Kielimatkat, 15–18-vuotiaille

  Kokemuksia Ida-Liinan Maltan kielimatkalta

  Mon Jul 27 2020

  Hei!

  Olen Ida-Liina, 18-vuotias tyttö Eurajoelta. Vietin viime vuoden heinäkuussa (2019) ikimuistoiset kolme viikkoa kielimatkalla Maltan auringossa 2.-22.7.

  Ensikipinä?

  Kun olin nuorempi, perheeni matkusteli usein silloin, kun koulusta oli lomia. Vuonna 2017, pitkän tauon jälkeen lähdimme perheemme kanssa Thaimaaseen. Innostuin taas matkustamisesta ja halusin lähteä ulkomaille taas heti kun mahdollista. Vuosina 2018 ja -19 kävin koulun vaihtoviikoilla Unkarissa. Olin seurannut jo pitkään STS:n Instagramia ja muita kanavia, joten kielimatka alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Olin katsonut myös Youtube -videoita kielimatkoilta. Sikoni kävi myös vuonna 2015 STS:n kautta kielimatkalla Floridan Orlandossa ja hän oli pitänyt kovasti reissusta. Mietin, että mikä kielimatkakohde olisi itselle mieluisin vaihtoehto. Halusin opiskella englantia ja halusin lentomatkan olevan kohtuullisen matkan päässä. Näillä perusteilla päädyin ihanaan, lämpimään Maltaan.

  Odotukset?

  Odotukset matkalta olivat tietysti uudet kaverit ja yhdessäolo sekä Maltan kauniit maisemat ja tietysti kielen vahvistuminen. Kaverin kanssa kuitenkin päätettiin jo lentokentällä, että ei pidetä liian korkeita odotuksia tai aleta yliajattelemaan, mitä matka toisi tulleessaan. Mentiin siis koko reissu ihan “go with the flow” -tyylillä, ja se todellakin kannatti!

  Majoitus?

  Majoituimme Seashelss Resort at Suncrest nimisessä paikassa, joka vastasi oikeastaan hotellia. Samassa huoneessa majoittui minun ja kaverini lisäksi kaksi ihanaa tyttöä muilta paikkakunnilta. Kolmen viikon aikana ehti hyvin tutustua heihin ja meillä oli kyllä tosi hauskaa yhdessä. Majoituspaikka oli mielestäni aivan upea. Vaikka huoneemme oli 2. kerroksessa, silti parvekkeelta avautui näkymät ihanasti merelle. Ulkona oli uima-allas ja siihen oli kiva pulahtaa aamupalan tai illallisen jälkeen.

  Ohjaaja?

  Meidän ryhmän “leader” oli Pauliina. Hän oli todella mukava ja heittäytyi meidän juttuihin aina täysillä mukaan. Hän piti huolta, että ollaan ajoissa paikalla ja että jokainen ryhmästä on tietoinen tulevista aktiviteeteista ja muista tärkeistä asioista.

  Vapaa-aika?

  Usena päivänä viikossa olimme ensin aamupäivän koulussa ja sen jälkeen lähdimme rannalle. Rantoja olivat esimerksi Paradise Bay, Ghajn Tuffieha ja Mellieha. Lempparini näistä oli Ghajn Tuffieha, jossa ne ketkä eivät lähteneet käymään Sisiliassa, olivat koko päivän. Muita aktiviteetteja oli mm. 5D-elokuva ja shoppailu Valletassa sekä Sliemassa ja Spirit of Malta -veneretki illalla ihanissa maisemissa sekä gaming night, jossa kilpailtiin toisiamme vastaan erilaisissa ulkopeleissä ja tietovisassa. Yhtenä päivänä kisailimme myös Treasure Hunt -pelissä ryhminä (mä ja 4 tanskalaista voitettiin!). Joka viikon maanantaina ja torstaina oli bileet. Ne oli ihan mahtavat! Myös retki Blue Lagoonille oli aivan upea. Viimeisenä iltana käytiin Mdinassa, upeassa vanhassa kaupungissa, jossa oli paljon nähtävää. Suosikkini aktiviteeteista oli ehdottomasti Spirit of Malta ja Blue Lagoon. Aktiviteetteja ei kuitenkaan ollut koko ajan, joten vapaa-ajalla yleensä otettiin rennosti hotellin altaalla ja käytiin kaupoissa.

  Opiskelu?

  Uskon, että kielitaitoni parani matkan aikana, koska englantia tuli käytettyä lähes joka tilanteessa. Oppitunnit olivat lähes koko ajan ryhmätyöskentelyä, mikä loi tekemiseen mukavuutta ja varmuutta. Oli hienoa miten meidän “luokasta” tuli yhtenäinen ja tunneilla pidettiin myös hauskaa yhdessä. Oppitunneilla opiskeltiin kielioppia, tehtiin ryhmätöitä ja mietittiin asioita yhdessä. Opettajamme Annalisa, oli aivan upea ja ihana persoona. Tunneilla oppi paljon ja hän osasi ottaa kaikki opiskelijat huomioon.

  The moment to remember?

  Hauskoja kommelluksia sekä mieleenpainuvimpia muistoja matkalla kyllä riitti. Niitä oli niin paljon, että vaikea edes muistaa kaikkia! Kuitenkin mieleeni jäi parhaiten Spirit of Malta, jossa kaikki olivat hyvällä tuulella, yhdessä ja nauttimassa kesän parhaasta reissusta katsellen ilotulituksia veneestä. Myös kilpailuilta Armier Bay:llä sekä rantalentisturnaus Melliehassa jäivät mieleen ennen kaikkia yhteishengen ja hauskan tekemisen myötä. Silti ei voi sanoa vaan yhtä mieleenpainuvinta muistoa, koska koko reissu oli itsessään unohtumaton kokemus.

  Kielimatkan hyödyt?

  Kielimatkasta oli ihan valtavan paljon hyötyä tulevaisuuden kannalta. Uusiin ihmisiin tutustuminen, kielen vahvistamien sekä ryhmätyöskentelytaidot olivat merkittävä osa matkaa ja sen onnistumista. Englantia sai käyttää paljon ja joka päivä ihan arkisissakin tilanteissa, kuten kaupassa käynnin aikana. Ennen kaikkea uudet ystävät olivat ihan parasta mitä kielimatkalta saa! Voin todellakin suositella kielimatkaa ja Maltaa muille! Lähtekää ihmeessä unohtumattomalle matkalle, ette tuu katumaan hetkeäkään!

  STS?

  STS on mielestäni ammattitaitoinen ja hyvä kielimatkajärjestö. Saimme hyvin infoa matkasta ennen lähtöä ja tarkempia tietoja sai kysymällä. Leaderit olivat huippupersoonia ja niin ystävällisiä! Suosittelen ilomielin STS:sää kaikille, jotka haaveleivat kielimatkalle tai vaihtoon lähtemisestä! :)

  Terveisiä maailmalle?

  Haluan kiittää kaikkia teitä kurssikavereitani elämäni parhaimmista kolmestä viikosta Maltalla. En varmasti tule ikinä unohtamaan kaikkia hauskoja ja ihania hetkiä teidän kanssa! Toivottavasti nähdään kaikki yhdessä vielä joskus. <3

  I just want to say a big thank you to all of you in Malta language course 2.-22.7.2019. The days there were unforgettable. I’ll never forget those amazing moments with you! I wish we all could meet again sometimes. <3

  Ida-Liina XX