Vaihto-oppilasohjelmat, 14–18-vuotiaille
Varmista paikkasi edullisemmin - Hae 2020 vaihto-ohjelmiin viimeistään 2.9.19!

10 syytä valita Eurooppa

Wed Apr 11 2018

Haku syksyn 2019 vaihto-ohjelmiin käy jo kuumana, mutta myös syksylle 2018 on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Oletko ehkä miettinyt vaihto-ohjelmaa, mutta kohteen päättäminen lukuisista vaihtoehdoista tuntuu tuskalliselta? Anna meidän auttaa! USA on ehdottomasti se suosituin, mutta miksi et harkitsisi Euroopan kohteitakin? Lähde lähelle?

Listasimme sinulle 10 perustelua ryhtyä turistista paikalliseksi opiskelijaksi yhteen Euroopan monista kiehtovista kohteista.

1. Monipuolisuus

Eurooppa on kooltaan suuri ja monipuolinen maanosa. Monien mahdollisuuksien Eurooppa on avoinna ja odottaa sinua!

2. Kulttuuri

Euroopassa kulttuuri on suuri osa jokapäiväistä elämää. Euroopassa kulttuurielämä on monipuolista teattereineen, museoineen ja erilaisine tapahtumineen, ympäri vuoden, ja rikkaasta kultuuritarjonnasta nauttivat mielellään niin paikalliset, kuin maassa vierailevatkin.

3. Ruoka

Kotimainen ruoka on todella lähellä eurooppalaisten sydäntä. Euroopassa ollaan ylpeitä oman maan ruokakulttuurista ja sitä halutaan esitellä myös muille. Saat siis mihin tahansa Euroopan maahan suunnatessasi varmasti myös uusia ja erilaisia ruokakokemuksia, aidosta ja paikallisesta ruoasta.

4. Nähtävyydet

Eurooppa sisältää monia hienoja nähtävyyksiä, joista monet ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Miltä kuulostaisivat vaikkapa Pariisin Eiffel-torni, Rooman Colosseum tai Lontoon Big Ben? Nähtävää riittää ympäri Eurooppaa, valitse vain suosikkisi!

5. Kielet

Haluaisitko oppia uuden kielen? Jos vastauksesi on kyllä, on Eurooppa täydellinen kohde aloittaa. Euroopassa voit opiskella monia eri kieliä ja monet maista ovat myös monikielisiä, jolloin uuden kielen opettelu aidossa ympäristössä on paras tapa se toteuttaa. Ohessa saatat saada kipinän aivan uudenkin kielen opiskeluun!

6. Matkustaminen

Euroopassa välimatkat ovat suhteessa lyhyet ja matkustaminen maiden väleillä on helppoa ja myös usein edullista. Monien maiden välejä pääset kulkemaan niin bussilla, junalla, laivalla kuin lentämälläkin. Tällöin voit kohdemaan lisäksi tutustua naapurimaihin ja rikastuttaa maailmankatsomustasi heidänkin kulttuuriinsa tutustumalla.

7. Joustavat ohjelmaaikataulut

Jos et halua olla vaihdossa koko vuotta, on Eurooppa hyvä vaihtoehto. Euroopan kohteissa on usein joustavat aikataulut, joten voit suunnitella vaihtosi muutamasta kuukaudesta vuoteen, mikä vain sopii omiin opiskeluaikatauluihisi ja -suunnitelmiisi parhaiten!

8. Hinta

Luonnollisestikin Euroopan kohteet ovat usein edullisempia, kuin kaukokohteet. Euroopan kohteet tarjoavat siis myös sinulle, joka haluat säästää hieman matkan hinnassa, mahdollisuuden kokea vaihto-oppilaselämys!

9. Shoppailu

Shoppailumahdollisuudet Euroopassa ovat monipuoliset. Halusit sitten suurempiin ostoskeskuksiin tai pienemille ostoskaduille, on kaikki mahdollista, kaikissa Euroopan kohteissamme!

10. Kohdemaiden persoonallisuus

Euroopan kohteet ovat jokainen toisiinsa nähden hieman erilaisia, jokainen maa oma persoonallinen oma itsensä. Halusitpa sitten lämpimään nauttimaan auringosta, viileämpään ilmaan laskettelemaan vuorille tai nauttimaan pohjoisemman neljästä toisistaan poikkeavasta vuodenajasta, löydät kohteesi Euroopasta!

Varaa ilmainen vaihtarihaastattelu ja ota ensimmäinen askel kohti unelmiesi vaihtovuotta!

Kun haluat kuulla lisää mahdollisuuksistasi STS:n vaihto-ohjelmissa, tule mukaan ilmaiseen webinaariin ja anna joko kohdehenkilökunnan tai meidän Emmin kertoa sinulle lisää vaihto-ohjelmista, aina hakemisesta kotiinpaluuseen saakka!

Tervetuloa tapaamaan meitä ja kuulemaan lisää vaihto-ohjelmista!