Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Julia vietti vaihtovuotensa Australiassa

Thu Sep 13 2018

17-vuotias Julia vietti unelmiensa vaihto-ohjelman Australian Adelaidessa. Miksi Julia valitsi Australian vaihtokohteekseen?

- Halusin ehdottomasti englanninkieliseen kohteeseen, mutta Englanti oli liian lähellä, USA:ssa olin jo käynyt ja Kanadassa on kylmä. Mietin siis, että kun kuitenkin joskus halusin Australiassa käydä, miksen lähtisi kerralla pidemmäksikin aikaa. En todellakaan kadu valintaani!

Kouluun ja yhteiskuntaan sopeutuminen kävi Julialta helposti.

- Olin siinä mielessä onnekas, että oma kouluni oli verrattaen melko suuri ja siellä oli vaihto-oppilaita monista muistakin maista. Kavereiden saaminen oli helppoa ja sain vertaistukea paljon muilta vaihtareilta. Ennen pitkää aloin hengailla aina vain enemmän ja enemmän myös paikallisten nuorten kanssa ja sain ystäviä, joiden kanssa tulen varmasti pitämään yhteyttä lopun elämääni.


Julia ihastui vaihto-ohjelmansa aikana Australian lämpimään ilmastoon, kuumiin kesiin ja rentoon elämänmenoon. Unohtumattoman vaikutuksen teki myös isäntäperhe.

- Isäntäperheeni otti minut vastaan todella avoimesti ja lämpimästi, enkä olisi voinut toivoa parempaa perhettä. ´Siskoni´ ja minä olemme saman ikäisiä ja koska hänkin oli aikaisemmin ollut vaihdossa STS:n kautta (USA:ssa), tulimme luonnollisestikin juttuun todella hyvin. Emme käyneet samaa koulua, mikä mielestämme oli hyvä (muuten olisimme saattaneet käydä toistemme hermoille), mutta vapaa-ajastamme vietimme suurimman osan yhdessä. Koen, että uuden siskon saaminen oli ehdottomasti vaihtovuoteni paras asia ja tulemme takuulla näkemään toisiamme tulevaisuudessakin!

Vaihto-ohjelmansa aikana Julia pääsi tutustumaan monipuolisesti siihen, mitä Australialla on tarjota.

- Ensimmäisen viikkoni pääsin viettämään Sydneyn Welcome Campilla, seuraavalla olimmekin jo perheeni kanssa vuorilla lumilautailemassa. Vuoden aikana ehdimme perheeni kanssa vierailemaan myös Kingstonissa, Melbournessa ja Kangaroo Islandilla ja pääsin näkemään henkeäsalpaavia maisemia sekä tuhansittain kenguruita. Syksyllä olin mukana STS:n järjestämällä East Coast Safarilla ja keväällä STS Outback-retkellä, joilla pääsin näkemään aivan uusia puolia uudesta ´kotimaastani´, yhdessä muiden vaihtareiden kanssa.

Ja mitä jäi käteen?

- Vaihtoon lähteminen on elämäni paras päätös ja olen enemmän kuin kiitollinen kokemuksestani. En vaihtaisi sekuntiakaan pois. Ei kaikki tietenkään kokoaikaa ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, varsinkaan aivan vaihto-ohjelmani alussa, mutta kyllä ne miljoonat hyvät hetket peittoavat muutamat huonot mennen tullen.

Neljä uskomatonta osavaltiota, neljä upeaa mahdollisuutta!
Olethan jo kuullut, että STS tarjoaa nyt Australiassa enemmän vaihtoehtoja, kuin koskaan. Olemme yhteistyössä neljän eri osavaltion kanssa ja tarjolla ovat nyt New South Wales, Queensland, South Australia ja Western Australia. Jokainen osavaltioista tarjoaa uniikkeja kohteita, elämäntyyliä, nähtävyyksiä ja opiskelumahdollisuuksia.

Lue lisää ja räätälöi oma vaihto-ohjelmasi

Tule kuulemaan lisää Australian vaihto-ohjelmista ilmaiseen infowebinaariin!