Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

Wilman vinkit vaihtoon valmistautuville

Mon May 25 2020

Wilma on ottanut STS:n Instatilin haltuun useammankin kerran ja joka kerta kysymyksiä satelee vaihto-ohjelmista kiinnostuneilta seuraajiltamme paljon. Koska kuulolla on paljon myös heitä, jotka ovat lähtövalmistelujensa kanssa jo lähestulkoon laukkujen pakaamisvaiheessa, halusi Wilma viime kierroksellaan jakaa omat top 5 vinkkinsä vaihtoon valmistautumisesta☺️

1. Pakkaa vain kaikki tarpeellinen. Suosittelen lähtemään mahdollisimman vähillä laukuilla, mutta kuitenkin niin, että pärjäät hyvin esim. ensimmäiset 2 kuukautta. Tavaraa kertyy ihan varmasti vuoden aikana & haluat varmasti ostaa ja hankkia kivoja uusia vaatteita, muistoesineitä yms. Suosittelen pakkaamaan kaikki lempivaatteet, pakolliset hygieniatuotteet & muutamat eri tilainteisiin sopivat kengät. Isommat tavarat, kuten shamppoot, voi hankkia paikan päältä.

2. Ole yhteydessä host perheeseen. Kysy heiltä uudesta paikkakunnastasi, koulun mahdollisesta pukukoodista & ilmastosta, jotta tiedät, mitä ottaa mukaan. Selvitä myös heidän yhteystiedot & pyydä esim. koulusi nettisivua, jotta voit tutustua siihen hieman etukäteen. Jos haluat viedä perheelle jotain pientä tuliaisena, voit yrittää selvittää, mitä he tietävät suomesta & mistä haluaisivat tietää lisää. Perinteinen Fazerin sininen toimii aina 😄

3. Nauti kesästä. Keskity hetkeen & ota kaikki irti viimeisistä kuukausista Suomessa. On hyvä pitää mielessä vaihtoon lähteminen, mutta ole myös läsnä ystäviesi ja perheesi kanssa. Käy mökillä, ulkoile & nauti suomalaisesta ruoasta. ☀️ 4. Järjestä jokin pieni tapaaminen/läksiäiset. Tämä on mahtava tapa kerätä koolle ystäväsi tai lähisukusi viimeistä kertaa ennen lähtöä. Näin coit viettää viimeiset päivät yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa, sanoa kunnon hyvästit & fiilistellä kulunutta kesää ja sitä, mitä tulevaisuus tuo sinulle tullessaan.

5. Aloita pakkaus ajoissa, jotta saat kokonaiskuvan tavaran määrästä, eikä synny viimehetken paniikkia. Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat ja tärkeä paperit yms. mukanasi. Viimeinen päivä kannattaa viettää yhdessä perheen kanssa lempiateriasta nauttien. Nuku hyvät yöunet ja valmistaudu elämäsi seikkailuun avoimin mielin.

Onnea matkaan ❤️