on hyvin tärkeää olla vakuutus. Varmista, että vakuutuksesi kattaa ulkomaanmatkailun. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, että vakuutus on voimassa, vaikka vakuutuksenottaja (jompikumpi vanhemmistasi) ei ole mukana matkalla. Jos jotain sattuu, on tärkeää tietää, miten vakuutus toimii ja mitä se kattaa. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi hyvissä ajoin ennen lähtöä ja kysy meiltä, jos olet epävarma jostakin.

 • Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsen?

  Ostaminen ja rahankäyttö ovat hyvin yksilöllisiä asioita. Jos tiedät, että sinulla on taipumusta ostella paljon, ota mukaasi riittävästi rahaa. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan mukaan liikaa käteistä. Jos sinun on otettava käteistä mukaan, kannattaa tuoda sitä tarpeeksi ensimmäisen viikon menoihin ja ostaa bussilippu. Kohteessa on yksi tai useampi pankkiautomaatti, josta voit nostaa rahaa. Muistathan, että ulkomailla tehdyistä nostoista veloitetaan maksu.

 • Pitäisikö minun ottaa puhelin mukaan?

  Puhelin kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan. Siitä voi olla hyötyä myös esimerkiksi kuvien ottamiseen. On tärkeää tarkistaa liittymätyyppi puhelinoperaattoriltasi, niin tiedät, mitä puhelut ja surffaus maksavat kohteessasi. Joissakin majoituksissa on wifi ja toisissa ei. Puhelimen käyttö ei kuitenkaan ole sallittua oppitunneilla eikä tiettyjen aktiviteettien aikana. Iltaisin on yksinkertaisesti paljon hauskempaa viettää aikaa uusien kavereiden kanssa kuin pitää yhteyttä kotona oleviin kavereihin.

 • Tarvitsenko kielimatkaani varten viisumin?

  Jos olet jonkin Euroopan maan kansalainen ja lähdet kielimatkalle EU:hun, et tarvitse viisumia kielimatkaasi varten.

 • Tulenko asumaan muiden oppilaiden kanssa, jos olen toivonut sitä?

  Me otamme toiveet huomioon niin hyvin kuin mahdollista. Valitettavasti aina emme pysty tätä takaamaan, koska voi olla tilanteita, joihin me emme voi vaikuttaa. Esimerkiksi tiettyjen majoitustyyppien saatavuuteen haluttuna ajankohtana tai epätasainen määrä tyttöjä/poikia kohteessa samaa aikaa.

  Huomioi, että eri sukupuolta olevat ystävät ja sisarukset eivät voi majoittua yhdessä.