Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Stipendivideohaaste – lue lisää ja osallistu

Postia vaihtariltamme Teresalta USA:sta

Tue Apr 16 2019

´Vaihtarielämä on kuin vuoristorata. Elän elämäni parasta aikaa, mutta en ole koskaan ollut yhtä stressaantunut.´

Meillä on ollut ilo seurata vaihtarimme Teresan arkea USA:ssa STS:n IG tilillä, kun Teresa valotti seuraajille arkeaan viikon haltuunotossa. Tässä vaiheessa Teresa on viettänyt unelmiensa vaihto-ohjelmaa reilut 8 kuukautta. Mitä Teresalle kuuluu? Mitä vaihtoaika ulkomailla on tuonut tullessaan ja mitä on jäänyt käteen?

Ensin Teresan ajatuksia ensikipinästä, fiiliksistä ennen vaihtoon lähtöä?
Ajatukset ennen vaihtoa oli sekava. Oli pelokkuutta ja jännitystä. Sain Idean hakea vaihtoon äidiltäni. Rakastuin heti ajatukseen viettää vuosi ulkomailla. Valitsin USA:n koska haluan mahdollisesti asua siellä.

Entäpä sijoitus?
Sijoutuin Arizonan pääkaupunkiin, Phoenix:iin. Sijoitus on mahtava, koska täällä talvellakin on lämmin. Isäntäperheeni on ihana! Heillä on sama huumorintaju ja he kohtelee mua kuin omaa lastaan. Tulin heti toimeen heidän kanssa eikä meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Ollaan tehty roadtrips moniin paikkoihin, kuten Las Vegasiin ja Californiaan.

Ja koulu?

Käyn pienessä koulussa. Koulu oli isoin ongelma minulle, koska oli vaikea löytää oma porukka. Löysin ajan myötä oman paikkani, ja nyt rakastan kouluani!

Miten sujuu vapaa-aika uudessa maassa?
Käytän paljon vapaa-aikaani urheiluun. Olen cheerleader ja osa track-tiimiä. Kun on aikaa, käyn kavereiden kanssa syömässä ja elokuvissa.

Yleiset fiilikset just nyt?
Vaihtarielämä on kuin vuoristorata. Elän elämäni parasta aikaa, mutta en ole koskaan ollut yhtä stressaantunut. On vaikeita aikoja, mutta ne tulee ja menee nopeasti. Suosittelen tätä ehdottomasti. Tälläistä kokemusta ei saa mistään muualta. Oon saanut elämänmittaisia muistoja ja kasvanut paljon henkisesti.

Mitä on jäänyt tähän mennessä päällimmäisenä mieleen?
Ikimuistoisin hetki on varmaan matkat perheen kanssa. Myös koulun aktiiviteetit, kuten voitettiin State Championship jenkkifutiksessa ja pääsin live televisioon.

Ja sitten ne haasteellisimmat puolet?
Haasteet oli löytää omanlaisia kavereita. Oli paljon ongelmia ensimmäisten kavereiden kanssa ja ongelmiin jouduin heidän takia.

Terveisiä kotiväelle?

Loputtomat kiitoksen mun vanhemmille, että pääsin tähän seikkailuun. Ilman perheen ja kavereiden tukea, en olisi selviytynyt!

-with love, Teresa

Toimiston väki kiittää Teresaa kuulumisten jakamisesta ja IG:n haltuunottamisesta. Täälläkin seurailemme innokkaina arkea USA:ssa ja olemme kiitollisia siitä, että olemme saaneet olla mukana toteuttamassa sinunkin vaihtariunelmiasi!