10 askelta isäntäperheeksi

  1. MIELENKIINTO - Täytä yhteystietosi kotisivujen yhteydenottolomakkeelle tai ole meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.
  2. LISÄTIETOA - Saat puhelinsoiton ja/tai sähköpostia STS:ltä sekä runsaaasti lisätietoa isäntäperhetoiminnasta.
  3. OPPILASPROFIILIT - Saat sähköpostitse oppilasprofiileja ja pääset tutustumaan Suomeen saapuviin vaihtareihin. Päätät itse, kenelle oppilaista haluat tarjota kodin vaihto-ohjelman ajaksi.
  4. HAKEMUS - Oman vaihtarisi valittuasi täytät perhehakemuksen ZAPP-varausjärjestelmässä, tutustut tarvittaviin dokumentteihin ja palautat allekirjoitettuna mm. isäntäperhesopimuksen.
  5. YHTEYDENOTTO - ZAPP-hakemuksesi hyväksyttyämme pääset ottamaan yhteyttä valitsemaasi oppilaaseen ja tutustumaan tulevaan perheenjäseneesi paremmin.
  6. ALUEVALVOJA - Kotiseutusi aluevalvoja (STS:n edustaja) sopii kanssasi kyläilyajan ja tulee luoksesi juttelemaan perheenä toimimisesta ja valmistelemaan sinua tulevaan.
  7. KOULUPAIKKA – Olemme yhteydessä lähikouluunne koulupaikkaa kyselläksemme. Normaalisti koulut ottavat vaihto-oppilaan miellään kansainvälistämään kouluvuottaan.
  8. LENNOT - Koulupaikan vahvistuttua varaamme vaihtarillesi lentoliput ja ilmoitamme sinulle saapumispäivän, jota voit alkaa jännityksellä odottamaan
  9. PERHEVALMENNUS - Ennen oppilaan saapumista pääset tapaamaan vielä muita perheitä yhteisessä valmistautumistilaisuudessa (online).
  10. UUSI ARKI - Uusi perheenjäsenesi saapuu! STS:n aluevalvoja on sinun, perheesi ja vaihtarinne apuna ja tukena koko vaihto-ohjelman ajan.

Haluaisitko kuulla lisää?

Olisitko tai olisiko perheesi kiinnostunut toimimaan isäntäperheenä Suomeen saapuvalle vaihto-oppilaalle? Haluaisitteko kuulla lisää toiminnasta tai onko teillä herännyt kysyttävää toimintaan liittyen?

Täytä alle yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.