Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Julie pelaa jalkapalloa Teksasissa

Thu Mar 02 2017

Unelmoitko ulkomailla asumisesta ja mahdollisuudesta harrastaa lempilajiasi? Julie Morkinsille Gotlannista tämä unelma toteutui elokuussa 2015. Hän pakkasi jalkapallovarusteensa – ja toki monia muita vuoden aikana tarvittavia asioita – ja nousi Yhdysvaltoihin lähtevään koneeseen. Me kysyimme häneltä muutamia kysymyksiä hänen vaihdostaan tähän mennessä. Julien inspiroiva tarina kannustaa monia lähtemään tavoittelemaan omia unelmiaan.

Hei Julie! Missä olet tällä hetkellä?

- Tällä hetkellä olen Stephenvillessä, pienessä 20 000 asukkaan kylässä Teksasissa. Tulin tänne 20. elokuuta ja kouluni alkoi 24. elokuuta. Kouluni loppuu 27. toukokuuta ja palaan Ruotsiin muutama päivä tämän jälkeen.

Miksi päätit lähteä vaihtoon?
- Päätin lähteä vaihto-oppilaaksi sillä halusin tutustua uuteen kulttuuriin sekä itseeni paremmin. Olen myös aina rakastanut matkustamista!
Huomasimme, että sinua oli haastateltu paikalliseen lehteen, minkälaista se oli?
- Minua haastateltiin kerran siksi että, olen vaihto-oppilas ja toisen kerran pääpaino oli se, että pelaan jalkapalloa. Pelaan jalkapalloa kotona Gotlannissa joten halusin kokeilla sitä myös Yhdysvalloissa.
Hauskaa! Missä jengissä pelaat?
- Pelaan lukioni joukkueessa Stephenville High Schoolissa.
Miltä tuntuu pelata jalkapalloa Yhdysvalloissa?
- Huippusesongin aikaan meillä on joka päivä yhdet harjoitukset koulussa sekä toiset harjoitukset koulun jälkeen - se oli paljon jalkapalloa jonkin aikaa. Lukion jalkapallokausi on tammikuusta huhtikuuhun. Lukion jalkapallo on todella kilpailuhenkistä. Rakastan harjoittelua ja se on kaikki todella vakavaa.
Miten jengisi pärjäsi?
- Jengini pääsi pudotuspeleihin ja oppilaiden vanhemmat tarjoutuivat koristelemaan pukuhuoneet ja koulubussin. Ennen pudotuspelejä, meillä oli läksiäiset, joissa koko koulu toivottaa onnea ja kannustaa sinua. Oppilailla on pelipaidat päällä, joissa on pelaajien nimet ja pelipäivänä kaikki osallistuvat ja ovat todella innoissaan.
Mikä on parasta vaihdossasi?
- Tähän mennessä parasta vaihdossani on todennäköisesti ollut uuteen kulttuuriin tutustuminen ja uuden kielen oppiminen. Urheilu koulussa on ollut myös suuri etu. Isäntäperheeni on myös tehnyt vuodestani parhaan ikinä!
Mikä on paras neuvosi jollekin, joka haluaa lähteä vaihtoon?
- Yksi neuvoni on liittyä klubiin tai urheilujengiin, se helpottaa uusiin ihmisiin tutustumista. Vuotesi tulee olemaan paljon helpompi jos olet avoin kokeilemaan uusia asioita. Say yes!
Haluamme kiittää Julieta haastattelusta ja toivottaa hänelle onnea jalkapallon ja koulun kanssa.
Haluatko sinäkin kokea ikimuistoisen kouluvuoden? Sinä ja vanhempasi olette tervetulleita keskustelemaan kanssamme siitä, miten sinä voit toteuttaa unelmasi.
Lue Julien haastattelu Stephenvillen Empire-Tribune -nettilehdestä.