Kielimatkat, 15–19-vuotiaille

Mirandan kielimatkamuistelmia Tokiosta

Fri Feb 14 2020

Supersuosioon noussut tubettaja Miranda tunnetaan sosiaalisessa mediassa nimellä Namikolinx. STS:llä ja Mirandalla on yhteistä historiaa, kun kävi vanhoja muistellessa ilmi, että Miranda matkusti STS:n kanssa Japaniin vuonna 2015. Nyt Miranda muistelee Tokion kielimatkaansa ´oppilashaastattelussa´ alla, sekä videokoosteessa omalla YouTube-tilillään! Katso, ihastu ja inspiroidu!

Ensikipinä?

- Olin Matkamessuilla perheeni kanssa 2014? vai 2015? ja minulla oli kauan ollut unelma päästä käymään Japanissa. Olin katsonut Japanin matkailu videoita ja lähes itkenyt innostuksesta mennä noin hienoon paikkaan. Etsin vaihto videoita ja eksyin kielimatkoista kertoviin videoihin, joista sain idean Matkamessuilla käydä kielimatkojen pisteellä.

Odotukset?

- Menin hyvin avoimin mielin ja odotin matkan olevan hauska ja tapahtumarikas kokemus, sitä se todella oli! Opiskelu ja reissut olivat hyvin tasapainoitettu.

Majoitus?

- Majoituin kampukselle, huoneeni ei ollut mitenkään ihmeellinen ja odotin ehkä vähän siistinpää. Tämä ei kuitenkaan haitannut. Jokin ilta muistan peiton olleen liian ohut ja tyynyn liian kova, etten saanut kunnolla unta

Vapaa-aika?

- Akihabara, Shibya, Tokyo Towner, Nakano Broadway, Gihibli museo, Asakusa temppeli, Anime studio/koulu? ja saari jonka nimeä en muista. Yukatan sovitus & Teeseremonia, origami, elokuvailta, kukkien asettelua ja kalligrafia kirjoitus

Suosikkini aktiviteetti oli Yukatan kokeilu ja teeseremonia, koska en tiedä miten olisin päässyt kokemaan sellaista itsekseni Japanissa!

Suosikki retkeni oli oikeastaan kaikki, pidin jokaisesta retkestä! Kaikki oli uutta minulle ja oli hienoa nähdä paikat ensimmäistä kertaa, Ehkäpä Akihabara jäi eniten mieleen.

Vapaa-ajalla kävimme kampuksen vieressä Harajuku kadulla useasti! Kävimme myös Shibyassa ja Akihabarassa uudestaan retkien jälkeen.

Opiskelu?

- Osasin lukea hiraganoja ja jotenkin kataganoja ja oli siistiä osata lukea metroissa paikkojen nimiä. Oppitunneista en muista kunnolla muuta kuin, että välillä oli hankalaa saada selvää japanilaisesta opettajastamme, kun hän ei puhunut juuri lainkaan englantia. Kuitenkin opin jotain, joten ilmeisesti hän osasi hoitaa oppitunnit jotenkin hyvin.

The moment to remember?

- Palautimme jonkun amerikkalaisen tiputtamat dollarit kadulta poliisille ja ystäväni hoiti koko keskustelun japaniksi! Tuntui ihankuin olisimme olleet piilokamerassa.

Kielimatkan hyödyt?

- Nuorella iällä pääsi näkemään maailmaa, enkä muuten paljoa matkustele. Jos olisin mennyt perheeni kanssa, he eivät olisi osanneet suunnistaa ollenkaan taikka jaksaneet käydä niin monessa nähtävyydessä. Nykyään muistan yhä Harajuku Shibya alueen ulkoa ja pystyin myöhemmin hyvillä mielin matkustaa Tokioon yksin (2017) ja muistin yhä miten kulkea ilman karttaa! Suosittelen kaikille Japanista kiinnostuneille nuorille, mutta ystäväni alkavat olla sen ikäisiä, ettei ikähaarukka enää ole kohdallamme.

Terveisiä kurssikavereille?

- Elämästä pitää nauttia nyt ja heti, eikä odottaa oikeaa hetkeä! Elä jokapäivä täysillä ja rohkeasti!

Aurinkoisin Terkuin

Miranda Rönnberg / Namikolinx

Katso Namikolinxin video Tokion kielimatkalta, tutustu Tokion kurssiin ja varaa paikkasi kesän 2020 matkalla nyt!!

Luetuimmat STS Blogissa just nyt:

Postia ohjaajalta Tokiosta

Mihin sinun tulisi matkustaa seuraavaksi?

Kaksi STS-kesää, kaksi kohdetta

Äiti vastaa - vanhemman ajatuksia kielimatkoista

Kielimatka Bournemouthiin - Erikan matkakertomus