Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Kun vain taivas on rajana, on jokaisen nuoren unelmakohde..

Sat Mar 10 2018

Me kysyimme, nuoret vastasivat!

STS oli mukana nuorille suunnatussa opiskelu- ja uratapahtumassa, Studia-messuilla Helsingin messukeskuksessa marraskuussa! Tapahtumana Studia oli huikea, kun messukeskuksen valtasi tuhannet tulevaisuudensuunnitelmiaan hahmottelevat ja ajatuksia ja inspiraatiota etsivät nuoret. Oli ihanan päästä juttelemaan nuorten kanssa ja kuulemaan heidän tulevaisuuden haaveitaan, ja tietysti koettaa tarjota ratkaisua haaveiden toteuttamiseen STS:n kanssa!

Messuilla huomasi selvästi, että monet lukioikäiset kaipailevat rankan opiskelurupeaman jälkeen välivuotta ja aikaa omalle itselle, mikä luonnollisestikin meidän korviin kuulosti oikein hyvältä suunnitelmalta. Välivuosi, matkustelu, uuden kokeminen ja arjesta irrottautuminen antaa jatkuvan suorittamisen sijaan aikaa tutustua omaan itseensä ja tilaisuuden poistua omalta mukavuusalueelta samalla hauskaa pitäen. Kokemuksena omilta kouluajoiltamme tiedämme, että tulevaisuudenkin suhteen suunnitelmat selkiytyvät, kun ottaa pienen irtioton arjesta, matkustelee ja antaa itselleen mahdollisuuden avartaa omaa maailmankuvaansa.

Mikä on sinun unelmakohteesi ja miksi?

Tämän kysymyksen esitimme sadoille ständillä vierailleille nuorille ja iloksemme saimme myös sadiottain vastauksia.

Kaikkien iloksi kokosimme nyt nuorten top 5 suosikkikohteet! Oletko sinä samaa mieltä vai jäikö oma suosikkikohteesi mainitsematta?

33% vastanneista lähtisi USA:han! USA:ssa kiinnosti kulttuurierot, loputtomat mahdollisuudet, amerikkalainen unelma ja tietysti ihana aurinkoinen California!

26% äänimäärällä ja hyvänä kakkosena perässä tuli Australia! Ausseissa nuoria kiehtoi erityisesti rento elämäntapa, surffaaminen, eksoottiset eläimet ja tietysti aurinko! Miinuspuolena mainittiin myrkylliset eläimet, erityisesti hämähäkit vaikuttavat olevan suuressa epäsuosiossa.

23% vastanneista kuuli Lontoon kutsuvan ja ilmoitti suosikkikohteekseen Iso-Britannian. Teekutsujen lisäksi useimmiten mainittiin ”Because Fashion is my Passion.” Mine too so please take me there!

12% nuorista oli toimiston Emmin kanssa samaa mieltä ja mainitsi unelmakohteekseen Espanjan. Oli Despacitolla osuutensa asiaan tai ei, on Espanja selvästi tekemässä paluuta, kovempaa kuin koskaan. Nuoret tahtovat Espanjaan kielen, sään ja ystävällisten ihmisten vuoksi.

3% kaipasi itään, ja siellä nimenomaan Japaniin. Nousevan auringon maassa on kuin onkin kaikkea ja maa hurmaa niin eksoottisuudellaan kuin desingnillaan ja teknologiallaankin.

Koska STS:llä ollaan ajan hermolla, löytyy 4/5 suosikeista myös kielimatkakohteista, joten jos haluat mielummin 2-4 viikon reissulle kesällä, kannattaa tsekata nämä:

Kielimatkat USA:han
Kielimatkat Iso-Britanniaan
Kielimatkat Espanjaan
Kielimatkat Japaniin

Vastauksissa nousivat esiin myös mm. Italia, Ranska, Irak, Taiwan, Etelä-Afrikka ja Etelä-Korea, and the list goes on. Myös toimiston väen Bucket-listat kasvoivat taas muutaman metrin messujen ja vastauslomakkeiden myötä!!

Erityismaininta ja ylävitoset sinulle, joka kiteytit monien ajatukset kauniisti näin:

”My dream destination is EVEREWHERE because I LOVE NEW COUNTRIES <3”

Tule mukaan kuulemaan lisää vaihto-ohjelmistamme webinaariin, aletaan toteuttamaan unelmaasi yhdessä.

(Kyselyyn vastasi yhteensä noin 800 vuosina 96-03 syntynyttä messukävijää)