STS Kielimatkat – hauskoja ja kehittyviä matkoja jo vuodesta 1958 lähtien
Näin opetamme kieltä

Koulut ja ohjelmat kielimatkallasi

Kielen opiskelulla maassa, jossa sitä puhutaan, on huomattavia etuja verrattuna kotona opiskeluun. Opit valtavasti oppituntien aikana, ja koulun jälkeen saat harjoitella kieltä lisää aidoissa tilanteissa – vaikkapa jäätelöä ostaessasi, luokkakavereiden kanssa jutellessasi tai rantalentopalloa pelatessasi.

Toimintamme perusajatuksena on antaa sinun kokea kielimatkalla mahtava kesä, jonka aikana kehityt sekä kielellisesti että ihmisenä. Kotiin palattuasi huomaat, että aikasi ulkomailla on antanut sinulle muutakin kuin kohentuneen kielitaidon. Olet kasvanut ihmisenä ja saanut uusia näkökulmia tulevaisuuteen.

Koulumme ja kieltenopettajamme

Valikoimme opettajamme tarkkaan, ja heillä on natiivitason kielitaito. Oppitunnit pidetään luokkahuoneessa, joka on valittu kursseillamme tavalliselle pienelle ryhmäkoolle sopivaksi. Asut joko bussimatkan päässä tai kävelyetäisyydellä koulusta. Matkustat tai kävelet kouluun uusien kavereidesi kanssa ja voit jutella matkalla heidän kanssaan. Ensimmäisenä päivänä isäntäperheesi tai aluevalvojasi neuvoo sinulle koulureitin.

Opetusta omalla tasollasi

Ennen saapumistasi tai kielimatkan ensimmäisenä päivänä teet testin, jossa määritellään tämänhetkinen osaamisesi. Tulosten perusteella sinut sijoitetaan ryhmään, jonka oppilaat ovat kielellisesti samalla tasolla. Opettajat tuovat usein luokkaan paikallisen kulttuurin elementtejä, joten saat ainutlaatuisen tilaisuuden oppia vieläkin enemmän. Tulet hämmästymään siitä, miten paljon taitosi ovatkaan kehittyneet. Loppukokeen jälkeen saat kurssidiplomin osoitukseksi edistymisestäsi.

Oppimismenetelmät

Kielimatkoillamme painopiste on pikemminkin oppimisessa kuin opetuksessa. Vaihtelevat oppitunnit, ryhmätyöt ja erilaiset roolileikit saavat kielitaitosi kehittymään nopeasti. Keskustelu ja vuorovaikutus ovat tärkeitä, mutta niin ovat myös kielioppi, sanasto sekä luetun ja kuullun ymmärtäminen.

Hyvä kielitaito ja kulttuuritietoisuus ovat tärkeämpiä kuin koskaan, ja oppiminen on tehokasta oleskellessasi maassa, jossa tapaat paikallisia ja voit jutella heidän kanssaan. Saat harjoitella kieltä päivittäin sekä luokkahuoneessa että eri aktiviteeteissa. Opit ilmaisuja ja sanontoja, joista on sinulle hyötyä tulevaisuudessa. Opiskelemalla kieltä ulkomailla tutustut myös kulttuurien yhtäläisyyksiin ja eroihin. Lisäksi opiskelumotivaatio on suuri, kun uusia taitoja pääsee hyödyntämään saman tien!

Oppiminen jatkuu myös oppituntien jälkeen. Sinulle tarjoutuu jatkuvasti tilaisuuksia harjoitella kieltä jutellessasi kaupanmyyjille, viettäessäsi aikaa isäntäperheesi kanssa tai hengaillessasi kansainvälisessä kaveriporukassa.