Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

Halloweenin viettoa USA:n tyyliin

Thu Nov 02 2017

Halloween on juhla, joka tuo valoa pimeisiin syysiltoihin, varsinkin USA:ssa.

Aiemmat oppilaamme ja Au Pairimme muistelevat omia kokemuksiaan amerikkalaisesta halloweenin vietosta. Jotkin perinteet saattavat olla tuttuja, mutta osa saattaa myös olla sinulle uusia!

Koristellut talot ja kaupat

Emelie oli au pairina San Franciscossa ja juhli ensimmäistä Halloweeniaan amerikkalaisittain. Hän tiesi jo ennalta, että USA:ssa Halloweenina, kuten muinakin juhlapäivinä, laitetaan kaikki peliin koristelussa.

-Koko San Franciscon kaupunki ja Bay Area oli koristeltu mustaan ja oranssiin, Emelie muistelee.

Sophie, joka toimi Au Pairina hieman Washington DC:n ulkopuolella, on samaa mieltä Emelien kanssa. Hän kuvailee, kuinka taloja ja niiden edustoja oli koristeltu hämähäkinverkoilla, muovisilla hautakivillä ja luurangoilla koristelluilla arkuilla, ja kuinka joistain taloista kantautui jopa nauhoitettuja karmivia ääniä. Alexandra, joka opiskeli Santa Barbarassa, puolestaan kertoo, kuinka jokainen kauppa rupesi myymään Halloween–pukuja ja rekvisiittaa jo kuukautta ennen itse juhlapäivää.

Entäs Halloweenruoka?

Hanna opiskeli myös Santa Barbarassa ja on samaa mieltä Alexandran kanssa. -En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Kaikki ruokakaupat olivat täynnä koristeluja ja ne myivät kaikkea Halloween kakuista outoihin leivoinnaisiin ja täytettyihin kurpitsoihin.

Kaikki neljä kertovat ettei Halloweeniin yleensä yhdistetä mitään ´perinteisiä Halloweenruokia´, mutta Alexandra muistaa, kuinka monet kahvilat myivät Halloweenin alla paljon esimerkiksi hämähäkin ja aaveen muotoisia leivonnaisia. Emilien isäntäperheessä taas ruoka yritettiin saada näyttämään mahdollisimman pelottavalta! Kaikki neljä kuitenkin ovat samaa mieltä yhdestä asiasta; karkkia oli. Paljon.

”Karkki tai kepponen!”

Sophie vierali muutamissa kaupoissa, joissa seinät olivat suorastaan päällystetty oransseilla ja mustilla Halloween-karkeilla. Hän sanoo että monet perheet ostivat paketin, joka oli täynnä paperiin käärittyjä karkkeja, sillä ilman kääröjä olevia karkkeja ei saa jakaa.

Karkkia kuuluu jakaa ”Karkki tai kepponen?” –kierroksen aikana, johon myös Sophie isäntäperheineen osallistui. -Lasten mielestä oli todella hauskaa, että minäkin pukeuduin kierrokselle ja samalla pääsin itsekin tuntemaan itseni taas 10–vuotiaaksi.

Enemmän tai vähemmän tunnettuja perinteitä

Molemmat Alexandra ja Hanna menivät perinteisiin Halloween–juhliin, joissa vieraat olivat pukeutuneet erilaisiin asuihin. -Minun täytyy myöntää, että olimme pukeutuneet hieman vaatimattomasti verrattaessa amerikkalaisiin, jotka panostivat täysillä, Alexandra sanoo.

Molemmat Au Pairit mainitsevat perinteen, joka saattaa olla vähemmän tunnettu. Yhdessä perheidensä kanssa he vierailivat isoilla pelloilla, joista jokaisen tuli kerätä oma kurpitsansa. Emelie kertoo, kuinka hänen hoitolapsensa nauttivat suuresti, kun saivat kaivertaa nimensä omaan kurpitsaansa. -Se oli meidän päivämme perheenä ja tulen varmasti muistaman sen lopunelämääni, Sophie sanoo.

Kaikki neljä tyttöä ovat samaa mieltä siitä, että oli lähestulkoon maagista kokea perinteinen amerikkalainen Halloween. Haluatko sinäkin kokea juhlapäiviä, joilla on vahvat perinteet eri maissa? Maailma odottaa juuri sinua!

Varaa aika vaihtarihaastatteluun ja aloita unelmiesi vaihto-ohjelma nyt!