Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

Kielimatka Bournemouthiin - Erikan matkakertomus

Thu Oct 17 2019

Erika on yksi tuhansista nuorista, jotka ovat ottaneet alati kansainvälistyvän maailman haasteet vastaan valmistautumalla niihin omaa maailmankuvaa avartamalla ja erilaisiin kulttuureihin tutustumalla. Meillä on ollut ilo toteuttaa Erikan matkahaaveita jo kahdesti. Ensin kielimatkalla Brightoniin kesällä 2017 ja nyt kielimatkalla Bournemouthiin!

Ensimmäisellä matkalla eniten jännitti se, saako matkalta kavereita ja tuleeko toimeen kaikkien kanssa.

Tällä kertaa pääsimme kuulemaan Erikan ajatuksia kesän 2019 Bournemouthin matkasta!

STS on minulle jo kahden vuoden takaa tuttu kielimatkayhtiö, jonka kautta matkasin kielimatkalle Brightoniin. Uudesta kielimatkasta haaveillessa, päätökseni lähteä STS:n kautta oli hyvin selkeä. Selailin STS:n nettisivuilta kielimatkakohteita, joista silmiin pistivät etenkin Ranska ja uudestaan Iso-Britannia. Britannian kulttuuriiin rakastuneena suuntasin siis sinne takaisin, tällä kertaa Bournemouthiin!

Bournemouth kohteena oli ennestään vieras, joten perehdyin alueen nähtävyyksiin ja sijantiin netin sekä STS:n sivujen avulla. Sivuilla kerrottiin kattavasti tietoa matkakohteestani, kuten upeasta, monia kilometrejä pitkästä rannasta. Käsiini saama tieto Bournemouthista ja ennestään tieto STS:n toiminnasta loivat kielimatkalleni kovat odotukset. Kielimatkani oli ikimuistoinen!

Majoituin isäntäperheessä, joka oli aivan upea. Perheessä oli helppo olla; meidän kulttuurimme eroja pyrittiin ottamaan huomioon ja meistä pidettiin hyvää huolta. Tuntui, kun olisi asunut perheessä aiemminkin. Ohjaajani Riikka oli todella mukava, eikä hänestä tuntunut huomaavan että hän olisi ensimmäistä kertaa kielimatkaohjaajana! Hän otti ryhmäläisten toiveita vastaan ja toteuttu niitä parhaansa mukaan.

Olin varannut kielimatkalleni myös Explorer Passin, joten matkallani oli muutamia ylimääräisiä aktiviteetteja. Vierailimme muun muassa Bathissa, Durdledoorilla, Lulworth Covella sekä meillä oli paikan päällä Bournemouthissa Photo Quiz, Farewell-partyt, Trade Hunt sekä paljon muuta. Ehdottomaksi suosikiksi kuitenkin mainittakoon kahden yön loppuhuipennus Lontoossa!

Vapaa-ajalla muun muassa shoppailimme Bournemouth Squarella, pikniköimme ja vietimme erään ohjaajan syntymäpäivää rannalla.

Hauskoja muistoja kielimatkalta jäi useita. Etenkin keskustellessa muiden maiden oppilaiden kanssa, tuntui että välillä puhuttiin samaan aikaan kolmestakin eri asiasta, mutta loppujen lopuksi kukaan ei välttämättä enää ollut kartalla mistä edes aloitettiin…

Kielitaitoni vahvistui jo ensimmäisellä kielimatkallani Brightonissa paljon, mutta vielä enemmän nyt muutama vuosi myöhemmin Bournemouthissa. Brittiaksentin käytöstä tuli sujuvampaa, ja omasta mielestäni Bournemouthissa törmäsi useammin britti-slangisanoihin kuin Brightonissa. Oppitunneilla meillä oli paljon ryhmäkeskusteluja, kävimme läpi tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita englanniksi sekä pelailimme erilaisia englanninkielisiä ryhmäpelejä. Itse kielioppia oli hyvin vähän. Opettajamme oli pääasiassa nuori mies sekä nainen, molemmat Lontoosta kotoisin. He olivat taitavia opettajia, jotka ottivat huomioon ryhmän eritaisoiset ja erimaalaiset ihmiset.

Kielimatkasta käteen jäi kavereiden ja muistojen lisäksi paljon lisätietoa matkustamisesta Britanniassa, itseluottamusta sekä kielitietoutta. Suosittelen STS:n kielimatkoja sekä kurssikohdettani Bournemouthia! Paikan päällä sekä täällä Suomessa oli osaava henkilökunta, ja apua oli aina tarjolla. Vanhempani ovat myös olleet hyvin kiitollisia ja tyytyväisiä STS:n kielimatkoihin :)

Meillä oli kyllä huippuhyvä matka, kiitokset siitä ohjaaja Riikalle ja koko muulle kielimatkaporukalle!

Kiitos Erikalle matkatarinansa jakamisesta! On ollut ilo ja kunnia olla toteuttamassa kansainvälistymishaaveitasi!

Lue lisää Boutnemouthista kielimatkakohteena!

Luetuimmat postaukset STS Blogissa just nyt:

1) Äiti vastaa - vanhemman ajatuksia kielimatkoista

2) Bettina Peltoniemi Maltan auringon alla

3) Postia ohjaajalta Tokiosta

4) STS mukana ilmastonmuutostalkoissa