Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

Postia vaihtariltamme Reetalta USA:sta

Mon Dec 23 2019

Perheen tapaaminen on kyllä yksi hetki jota en unohda. Heidän tapaaminen ja matka ”uuten kotiin” on sellainen hetki joka on ikimuistoinen.

Tutustu Reettaan ja moniin muihin vaihtareihimme ottamalla @stsfinland seurantaan IG:ssä!

Ensikipinä?

Olen aina halunnut vaihtoon jaa päätin valita maaksi Yhdysvallat. Halusin parantaa englannin kielen taitojani ja Yhdysvallat vaikutti kiinostavalta maalta.

Sijoitus?

Olen Dallasin lähellä, Texasissa. En pystynyt vaikuttamaan sijaintiin, mutta tavattuani perheen olen todella iloinen sijoituksestani. Asun perheessä jossa on host äiti ja isä, sekä kaksi host siskoa jotka ovat 4 ja 6 vuotiaita. Teemme paljon hauskoja juttuja ja joskus katselemme vain telkkaria yhdessä.

Koulu?

Olen Juniori High Schoolissa. Koulu on sellainen jota odotin sen olevan. Koulu jota käyn on kyllä isompi kuin mihin olen tottunnut. Omassa koulussa on noin 300 oppilasta ja täällä koulussa on noin 3000 oppilasta. Yritän osallistua koulun aktiviteetteihin.

Vapaa-aika?

Pääsen koulusta 16.00 ja olen kotona suunnilleen 16.30 eli vapaa aikaa ei ole niin paljon. Tammikuussa kun track season alkaa (olen siis track joukueessa) alkaa myös koulun jälkeiset treenit jotka vievät aika paljon aikaa. Useimmat päivät olen kotona telkkarin ääressä tai kavereitten kanssa tekemässä jotain. Usein elokuvissa, syömässä tai punttisalilla.

Juhlapyhät?

Odotan eniten joulua, joka on ihan nurkan takana. Olemme ripustaneet joulukoristeet sisällä sekä ulkona. Texasissa ei sada lunta, ainakaan täällä missä minä asun niin ulkovalot talon ympärillä ovat todella tavallisia. Monet naapuristot ovat tunnettuja hienoista jouluvaloistaan.

Yleiset fiilikset?

Fiilikset vaihdosta on hyvät. Todellakin suosittelisin vaihtoon menemistä. Mielestäni vaihdon aikana oppii paljon itsestään. Miten reagoi kotiikävään ja muihin uusin tilanteisiin. Tietysti kielen oppiminen on myös plussa.

Ikimuistoisin hetki?

Perheen tapaaminen on kyllä yksi hetki jota en unohda. Heidän tapaaminen ja matka ”uuten kotiin” on sellainen hetki joka on ikimuistoinen.

Haasteet?

Ei ole varsinaisesti ollut haasteita. Ne pienet haasteet joita on ovat helppoja ylittää. Jos tekisin vaihdon uudestaan niin ehkä en tutustuisi aivan samoihin ihmisiin koulussa. Yrittäisin valita kaverini paremmin niin että välttyisin turhista riidoista. Valmistuisin myös paremmin kotiikävään sillä se voi yllättää milloin vain.

Terveiset kotiin:

On ikävä teitä ja nähdään kohta!

Kiitos Reetta haastattelusta, on hienoa päästä seurailemaan elämääsi vaihdossa IG:n haltuunotossa!

Haaveiletko sinä vaihto-ohjelmasta?

Tutustu kohdemaihin, löydä oma suosikkisi ja toteuta unelmasi!
Lähde selvittämään, millainen on tyypillinen koulupäivä Australiassa, miten vietetään joulua USA:ssa, voiko brittikulttuuriin todella samaistua tai miltä tuntuisi olla vaihdossa Ruotsissa?

Tutustu myös muihin vaihtareihimme:

Postia vaihtariltamme Veeralta Isosta-Britanniasta
Postia vaihtariltamme Oonalta Ruotsista
Postia vaihtariltamme Ninjalta USA:sta
Postia vaihtariltamme Johannalta Japanista