STS turns 65 - We have empowered young people since 1958!
Historia

  Nuorten unelmien puolesta jo vuodesta 1958

  Vuodesta 1959 alkaen olemme päässeet toteuttamaan jo yli miljoonan nuoren haaveen nähdä maailmaa, kokea uusia kulttuureja ja oppia vieraita kieliä. Toteuttaessaan kansainvälistymishaaveitaan ovat nuoret samalla päässeet solmimaan ystävyyssuhteita ilman maantieteellisiä rajoja, kärsimään auringonpolttamista, itkemään ilosta ja selviytymään hyvästien aiheuttamasta tuskasta. Tärkeintä on, että kaiken kokiessaan heille on samalla kehittynyt kulttuurien välistä ymmärrystä ja globaalia yhteisöllisyyden tunnetta - heistä on kasvanut maailman kansalaisia. Miten STS:stä tuli STS?

  Katse tulevassa

  Kaikki alkoi yhden miehen näkemyksestä siitä, mihin maailma oli matkalla ja kuinka suuri tarve tulevien sukupolvien olisi ymmärtää kulttuurien välistä viestintää ja monimuotoisuutta globalisoituvassa yhteiskunnassa. Lars Magnussonin elämäntehtävä oli valmistella kouluikäistä sukupolvea kohtaamaan kansainvälisempi tulevaisuus paremmin edellytyksin. Hän keksi idean, johon mikään taho ei ollut sellaisissa mittakaavoissa koskaan vielä ryhtynyt: hän päätti järjestää matkan, jonne nuoret lähtisivät ilman omia vanhempiaan tutustumaan maailmaan, oppimaan kieltä ja kasvamaan maailmankansalaisiksi.

  Lars Magnusson perusti STS Educationin vuonna 1958. Larsin visio ja omistautunut työpanos ovat tehneet STS:stä sen, mitä olemme tänä päivänä. Hänelle voimme olla kiitollisia pystyessämme tarjoamaan nuorille mahdollisuuden itsenäistyä, oppia uusia kieliä ja tutustua vieraisiin kulttuureihin - kasvaa kohti kansainvälisempää minää! Lars ja hänen vaimonsa Ethel työskentelivät STS:n pääyhtiöllä yrityksen perustamisesta aina vuoteen 2015 saakka ja pääyhtiön ja Ruotsin toimiston väki saa yhä vieläkin nauttia heidän vierailuistaan toimistolla. Viimeisin iso yhteinen juhlan aihe oli Ethelin 90-vuotis syntymäpäivät, joita juhlittiin perustajapariskunnan ja henkilökunnan voimin asiaankuuluvin kuohuvin.

  Ensimmäinen matka vei pienen ryhmän ruotsalaisia nuoria Itävallan Mattseehen nauttimaan kesästä muihin nuoriin tututsuen ja saksaa opiskellen. Matkan osottauduttua suurmenestykseksi, oli seuraavana kesänä koohteena Englanti ja mukana jo 600 nuorta, josta oppilasmäärä nousi muutamassa kesässä jo 2000 kansainvälisyydestä kiinnostuneeseen nuoreen. Nopea kasvu tarjosi vuosien saatossa mahdollisuuden valloittaa myös muita matkailun ja kulttuurivaihtojen osa-alueita.

  Tänä päivänä keskitymme pääsääntöisesti kahteen menestyneimpään tuotteeseemme, ryhmäkielimatkoihin ja vaihto-oppilasohjelmiin, joiden uskomme parhaiten hyödyttävän nuoria heidän matkallaan kohti maailmankansalaisuutta. Olemme vakuuttuneita siitä, että kokemuspohjainen oppiminen on tehokkain tapa oppia uutta kieltä, tutustua kulttuureihin, kasvattaa itseluottamusta ja kasvaa ihmisenä.

  Kokemusta ja omistautumista

  Vuosikymmeniä alalla toimittuamme voimme sanoa, että olemme nähneet kaiken, niin hyvän, kuin pahankin. Olemme kiitollisia siitä, että kaikki on pääsääntöisesti mennyt aina mainiosti, mutta valehtelisimme, jos väittäisimme, ettei polullamme olisi ollut haasteitakin. Intohimoisella johtajuudella ja asialleen omistautuneen ja ammattitaitoisen tiimin voimin olemme kuitenkin aina voittaneet vaikeudet. Samalla olemme päässeet oppimaan vastoinkäymisistämme ja kasvamaan aina vain vahvemmiksi, niin yksilöinä, kuin organisaationakin.

  Yli 60 vuotta ensimmäisen kielimatkamme järjestämisen jälkeenkin STS Educationia pyörittää sama perustajaperhe, samoin periaattein ja samoin tavoittein. Tänä päivänä meillä on toimistot 11 maassa ja lähetämme vuosittan tuhansia nuoria yhteensä 23 maahan ympäri maailmaa kokemaan viikot kielimatkalla tai kuukaudet vaihto-ohjelmassa. Aika on todistanut, että Lars Magnusson oli oikeassa. Hänen alkuperäinen näkemyksensä on tänä päivänä tärkeämpi ja ajankohtaisempi kuin koskaan. Larsin visio ja intohimo ovat edelleenkin ne voimavarat, jotka ajavat meitä eteenpäin ja joita me ajamme eteenpäin!

  Emme malta odottaa, mitä seuraavat 60 vuotta taas tuovatkaan tullessaan.

  Tärkeimpiä virstanpylväitä

  Yli 60 vuotisen taipaleemme aikana olemme läpikäyneet monet muutokset ja kasvunpaikat. Olemme kehittyneet valtavasti ja samalla muokanneet ja päivittäneet tuotteitamme aina maailman vaatimusten ja trendien mukaan. Tässäpä muutamia merkittävimpiä virtanpylväitä STS:n 60 vuotiselta matkalta.


  1958

  Matka alkaa Lars Magnusson järjestää maailman ensimmäisen kansainvälisen nuorten kielimatkan. Ryhmällinen nuoria matkustaa Ruotsin Göteborgista Itävallan Mattseehen junalla ja viettää kaksi aurinkoista viikkoa saksan taitojaan hioen.


  1959

  Vain vuotta myöhemmin esitellään Englanti uutena kielimatkakohteena ja menestys on välitön: yli 600 nuorta matkustaa brittikulttuurin sydämeen kanssamme. Muutaman vuoden sisällä nousee kesän kielimatkalaisten määrä 2000 nuoreen. Lars Magnusson on osoittanut olevansa pioneeri ja STS Educationista on tullut maailman ensimmäinen kielimatkaorganisaatio.


  1968

  STS kansainvälistyy entisestään ja on avannut toimistot Norjaan, Tanskaan, Suomeen, Saksaan ja Italiaan.


  1971

  Toiminta laajenee ja uutena tuotteena esitellään vaihto-oppilasohjelmat USA:han. Kansainvälisen kiinnostuksen kasvaessa on tarve kansaivälisen opiskelun ja kulttuurivaihtojen erilaisille muodoille ehdoton.


  1976

  Englanti on kielimatkakohteiden ehdoton suosikki. Erityisesti nuoret ovat mieltyneet Lontooseen ja etelärannikon kohteisiin. Jokaisen nuoren haaveena on treenata englannin osaamistaan ja tutustua brittikulttuuriin paikallisessa perheessä majoittuen. Kielimatkoihin liitettävät harrastuskurssit nostavat suosiotaan ja tarjolla on mm. golf-, tennis-, uinti- ja ratsastuskursseja.


  1980

  Siirryettäessa uudelle vuosikymmenelle on kielimatkakohteissa jo mistä valita ja tarjolla ovat Englanti, Malta, Ranska, Espanja, Saksa, Itävalta, Sveitsi ja USA, yhteensä yli 50 kurssikohdekaupunkia.


  1982

  Yhdysvaltain presidentti tekee nuorisovaihto-aloitteen, joka
  ajaa oppilasvaihtojen mukanaan tuoman kansainvälisen ymmärryksen tärkeyttä. Vuosien saatossa ovat STS:n oppilaat päässeet tapaamaan usemapaakin USA:n presidenttiä.


  1984

  Tarjoamme eurooppalaisille nuorille mahdollisuutta vaihto-ohjelmaan USA:n lisäksi myös Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Ja sama kuvio toisinpäin, oppilaita saapuu Australian ja Pohjois-Amerikan mantereilta Eurooppaan. Suosituimmat kohteet ovat Italia, Ranska ja Ruotsi.


  1995

  Yleisurheilun maailmancup järjestetään Ruotsi Göteborgissa.
  STS toimii kisojen virallisena sponsorina ja kieliasiantuntijana
  tuoden paikalle yli 100 työntekijää ympäri maailmaa. Järjestämme myös kilpailijoiden kuljetuksia Göteborgissa tunnistettavan punaisilla Lontoolaisilla kaksikerrosbusseilla.


  2002

  Kasvettuamme 80- ja 90-luvuilla huimaa vauhtia, on meillä vuonna 2002 toimistot jo 22 maassa, uusimpina aluevaltauksina mm. Kiina ja Etelä-Korea.


  2009

  51 vuoden toiminnan kunniaksi saamme kunnian palvella miljoonatta asiakastamme! Juhlan kunniaksi jaamme stipendejä kansainvälisiä vaihto-ohjelmia ja kielimatkailua edistääksemme.


  2017

  Kaikki Ison-Britannian kielikurssimme saavat maailman arvostetuimman British Councilin akkreditoinnin.


  2019

  Kestävämpiä matkustusmuotoja kehittäessämme lisäämme valikoimaan pienemmän hiilijalanjäljen kielimatkan, ´Brighton by train´. Brightoniin haaveilevat nuoret voivat nyt monista Euroopan maista käsin taittaa matkansa junalla.


  NYT

  Jatkamme ylpeänä missiotamme tarjota nuorille mahdollisuuksia ottaa askeleita kohti kansainvälisempää minää kehittämällä tuotteitamme ja tuomalla markkinoille uusia innovaatioita. Pyrimme vastaamaan kysyntään ja kuuntelemalla asiakkaitamme tarjoamaan matkoja jokaiseen makuun, aina kaikista seikkailunhakuisempiin ja vaativimpiin globetrottereihin saakka.