Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Ensimmäinen sijoitus syksyksi 2018 saapunut - Wilman fiilikset iloisten uutisten jälkeen!

Fri Nov 03 2017

Terveisiä toimistolta!

Haku syksyn 2018 vaihto-ohjelmiin käy juuri nyt kuumana ja toimistolla tehdään tiivistä yhteistyötä nuorten ja vanhempien kanssa, jotta saadaan kaikkien prosessit hyvissä ajoin ´up and running´, haastattelut pidettyä, hakupaketit täytettyä ja päästään yhdessä odottamaan isäntäperhetietoja kohteesta! Fingers crossed, että pian hakupakettinsa jo valmiiksi saaneet nuoret saavat kuulla, missä viettävät seuraavan Halloweeninsa!

Ensimmäinen vaihtari on jo saanut sijoituksensa ja toimiston väki on vähintään yhtä innoissaan kun Wilma, jonka kuulumisia perhetietojen saapumiseen ja vaihtoon lähtemiseen liittyen voit lukea alta..

Nimi: Wilma

Ikä: 15-v

Kotikaupunki: Helsinki

Vapaa-ajan harrastukset: Vapaa-ajalla pääosin harrastan tai vietän aikaa kavereideni ja perheeni kanssa.

Unelmien matkakohde: New York

Miltä nyt tuntuu, kun olet saanut selville isäntäperheesi?

Aluksi oli jännittävää kuulla isäntäperheestäni, jopa hieman yllättävää, koska en ollut varautunut kuulemaan asiasta jo nyt. Nyt olen innoissani ja ehkä hieman jännittynyt tulevasta vaihtari-vuodesta! Tuntuu, että unelmani on oikeasti toteutumassa!

Miksi haluat lähteä vaihtoon?

Haluan saada uusia kokemuksia ja tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa. Oppia tuntemaan Amerikkalaista kulttuuria paremmin, sekä parantaa kielitaitoani.

Miksi valitsit kohteeksi juuri USA:n?

Kohteeksi valitsin USA:n sen takia, koska olen käynyt sielä muutaman kerran, ja rakastuin maahan täysillä! Tietenkin amerikkalaiseen kulttuuriin on päässyt tutustumaan hieman jo TV-sarjojen yms. perusteella. Haluan myös päästä itse kokemaan sen ”amerikkalaisen elämäntyylin” :)

Miltä tuleva isäntäperheesi vaikuttavaa? Mitä odotuksia sinulla oli juuri isäntäperhettä kohtaan?

Oma isäntäperheeni vaikuttaa todella mukavalta! He ovat todella aktiivisia ja harrastavat erilaisia liikuntalajeja. Heillä on paljon samoja kiinnostuksen kohteita kuin minulla, joten uskon meidän tulevan hyvin toimeen! Yritin pitää odotukset mahdollisimman alhaalla, jotta mahdollisia pettymyksiä ei tulisi. Toiveina oli kuitenkin yhteiset kiinnostuksen kohteet & harrastukset.

Miltä tuleva asuinalueesi vaikuttaa? Mitä odotuksia sinulla oli osavaltioon ja paikkaan liittyen?

Itse tulen asumaan Washingtonin osavaltiossa kaupungissa nimeltään Selah. Se on pieni, mutta vaikuttaa sympaattiselta paikalta! Olen tutkinut netistä hieman paikkoja ja olen todella tyytyväinen. Minulla ei ollut erityisempiä odotuksia osavaltioon tai paikkaan liittyen, mutta haaveena oli etten ollut aikaisemmin käynyt sielä!

Mitä odotat eniten tulevalta vuodelta?

Eniten tulevalta vuodelta odotan just uusia kokemuksia, kavereita ja tietynlaisia haasteita. Tykkään haastaa itseäni ja todellakin uskon sen toteutuvan vaihdon aikana useaan otteeseen! Odotan myös host-perheeni tapaamista ja heihin tutustumista innolla!

Mikä sinua jännittää eniten vaihtoon lähtemisessä?

Eniten minua jännittää koti-ikävän yllättäminen kavereita ja perhettäni kohtaan. Toisaalta asia on jo odotettavissa, joten yritän valmistautua asiaan jo mahdollisimman hyvin.

Kuinka pitkään harkitsit vaihtoon lähtemistä, ja mikä sai sinut lopulta tekemään rohkean päätöksen?

Vaihtovuosi on ollut haaveena jo pitkään, mutta havahduin asiaan kesän loppu puolella. Olin aina miettinyt, kuinka siistiä vaihtoon lähteminen olisi. Kesän aikana tutustuin asiaan paremmin ja yhtenä päivänä ilmoitin äidille ajatuksesta, ja siitä se sitten lähti! Prosessi lähti todella nopeasti käyntiin ja tässä sitä sitten ollaan!

Vanhempien tuki on tärkeä vaihtarille. Millä tavoin omat vanhempasi ovat suhtautuneet asiaan?

Vanhempani ovat innoissaan puolestani ja ovat olleet tukena koko matkan ajan! Tietenkin asia käytiin alussa huolellisesti läpi ja he ilmoittivat heti jo ikävöivänsä minua, haha. Kuitenkin he ovat positiivisin ja jännittävin mielin kanssani! Molemmat vanhempani ovat asuneet Amerikassa nuorina, joten he tietävät kokemuksesta.

Missä lukijat voisivat seurata tulevaa vaihtarivuottasi ja valmistelujasi?

Olen miettinyt tekeväni erillisen instagram-tilin vaihtoon lähtiessäni, mutta en ole vielä asiaa sen erityisemmin ajatellut. Ilmoittelen asiasta myöhemmässä vaiheessa! :)

Kiitos Wilma! Jäämme innolla ja jännityksellä odottamaan kuulumisiasi vaihdon eri vaiheilta!

Missä vaiheessa vaihtoprosessia sinä olet?

1) Suosikkikohteen valitseminen ja hakeminen <- Sinä?

2) Ilmainen vaihtarihaastattelu

3) Ohjelmaan hyväksyminen (woop woop)

4) Hakupaketin työstäminen, kuten mm. Elias, Sini, Vili, Suvi, Liinu, Emma, Inka, Natalia...

5) Valmiin hakupaketin lähetys kohteeseen - Odotus, kuten mm. Jesper, Tanita, Saana...

6) Lopullinen hyväksyminen ja sijoitustiedot!!! Kuten WILMA!

Ole meihin yhteydessä, niin laitetaan yhdessä asiat rullaamaan, tavoitteena päästä tuonne tasolle 6), niinkuin Wilma ;)