Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille

Postia vaihtariltamme Siniltä Australiasta

Mon May 13 2019

Elämä vaihtarina on ihan mahtavaa, ei ole yhtään valittamista! Ehdottomasti suosittelen vaihtoon lähtemistä, jos vaan mielenkiintoa yhtään löytyy! Tähän mennessä olen huomannut miten musta on tullut muun muassa itsenäisempi ja ulospäin suuntautuneempi.

Ota STS seurantaan IG:ssä ja katsele maailmaa vaihtareidemme silmin!

Tutustu Siniin ja hänen kokemuksiinsa vaihto-ohjelmasta, kun aikaa paikallisena oppilaana Australiassa oli takana kahdeksan kuukautta!

ENSIKIPINÄ?

Ajatukset vaihtoon lähtemisestä on aina pienestä pitäen ollut mulla takaraivossa, lähipiiristä on monet käyneet maailman toisella puolen ja siitä inspiroituneena päätin sitten itsekin lähteä. Mietin pitkään mulle sopivinta vaihtokohdetta ja lopulta päädyin Australiaan. Australiassa kiehtoi rento elämäntyyli, uudet kokemukset ja maan erilaisuus.

SIJOITUS?

Sijoituin Queenslandin Gold Coastille, ja alusta asti oon tykännyt asua täällä. Kaupunki ei oo liian iso eikä liian pieni, rantaviivaa riittää ja säästäkään ei voi valittaa. Mun isäntäperheeseen kuuluu host-äiti ja -isä, sekä itävaltalainen host-sisko ja koira. Mun host-perhe on tosi rento ja vanhemmat ovat tosi ihania ja välittäväisiä. Tuun myös tosi hyvin toimeen mun host-siskon kanssa. Perheen kanssa käydään rannalla, koiralenkeillä ja muuten vaan eletään normaalia arkea.

KOULU?

Käyn koulua Merrimac State High Schoolissa luokalla 12, ja kouluun on kotoa kävellen noin 20 minuutin matka. Koulu on täällä tosi helppoa lukioon verrattuna. Kouluaineina mulla on englanti, matikka, biologia, fysiikka, aquatic practice ja australian studies. Käyn koulua tiistaista perjantaihin ja koulupäivät ovat noin seitsemän tunnin pituisia. Koulu on kuitenkin ihan rentoa ja kivaa ja kouluelämään totuin tosi nopeasti ja kavereitakin saa helposti.

VAPAA-AIKA?

Vapaa-ajalla vietän aikaa kavereiden kanssa, käydään rannalla, ulkona syömässä ja yritetään aina keksiä jotain uutta tehtävää. Suurin osa mun ystävistä on muita vaihtareita mun koulusta ja myös muista lähialueen kouluista. Myös australialaisia kavereita on, mutta niitä lähinnä näkee vaan koulussa, eikä niin paljoa vapaa-ajalla. Harrastuksina mulla on uinti, surffaaminen ja leijasurffaaminen.

YLEISET FIILIKSET?

Elämä vaihtarina on ihan mahtavaa, ei ole yhtään valittamista! Ehdottomasti suosittelen vaihtoon lähtemistä, jos vaan mielenkiintoa yhtään löytyy! Tähän mennessä olen huomannut miten musta on tullut muun muassa itsenäisempi ja ulospäin suuntautuneempi. Mun englanti oli jo ennen vaihtoon lähtemistä aika sujuvaa, mutta nyt vaihtovuoden aikana oon saanut enemmän itsevarmuutta puhumiseen ja itseilmaisuun. Oon myös saanut paljon kavereita täältä sekä ympäri maapalloa. En vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään!

IKIMUISTOISIN HETKI?

Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli Sydneyn welcome campillä, oopperatalon portailla, kun havahduin siihen, että oon nyt oikeasti maapallon toisella puolella ja että tästä tää vaihtovuosi nyt lähtee!

HAASTEET?

Ei hirveesti oo tullut mitään isompia yllätyksiä tai haasteita matkan varrella, enkä tekisi mitään toisin, jos aloittaisin vaihtovuoden alusta. Kuitenkin pienemmistäkin murheista tai haasteista voi huoletta puhua isäntäperheelle, kavereille tai koordinaattoreille.

TERVEISIÄ KOTIIN?

Terveisinä kotiin sanoisin, ettei tarvitse yhtään huolehtia, mulla menee täällä tosi hyvin! Toivottavasti sielläkin voidaan hyvin ja nähdään pian!

Ihania uutisia sinulle, joka haaveilet vaihto-ohjelmasta ulkomailla! Kun haet ja varmistat paikkasi vaihto-ohjelmassa pian, voit olla yksi onnekkaista vaihtaristipendin saajista. Jaossa on stipendejä yhteensä 4500 €:n arvosta!

Lue lisää

Lataa tai tilaa ilmainen vaihtariesite!

Tutustu myös muihin vaihtareihimme:

Wilman kuulumiset USA:n Selahista

Teresan elämää USA:n Pheonixissa

Postia vaihtariltamme Nooralta USA:sta

Ernestin ja perheen mietteitä sijoitustietojen saavuttua

Vaihto-ohjelmakuumeen herättyä, saat hyödyllistä lisätietoa osallistumalla kansainvälisiin webinaareihimme. Katso ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan!