Kielimatkat, 15–19-vuotiaille

3 hauskaa tapaa opiskella kieliä kotona

Fri Apr 03 2020

Kotona opiskelussa on omat haasteensa ja siksi kasasimme 3 haastetta suoritettavaksesi opiskelumotivaatiota kohottaaksesi ja kielenopiskelua tehostaaksesi!

Kolme hauskaa tapaa opiskella kieltä kotoa käsin

#1 🌏 Leffa-/sarjapeli - katso suosikkisarjasi ja -leffasi viraankielisillä tekstityksillä. Lisätwistiä saat, kun askartelet paperista pienen stetsonin ja aurinkolasit ja asetat ne varovasti tv-ruudun reunoihin. Aloita englanninkielisistä tekstityksistä ja vaihda kieltä aina, kun hattu tai lasit asettuvat hauskasti jonkun päähän!

#2 🌏 Musahaaste - valitse suosikkibiisisi niin suomalaisesta, kuin vieraskielisestäkin kategoriasta ja kokeile sovittaa omatekemäsi käännös alkuperäiseen melodiaan! Vielä hauskemman haasteesta saat käyttämällä suomennoksessasi jotain upeista murteistamme, miten taittuisi vaikkapa STS:n Reunion bileissä esiintyneen Sandro Cavazzan ´Without You´ savoksi?

#3 🌏 Somehaaste - vaihda kaikkien käyttämiesi someappien käyttökieleksi opiskelemasi vieras kieli ja pidä tilejäsi yllä valitulla kielellä päivän tai viikon ajan! Haasta samalla seuraajasi tekemään samoin, niin pääsette kaikki opiskelemaan uusia kieliä toisianne seuraillessa! Lisätwistiä haasteeseen: Aloita Googlaamalla valitun kielen pisin sana ja kuvaa video, jolla kokeilen selviytyä sanasta takeltelematta.