Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Canada Adventure

Päätä vaihto-ohjelmasi Kanadassa parhaalla mahdollisella tavalla – road tripillä Vancouverista Calgaryyn, yhdessä muiden vaihtareiden, STS kielimatkalaisten sekä ohjaajien kanssa. 19 päiväisen matkan aikana pääset kokemaan nekin luonnonihmeet, joita et ole ehtinyt vielä vaihto-ohjelmasi aikana tsekata, rentoudu kuumissa lähteissä, patikoi maailmankuuluissa kansallispuistoissa ja nuku taivasalla leirintäalueilla. Voitko kuvitellakaan parempaa tapaa päättää unelmien vaihto-ohjelma?

Viikko 1

Lähtö Vancouverista

Seikkailumme starttaa upeasta Vancouverista, jossa vietämme lähes kaksi päivää nähtävyyksiin tutustuen. Näemme muun muassa Stanley Parkin toteemipaaluineen, historiallinen Gastownin, kauniin Seawall-rantakadun ja näyttävän Canada Place -rakennuksen.

Lauttamatka Victoriaan

Menemme lautalla Victoriaan, jossa leiriydymme. Tutustumme tähän kauniiseen kaupunkiin, teemme ostoksia ja vierailemme esimerkiksi Brittiläisen Kolumbian parlamenttirakennuksessa.

Kanadan suosituin surffauskohde

Ajettuamme maisemareittiä Tofinoon, pysähdymme sekä Cathedral Grove -metsässä että Goats on the Roof’lla Coombsissa. Tofinossa sinulla on mahdollisuus osallistua valas- ja karhusafarille, ilmoittautua surffauskursille tai lähteä patikkaretkelle Pacific Rimin kansallispuistoon. Tofinon kaupunki on omalaatuinen pieni yhteisö, johon on helppo rakastua.

Viikko 2

Suunta kohti Whistleriä

Nyt on aika matkata lautalla Whistleriin, jossa pääset halutessasi kokeilemaan kajakki- ja lautamelontaan. Patikkareitit ovat lumoavia ja sinulla on myös mahdollisuus ostostentekoon kaupunkin keskustassa.

Matka jatkuu Wells Grayhin

Ajamme Cariboun vuoriston halki kodikkaaseen Wells Grayn mökkikylään. Täällä pääsemme näkemään useita kuuluisia vesiputouksia, kuten Helmckenin ja Dawsonin putoukset.

Jasperin villieläimet

Seuraavaksi ajamme hurmaavaan Jasperin vuoristokylään, joka on patikoinnista pitävän unelmakohde useine polkuineen. Täällä voi nähdä paljon upeita villieläimiä: hirviä, kanadanhirviä, musta- ja harmaakarhuja, lumivuohia ja paksusarvilampaita. Mutta älä huoli – patikkareitit ovat turvallisia!

Icefields Parkway – Yohon kansallispuisto

Ajamme pitkin kuuluisaa Icefields Parkwaytä ja matkan aikana halukkailla on mahdollisuus osallistua opastetulle kävelyretkelle Athabascan jäätiköllä. Jatkamme läpi Yohon kansallispuiston, missä patikoimme Wapta-putouksille ja kierrämme Emerald-järveä ympäröiviä polkuja. Mikäli sinulla on seikkailumieltä, voit osallistua myös maailmanluokan koskenlaskuun!

Viikko 3

Rentoutumista kuumissa lähteissä

Vietämme kolme päivää tutustuen viehättävään Banffin kansallispuistoon. Ensimmäisenä päivänä vierailemme upeilla Louise- ja Moraine-järvillä, jonka jälkeen siirrymme kanooteilla kauniille Agnes-järvelle. Banffissa oppilaat saavat vapaapäivän, jonka aikana on mahdollista tutkia joko loistavia patikkareittejä tai kaupunkia. Yhden illan vietämme Banffin kuumissa lähteissä rentoutuen.

Viimeinen pysäkki: Calgary

Olemme saapuneet määränpäähämme Calgaryyn, jossa kiertelemme nähtävyyksiä ja teemme yhteenvedon tekemästämme mielettömästä matkasta.