Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Postia ohjaajalta Tokiosta

Fri Oct 11 2019

STS:llä on ollut jo monia vuosia ilo työskennellä Lotan, yhden Suomen vaikuttavimmista matkabloggareista kanssa. Yksi Lotan ehdottomista suosikkikohteista on Japani, jossa hän oli STS Ohjaajana jälleen kesällä 2019. Kun kohteeseen rakastuu, vetää veri sinne takaisin kerta toisensa jälkeen.

Pääsimme jututtamaan Lottaa hänen kokemuksistaan ohjaajana, sekä ajatuksistaan kielimatkailusta ja Tokiosta kielimatkakohteena.

Lotan kielimatkaan pääset tutustumaan lähemmin hänen matkavlogistaan! Jutun lopusta löydät linkit myös Lotan videoon Los Angelesin kielimatkalta sekä 3-osaiseen videopäiväkirjaan matkasta halki USA:n!

Kielimatkaohjaajan MY WEEK Tokiossa - Lanttimatkat

Olen Lotta ja olen työskennellyt STS:n kielimatkaohjaajana nyt seitsemän kesää. Olen ollut ohjaajana Japanissa (Tokio) , Englannissa (Torquay) ja Yhdysvalloissa (Coast to Coast, Los Angeles).

Kielimatkaohjaajan työ pähkinänkuoressa

Kielimatkaohjaajan työ on monipuolista ja siinä pitää olla valmistautunut reagoimaan nopeasti yllättäviinkin tilanteisiin. Jokainen matka, päivä ja ryhmä on erilainen, joten työ tuntuu aina uudelta seikkailulta.

Tokio kielimatkakohteena

Tokio on erinomainen kielimatkakohde. Turvallinen, herkullinen, paljon tekemistä, toimiva joukkoliikenne, ystävälliset ihmiset. Japanilaiset eivät hirveästi puhu englantia, joten japania tulee opittua todella intensiivisesti.

Oppilaiden ajatuksia/mielipiteitä Tokiosta kielimatkakohteena

Kaikki Tokion kielimatkalaiset ovat olleet jollain tavalla kiinnostuneita Japanista, japanin kielestä ja japanilaisesta kulttuurista jo pitkään. Tämä yhteinen intohimo tekee ryhmästä tiiviin ja kielimatkasta aktiivisen. Oppilaat ovat pitäneet monipuolisesta ohjelmasta ja ihanista opettajista todella paljon. Suurin osa on kielimatkan päätteeksi jättänyt sydämensä Japaniin.

Vinkkejä Tokioon matkaaville? Mitä ottaa huomioon? Mitä pakata mukaan?

Tokion kesä voi olla kostean kuuma, aurinkoinen tai sateinen, joten tähän tulee varautua. Tärkeää on muistaa pitää aurinkoisella säällä hattua, lisätä aurinkorasvaa ja juoda paljon vettä (tai japanilaista urheilujuomaa Pocari Sweattia). Toisaalta joskus sisätiloissa ilmastointi voi olla kovalla, joten pitkähihaista on hyvä olla silti mukana. Mukaan tarvitsee seikkailuasenteen! Aina ei välttämättä tule ymmärretyksi ja moni asia voi tuntua oudolta ja erilaiselta, mutta tärkeintä on yrittää. Onneksi kielimatkaohjaaja on aina tukena ja turvana.

Tutustu myös Lotan kesään kielimatkaohjaajana Los Angelesissa:

Kielimatka Los Angelesiin? Kolme viikkoa Kalifornian auringon alla

Legendaarisesta Coast to Coast USA -roadtrip kielimatkasta Lotta teki upean 3 osaisen videopäiväkirjan:

Kolmiosaisen road trip -sarjan ensimmäisessä osassa matkataan noin 1600 kilometriä New Yorkin betoniviidakosta country-musiikin pääkaupunkiin Nashvilleen, toisessa osassa matkataan noin 2700 kilometriä bluesin kotikaupungista Memphisistä upeaan Monument Valley -kansallispuistoon ja kolmannessa osassa kuljetaan viimeiset 1160 kilometriä Monument Valley -kansallispuistosta Grand Canyonin ja Las Vegasin kautta Kaliforniaan ja Los Angelesiin.

Enjoy!

Coast to Coast USA osa 1: New York - Nashville

Coast to Coast USA osa 2: Memphis - Monument Valley

Coast to Coast USA osa 3: Grand Canyon helikoperista - Los Angeles

Luetuimmat STS Blogissa just nyt:

1) Äiti vastaa - vanhemman ajatuksia kielimatkoista

2) Kielimatka Bournemouthiin - Erikan matkakertomus

3) STS mukana ilmastonmuutostalkoissa

4) Bettina Peltoniemi Maltan auringon alla