STS Kielimatkat – hauskoja ja kehittyviä matkoja jo vuodesta 1958 lähtien
Hyvissä käsissä

Tietoa vanhemmille

Jutellaanko teillä kotona eri kielten osaamisen merkityksestä? Katseletko kielimatkoja, jotta nuoresi saisi tilaisuuden oppia vierasta kieltä maassa, jossa sitä puhutaan jatkuvasti? Hienoa! Kielimatka on yksi parhaista tavoista oppia puhumaan uutta kieltä sujuvasti. Lisäksi nuoresta tulee itsenäisempi, ja hänelle alkaa jo varhain muodostua oma kansainvälinen verkostonsa.

STS Education on tarjonnut nuorille tilaisuuksia vieraiden kielten oppimiseen kielimatkoillaan jo vuodesta 1958 lähtien. Tiedämme, että kyseessä on iso askel niin nuorelle kuin vanhemmillekin. Osaamistamme ja omistautumistamme hyödyntäen olemme tukenasi alusta loppuun ja vastaamme kaikkiin kysymyksiin, joita sinulla on mielessäsi.

Niin paljon muutakin kuin kielen opiskelua

Kielimatkassa ei ole kyse pelkästään uusista sanoista ja ilmaisuista, vaan myös uusista lempiruoista, historiasta hauskalla tavalla ja upeista muistoista. Siitä, että asuu jossain muualla vaikka lyhyenkin aikaa. Ja siitä, että nuori saa ymmärrystä toisesta kulttuurista ja tilaisuuden oppia lisää vieraita kieliä. Kielimatka on jännittävä kokemus, joka kasvattaa nuorta ihmisenä. Nuoren näkökulmat avartuvat ja hän oppii ajattelemaan asioista uusin tavoin, mistä seuraa omia oivalluksia ja itseluottamusta. Lisäksi nuori saa kielimatkalla uusia kavereita monista eri maista ja oppii pärjäämään aiempaa itsenäisemmin. Kokemuksesta on taatusti hyötyä koko loppuelämäksi!

Matkasi vanhempana

Kun lähetät nuoresi kielimatkalle, sinun on annettava hänen kohdata ja hoitaa uusia tilanteita ja haasteita omin päin. Se voi tuntua pelottavalta ja erilaiselta – kotona kun olet aina lähellä. Nuoren kasvun seuraaminen on sinulle upea kokemus, ja tulet olemaan hänestä niin ylpeä. Voit ajatella itseäsi valmentajana; siitä kielikurssilaisen vanhemman roolissa on kyse.

5 vinkkiä vanhemmille

  1. Ole kiinnostunut, mutta anna nuoren pitää ohjia käsissään. Saadessaan ottaa vastuuta suunnittelusta ja käytännön asioista hän valmistautuu matkaan paremmin.
  2. Ole nuoren tukena ja näytä, että luotat häneen. Usko siihen, että teini-ikäisesi selviää tästä kokemuksesta ja kasvaa ihmisenä.
  3. Keskustelkaa jo ennen lähtöä käyttörahabudjetista ja mahdollisista ylimääräisistä retkistä. Pystyttekö ennakoimaan joitakin ylimääräisiä kustannuksia, joihin voisitte varautua jo nyt?
  4. Vältä osallistumasta liikaa nuoren päivittäiseen elämään hänen kielimatkalla ollessaan; anna hänen kasvaa ja pärjätä omillaan.
  5. Liian tiheä kontakti kotimaahan, ystäviin ja perheeseen vaikeuttaa sopeutumista ja muihin opiskelijoihin tutustumista. Pyri siis rajoittamaan yhteydenpitoa sinä lyhyenä aikana, kun nuoresi on matkoilla.

Ryhtykää isäntäperheeksi!

Lapsen lähettäminen maailmalle oppimaan uutta kieltä, tutustumaan kulttuurieroihin ja kasvamaan ihmisenä on uskomattoman hauskaa. Me voimme kuitenkin myös tuoda maailman teille kotiin. Lue lisää isäntäperheenä toimimisesta oppilaille, jotka tulevat Suomeen eri puolilta maailmaa. Hyödynnä Host & Go -tarjous, jolloin saat alennusta nuoresi lähtiessä vaihto-oppilaaksi ulkomaille.