Tietenkin teistä tulee isäntäperhe

Avaa ovesi maailmalle

Vaihto-oppilaan vastaanottaminen antaa paljon muutakin kuin uuden perheenjäsenen. Opit myös eri kulttuurista ja näet kotikaupunkisi, elämäntapasi ja arvosi uusin silmin. Kun ryhdyt 3–10 kuukauden ajaksi isäntävanhemmaksi tai isäntäperheeksi 14–18-vuotiaalle vaihtarille, perheesi saa uuden ystävän ja kansainvälisen sisaruksen lapsillesi, ja yhdessä luotte lukuisia ihania muistoja. Vaihto-oppilaalle kotonasi asuminen tuo mukanaan monenlaisia seikkailuja joka päivä, ja isäntäperheenä teillä on merkittävä rooli nuoren kokemuksen muodostumisessa.

Monelle perheelle kyseessä on myös hieno tilaisuus valmistautua oman lapsensa tulevaan vaihto-oppilasvuoteen. Tällöin teillä on mahdollisuus Host & Go -alennuksemme hyödyntämiseen. Rikastuta arkeasi ja avaa kotisi jostakin maailmankolkasta tulevalle vaihto-oppilaallemme!

6 syytä ryhtyä isäntäperheeksi

  1. Haluat saada tutustua toisesta maasta kotoisin olevaan nuoreen.
  2. Haluat oppia lisää muista kulttuureista.
  3. Haluat oppia lisää maailmasta ja saada uusia näkökulmia.
  4. Olet kiinnostunut vieraista kielistä.
  5. Haluat tietää lisää vaihto-oppilasvuodesta.
  6. Haluat olla avuksi ja nähdä, miten nuori kasvaa ihmisenä vaihto-oppilasvuotensa aikana.

Sekä syys- että kevätlukukaudella Suomeen saapuu uusia vaihto-oppilaita USA:sta, Brasiliasta, Japanista, Saksasta, Ruotsista, Italiasta ja monesta muusta maasta. Isäntäperheenä saatte tietenkin valita, kenet nuorista kutsutte kotiinne, joten lue lisää ja tutustu vaihto-oppilaisiimme nähdäksesi, sopisiko joku heistä hyvin juuri teidän perheeseenne!

Ilmoittaudu myös infotapaamiseemme, jossa kerromme lisää isäntäperheenä toimimisesta. Lisäksi voit lukea meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ja isäntäperheiden kokemuksia vuodestaan vaihto-oppilaan kanssa.

Tervetuloperhe tai aluevalvoja

Jos ette ole ennen toimineet isäntäperheenä tai teitä kiinnostaisi kokeilla, millaista se on, voisitte ryhtyä tervetuloperheeksi! Tervetuloperhe majoittaa vaihto-oppilaan vähintään 3 kuukaudeksi tämän saavuttua Suomeen. Sen jälkeen hän siirtyy toiseen isäntäperheeseen. Täytä yhteydenottolomake, niin olemme yhteydessä ja annamme lisätietoja. Kiinnostuksenilmaisu ei luonnollisestikaan sido sinua mihinkään.

Kiinnostaisiko sinua toimia STS:n edustajana omalla alueellasi? Aluevalvojana pitäisit säännöllisesti yhteyttä yhteen tai useampaan vaihto-oppilaaseen ja heidän isäntäperheisiinsä ja kouluihinsa. Työ sopii hyvin nuorista ja kansainvälisestä vaihdosta kiinnostuneelle. Sitä voi tehdä myös opiskelun tai muun työn ohessa. Täältä voit lukea lisää aluevalvojana toimimisesta ja työn hakemisesta.

Haluaisitko kuulla lisää?

Olisitko tai olisiko perheesi kiinnostunut toimimaan isäntäperheenä Suomeen saapuvalle vaihto-oppilaalle? Haluaisitteko kuulla lisää toiminnasta tai onko teillä herännyt kysyttävää toimintaan liittyen?

Täytä alle yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.